Mobilsiden.dk  /   Web-TV  /   HTC Nexus 9 - første kig på Googles luksus-tablet [WEB-TV]

HTC Nexus 9 - første kig på Googles luksus-tablet [WEB-TV]

HTC Nexus 9 er tabletten der bringer det bedste fra Google og HTC sammen. Her er vores første indtryk.

Følger du mobilbranchen tæt er Nexus-nyheder altid en omvej værd, her lukker Google altid op for det fulde potentiale i deres Android styresystem til mobile enheder.

Omtrent hver år rotter Google sig sammen med en producent, som udvikler det hardware til Google software. I år ville Google afløse deres aldrende high-end tablet, Nexus 10, og et samarbejde med Taiwanesiske HTC blev til.

HTC er ingen debutant inden for high-end produkter, og har tidligere stået bag de første Android-telefoner i det dyre segment. Det er derfor en gammel flamme der genoplives, og HTC Nexus 9 er resultatet. HTC er stolte over resultatet og inviter mobilsiden.dk til London hvor vi får vores første møde med den kommende luksustablet.

Læs også: Google fremskynder dansk debut for HTC Nexus 9

HTC Nexus 9 specifikationer

Mål: 228 x 154 x 7,9 mm, 425 gram (LTE: 436 gram)
Display: 8,9 tommer, 2K opløsning (2048x1536), 281 PPI
Kamera: 8 MP, 1,9MP front
Ydelse: Nvidia tegra K1 dual-core 2,3 Ghz, 2GB RAM, Kepler DX1 grafik
Lagerplads: 16/32GB
Batteri: 6700 mAh
Software: Android Lollipop 5.0
Øvrigt: frontvendte BoomSound stereohøjtalere, NFC.

Sammen med den kommende topmobil Nexus 6, skal den nye Nexus-duo introducere nye formater til Google-entusiasterne. Nexus 6 besidder en kæmpeskærm, mens Nexus 9 byder på indhold i 4:3 format, ligesom i Apples iPads.

Læs også: Motorola Nexus 6 - Googles kæmpe er officiel

Det første indtryk er da også af en enhed, der befinder sig midt imellem Apples iPad Air og iPad mini. Den mere kvadratiske skærm på 8,9 tommer, de rige, men naturlige farver og den sorte ramme med smalle sider, minder alt sammen om Apples populære tablets. Vægten på 425 gram nærmer sig derimod faretruende tæt på den større iPad Air 2’s 433 gram.

Så snart tabletten vendes slutter forvekslingen, bagsiden er udført i et soft-touch plast, der vækker associationer til Nexus 5. Det er skridsikkert, men ikke nær så fjerlet og eksklusivt som i Apples Air 2. En metalramme omkring tabletten, gør dog Nexus 9 til en mere elegant størrelse end Googles budgetvenlige Nexus 7.

Se også: HTC Nexus 9 - Det store galleri

Ekstraudstyr med omtanke

Den stive metal afgiver samtidig en aura af holdbarhed, som udover at være stærkt byder på smarte tricks med det HTC’s origami cover. Strategisk placerede folder i den ruskindsbeklædte beskyttelse, gør at coveret kan understøtte tabletten, både når den ligger ned, eller som et staffeli. Skal der tages billeder kan hjørnet let bukkes, og det giver plads til et ambitiøst kamera.

Kameraet har en fremtrædende rolle på Nexus 9’s bagside, hvor to stor metalringe omkring understreger kameraets ambitioner. Med 8 megapixels f/2,4 optik og en dedikeret flash nærmer den sig også hvad mobiler som Nexus 5 huser. Nexus 9 fokuserer også hurtigt, og de første skud afslørede allerede nu en glimrende kvalitet.

Er kvik adgang til kameraet ikke en prioritet, kan der i stedet satses på folio-coveret, som huser tastatur, batteri og NFC-chip til parring med Nexus 9. Coveret forvandler Nexus 9 til mini-laptop og selvom tasterne er små, afgiver de en fornuftig klikrespons og kan begå sig til mere end korte mails eller beskeder.

I første omgang kommer den kun i hvid eller sort i Danmark
I første omgang kommer den kun i hvid eller sort i Danmark

Mediemaskine med bundtræk

En tablets primære formål er stadigt web, spil og underholdning. Nexus 9 lægger her op til dans med sine dobbeltløbbede og frontvendte højtalere, og i bedste BoomSound tradition spiller de højt, med god gengivelse af bas og et klart lydbillede.

Til de spilleglade er Nvidias ny-udviklede K1-chip, en dobbeltkernet processor med 64-bit arkitektur, der ligesom i Apples A8 processor opnår et performance trin som hidtil har været forbeholdt deciderede laptops. I Nexus 9 tikker processoren dog ved 2,3 GHz, væsentligt hurtigere end i Apples A8 ditto.

