Mobilsiden.dk  /   Web-TV  /   Backstage: Kan der snydes med SMS'erne til Vild med Dans?

Backstage: Kan der snydes med SMS'erne til Vild med Dans?

Web-TV: Kan du være sikker på, at din SMS-stemme når frem? Og tjener TV 2 kassen på SMS-stemmerne? Mobilsiden.dk går her bagom SMS'erne i Vild med Dans.

Der har tidligere været meget snak i medierne om SMS-afstemningerne til diverse tv-shows, som X Factor og Vild med Dans.

Men i virkeligheden er det slet ikke muligt at snyde med SMS-stemmerne, eller at der er SMS-stemmer, der går tabt. Det forklarer Jan Hoffmann, mobilansvarlig hos TV 2.

Blandt andet er der hos TV 2 en uvildig revisor, der får alle tallene fra afstemningen tilsendt, og udarbejder en rapport på den baggrund.

-"I bund og grund er der ingen mulighed for at manipulere med de her tal," siger Jan Hoffmann blandt andet i indslaget.

Din stemmme er registreret

Nogle gange går der en rum tid, fra man har sendt SMS-stemmen, til man modtager kvitteringen.

Men din stemme er altid registreret med det samme, lover Jan Hoffmann, der holder styr på SMS-stemmerne.

Selvom der aldrig har været problemer med stemmerne, er der forskellige former for sikkerheds net, der kan redde situationen, hvis noget går galt.

For eksempel er det muligt at filtrere ét teleselskab fra, hvis for eksempel TDC går ned efter de første danse. Hvilket dog aldrig er sket.

Så mange penge tjenes der

Jan Hoffman fortæller også, hvordan pengene fra SMS-stemmerne bliver fordelt.

Det koster seerne fem kroner plus almindelig SMS-takst, men det er ikke nogen guldgrube, fortæller Jan Hoffmann.

-"Den første kroner går til moms, så er vi nede på fire kroner. Den næste krone til teleselskaberne for at håndtere afstemningen og de skal også ha penge for retur-SMS'en. Derefter er der en fordelingsnøgle mellem den tekniske leverandør og BBC, der har udviklet programmet. Og så en stump til os selv," forklarer han.

TV 2 tjener dermed samlet under én procent af de samlede programudgifter på SMS-stemmerne.

Se også de tidligere Backstage-programmer:
Backstage: Sådan blev Moodagent til
Backstage: Uden teleselskaber, ingen salgssucces for mobiler
Backstage: Kom med mobilen på værksted
Backstage: Kom med bag om Nexus One

- Flere Backstage indslag

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Bang 17-11-2010 21:32:57

Som jeg læser artiklen er der først en revisor inde over når han får "alle tallene tilsendt".. Så der er vel ikke nogen kontrol med Unwire og deres registrering. Jeg har snakket med folk der har arbejdet hos Unwire som fortalte at de gennemgik smser hvis de var fejlsendt, (blandt anden kunne de se nøgenbilleder MMS'et til mandebladet M)
Hvad med det program de har udviklet til at modtaget og læse SMSer for derefter at sortere på baggrund af indholdet? Kan det overhovedet håndtere denne sms mængde, og er deres sorteringsalgoritme korrekt, og kan en person hos Unwire ikke manipulere tallene hvis han ville?

Hvorfor er revisorkontrollen ikke allerede her?

0 0
Jan Hoffmann 16-11-2010 16:52:27

Det er TV 2s SAMLEDE programudgifter, der udgør 500 mio DKK (ikke KUN til Vild med dans). TV 2s samlede programrelaterede SMS-indtægter udgør under 1% af dette beløb - altså under 5 mio DKK. Man kan læse mere i TV 2s Public Service redegørelse på http://www.e-mergency.dk/xchange/tv2/098674_TV2publicservice08_10.pdf

Med venlig hilsen

Jan Hoffmann, TV 2

0 0
Nikolaj Dalbjerg Sørensen 16-11-2010 17:10:38

Og hvad koster det så at producere vild med dans?

Ved godt jeg ikke får et svar på det spørgsmål :o)

MEN det lyder væsentlig mere rigtigt det med 500 mio i alt

Men det er da noget fis at blande det ind i sammenhængen, især når det er skrevet som det er her (Det er selvfølgelig ikke sikkert, det er tv2s skyld, hvordan det er formuleret i denne artikel)

Men under alle omstændigheder så er det stadig noget fis at omtale samlet programomkostninger, når vi taler om vild med dans...

0 0
Jan Hoffmann 16-11-2010 16:53:56

Og "Nej", TV 2 betaler ikke blot et engangsbeløb til BBC. For hver eneste SMS, der løber gennem systemet, skal vi aflevere en andel til BBC.

0 0
Thomas Kristensen 27-02-2011 00:15:02

Det er da virkelig langt ude
Kan fint forstå at de skal have penge for at i for lov at lave og sende et TV program som de har opfundet

Men SMS afstemning har da intet med BBC at gøre
Og at de skal have en andel af de penge der kommer ind i forbindelse med en sms afstemning
Det er da det jeg vil kalde svindel :)

Men det er jo selvfølgelig ikke jeres skyld :)

0 0
Nikolaj Dalbjerg Sørensen 16-11-2010 16:24:50

May: Jeg er ked af det, men den sidste linje i denne artikel skriger til himlen i min verden (se argumentation herover)

Synes du ikke selv det lyder lidt mærkeligt at de kun dækker 1 % af en tv-produktion? Var det måske noget, hvor der skulle have været stillet et kritisk spørgsmål, hvis man altså vil kalde artiklen for "undersøgende"..

Det her er jo reelt bare mikrofon-holdning som det hedder i journalistfaget indenfor radio/tv.

0 0
May Frederiksen 17-11-2010 15:17:44

Hej Nikolaj,
som Jan forklarer, så er der noget du har misforstået. Det er de SAMLEDE program-udgifter. Og det er blot en sætning, der er med for at give perspektiv.
Og nej, jeg vil bestemt ikke kalde denne artikel/video for undersøgende. Det er reportage eller en baggrunds-ting. Deraf navnet "Backstage", og ikke "Mobilsiden.dk afslører" :). Det er egentlig bare et kig bag kulissen, hvor meget få kommer, for at se, hvordan det foregår med SMS-stemmerne.
Mvh. May, mobilsiden.dk

0 0
Jack 16-11-2010 13:06:22

Magen til pladder skal man lede længe efter, de sms afstemninger er de rene guld gruper.. hvis TV2 virkelig får så lidt ud af det, hvorfor laver de så ikke en gratis internet afstemning ?

0 0
Norupz 16-11-2010 11:54:40

Programmet som BBC har udviklet og får penge for; er det selve tv-programmet der bliver refereret til? Eller er det programmet der styrer stemmerne?

0 0
Jonas 16-11-2010 12:39:28

Det er BBC der har udviklet tv-programmet. Programmet der håndtere stemmer er udviklet af Unwire. - begge parter skal også have en andel.

0 0

Om brug af cookies