Mobilsiden.dk  /   Web-TV  /   Hvorfor har du dårlig mobildækning? Vi forklarer hvordan det virker

Hvorfor har du dårlig mobildækning? Vi forklarer hvordan det virker

Baggrund: I et web-TV indslag forklarer vi med tus og papir, hvorfor du ikke altid har optimalt dækning på smartphonen.

Lille Nørd og Store Nørd kan følges på DR men her introducerer vi  ”Super Nørd”, hvor vores teknik-kyndige freelancejournalist, Johnny Olesen, tegner og fortæller om mobilnetværket.

I indslaget får du mere viden om, hvad det kræver at dække Danmark, og hvorfor dækningen nogle steder er dårlig. Der er nemlig mange faktorer der spiller ind, når mobilkunderne skal kunne foretage samtaler, sende SMS’er eller gå på nettet.

Vi håber indslaget giver en bedre forståelse for, hvordan teknikken bag mobilnettene fungerer.

Se og vores indslag om hvordan mobilnettet hos TDC overvåges. Eller indslaget hvor vi åbner til teknikken på en 2G og 3G-mobilmast hos Telia.

Læs også:
- Er 3G-dækningen i Danmark så dårlig som TV 2s test viser? Måske ikke...
- Find flere baggrundsartikler om mobilteknikken her

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

David 22-01-2013 15:33:06

Generelt er det et rigtig fint indslag, hvor I taler om mange af problematikkerne i mobilnetværket.

Men synes det er ærgerligt, at I kalder TV2’s undersøgelse til grin, nærmest kun på baggrund af, at TV2 har brugt en threshold på -92 dBm. Jeg er enig i, at den threshold burde være sat lidt ned, så der ikke var vist så mange ”dårlige” 3G-spots. Men selve undersøgelsen er da fin. Jeg synes det er smart, at rigtig mange mennesker kan bruge en app, til at fortælle hvor i landet der kan være lav signalstyrke – også selvom resultatet ikke bliver så præcist.

Det er bare lidt forkert, at TV2 på den baggrund konkluderer, at så er der dårlig 3G-dækning i mange områder i Danmark. På det område er jeg helt enig med jer.

Hvis jeg ser en enkelt rød prik på signal-kortet for et teleselskab, så regner jeg ikke med der er specielt dårlig dækning. Det er først hvis jeg ser mange røde prikker i samme område. Så er der sikkert noget om det.

Og en mindre rettelse: I taler om at signalstyrken er -92 dB. Den er -92 dBm. Der er 30 dB eller 1000 gange forskel mellem de to værdier.

0 0
Johnny K. Olesen 22-01-2013 17:41:27

Hej David

Du har helt ret. En GENNEMSNITLIG grænseværdi på -92 dBm viser ikke, hvor der er et mobilhul, og det er nemlig også essensen af vores kritik.
Ved at sætte "barren" så lavt, så opstår der pludselig masser af mobilhuller, som folk i praksis ikke oplever som værende mobilhuller.

Det er vores påstand at rigtig mange af de mobilhuller, som TV2s undersøgelse viser, kun findes som røde prikker på et Google Maps kort. Med andre os stemmer brugeroplevelsen ikke overens med det teoretiske kort, fordi TV2 har benyttet så lav en grænseværdi.

Der findes mobilhuller i Danmark, men slet ikke så mange som TV2s undersøgelse viser - og det er synd og skam, at TV2s undersøgelse fjerner fuldstændig fokus for de problemområder, som findes ude i virkeligheden.

Den testmetode, som TV2 har valgt at bruge, kan sagtens benyttes, men så skal man være meget påpasselig med hvilke grænseværdier man sætter ind i modellen, og hvilke forbehold man er nød til at tage. Som det gamle engelske ordsprog siger om statistik;"Garbage in, Garbage out".

Og ja, så har du ret i det med dBm - den tager jeg på min kappe :-(

0 0
AndroideVSios6 21-01-2013 14:17:56

Det er god stil det der fortsæt med det!!!

0 0
gert 22-01-2013 01:59:49

helt enig :)

0 0
Navn 21-01-2013 13:39:50

Så kan jeg da oplyse at jeg bor ude på landet i en mindre by og har fremragende forbindelse på min iPhone 5 ( -69 ) på Telenors 3G netværk, hastigheden kan jeg sige noget dårligt om.
Det bliver meget spændende, når Telenor og Telia, skal deles om deres 4G.
Jeg tror at det vil blive en stor fordel, for os kunder.

0 0

Om brug af cookies