Grafik-delen er signeret af Nvidia, en specialist inden for grafik, med årelang tradition for optimering af grafik til både PC’er og konsoller. Grafikchippen er da også baseret på Kepler-arkitekturen, den samme som findes i både laptops og gaming-PC’er.

Til at drive spil og websurfen i timevis er batteriet på 6700 mAh, en kapacitet der igen befinder sig midt imellem iPad og iPad mini.

Nexus 9 får svært ved at få overtaget på Apples iPad Air 2
Nexus 9 får svært ved at få overtaget på Apples iPad Air 2

Et muligt hit

Efter det korte møde med Nexus 9 er indtrykket overvejende positivt, men samtidig rejser produktet nogle spørgsmål.

Først og fremmest halter Googles sortiment af tablet-apps efter Apples ditto, tidligere kunne de billige Nexus-tablets overbevise kunder ind til Androids tablet-økosystem, og dermed også udviklerne.

Se også: Android Lollipop er landet - De 10 bedste nyheder

Og det bringer os til prisen. Nexus 9 er prissat som et high-end produkt, men prisskiltet er stadigt faretruende tæt på Apples iPad Air. Med det mindre udvalg af apps skal Nexus 9 i stor stil sælge sig selv på ydelse, lyd og forhåbentlig Lollipop software der overbeviser.

Desværre var mødet med HTC Nexus 9 flygtigt, men mobilsiden.dk vil vende stærkt tilbage med en fuld anmeldelse af Googles luksus-tablet i de kommende uger.

HTC Nexus 9 tilbydes i 3 varianter: 16GB, 32GB og 32GB+LTE til henholdsvis 2890,- kr., 3.690,- kr. og 4.190,- kr.

Du kan bestille HTC Nexus på Google Play Store her.

Herunder kan du se vores første indtryk af Nexus 9.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

03-11-2014 12:25:35

:-) Tak for anmeldelse af 2 x iPad produkter. Glæder mig til Nexus 9 anmeldelsen.

5 2
derossi 31-10-2014 13:04:12

#Niels de Boissezon

Hvad er der faretruende ved at prisen nærmere sig prisen på sidste års ipad air model ? når man tager nexus 9 hardware i betrækning vil jeg mene at det konkurrer direkte med den nye ipad air 2. Og så vil jeg bestemt mene at prisen er rimelig sweet og ikke særlig faretruende. Jeg tror at folk lige må komme over at google har valgt og gå en anden vej med dette års nexus modeller, en mere premium vej med færre kompromiser og det ses selvfølge på prisen. Dog formår de stadig at sælge disse modeller til en billiger pris end deres direkte konkurenter - Nexus 9 vs ipad air 2.. nexus 6 vs iphone 6+/note 4.

6 0
Ronni 30-10-2014 17:57:55

Jeg er heller ikke helt med på den "faretruende" tætte pris. Nexus 9 koster 2.890 kr. med 16GB fra google play og en iPad air 2 med 16 GB koster 3.799 kr. Nexus 9 med 32GB koster 3.690 kr., mens man ikke kan få iPad air 2 i 32 GB. 64 GB udgaven af iPad air 2 koster 4.599 kr. Tilgengæld kan man så ikke få Nexus 9 i 64 GB. Men 32 er formentlig nok til de fleste.

16 4
Niels de Boissezon 31-10-2014 09:09:52

Jeg skriver også den kommer faretruende nær iPad Air (sidste års model) som koster hhv. 2.999,- og 3.399,- kr. for 16 og 32GB versionerne.

Venligste hilsener,
Niels /mobilsiden.dk

3 6
derossi 31-10-2014 13:06:00

#Niels de Boissezon

Hvad er der faretruende ved at prisen nærmere sig prisen på sidste års ipad air model ? når man tager nexus 9 hardware i betrækning vil jeg mene at det konkurrer direkte med den nye ipad air 2. Og så vil jeg bestemt mene at prisen er rimelig sweet og ikke særlig faretruende. Jeg tror at folk lige må komme over at google har valgt og gå en anden vej med dette års nexus modeller, en mere premium vej med færre kompromiser og det ses selvfølge på prisen. Dog formår de stadig at sælge disse modeller til en billiger pris end deres direkte konkurenter - Nexus 9 vs ipad air 2.. nexus 6 vs iphone 6+/note 4.

9 0
Peter Lyck 30-10-2014 17:37:33

Fin genngang, men hvorfor er prisen "faretruende" tæt på iPads priser, dermed antager i at 4000kr for en ipad er et bedre køb end en Nexus tablet til samme pris. Men det er jo ikke tilfældet hvis man foretrækker Android, går op i multimedier(lyd), film eller ønsker mere frihed i sine produkter.

26 3
Om brug af cookies