Mobilsiden.dk  /   Web-TV  /   Navigationen viser hvor vennerne er

Navigationen viser hvor vennerne er

I fremtiden kan vennerne følges live på nettet. Men manglende forretningsaftaler spænder ben for en global succes.

Udbredelsen af sociale netværk som Facebook er nu nået til procenterne af GPS og navigation.

Den lille producent CoPilot har netop afsløret, af deres kommende version otte af CoPilot Live, bliver endnu mere "live". Direkte i navigationsbilledet kan man se hvor vennerne befinder sig, og dermed minder funktionen om Latitude fra Google, som også viser venner på et kort.

(Se også nedenstående video...)

Intet samspil...

Teknikken træder netop nu sine barnesko, og har visse problemer. F.eks. kræver både CoPiolot og Google, at vennerne benytter det samme system og positionerne kan ikke deles på f.eks. Facebook.

 - "Alt er jo muligt teknologisk set og vi har endnu ikke de rigtige forretningskontrakter på plads, for at kunne tilbyde en sådan funktion. Men det er naturligvis det som er vores intensioner", siger Peter Sivebæk, regional manager Nordics & Italy fra ALK / Copilot.

I CoPilots aktuelle version syv, kan man give ens familie eller venner, til at følge den aktuelle position på internettet.

Betingelserne for globale succeser med vennefunktioner er, at producenterne kan tale sammen, og at en meget stor mængde brugere, vælger at lade sig overvåge.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Thomas 09-03-2009 11:58:06

I forbindelse med denne artikel forstår jeg ikke, at programmer som eksempelvis Brightkite ikke bliver nævnt. Det kombinerer twitter og facebook med, hvorman er og hvad man laver. Desuden kan man sende billeder og statusbeskeder, til sit Brightkite-netværk. Desværre har de, ligesom Twitter, haft svært ved at lave nogle sms-aftaler med europæiske teleselskaber, så de har desværre lige stoppet den service. Den betød ellers, at man kunne få sms'er når ens venner checkede ind forskellige steder, eller får besked om nye beskeder osv. Jeg synes i hvert fald, at I burde se nærmere på det, når i nu efterspørger den slags funktioner.

0 0

Om brug af cookies