Mobilsiden.dk  /   Web-TV  /   Nokia E7 - Business-model med mangler

Nokia E7 - Business-model med mangler

Web-tv: Vi har testet business-mobilen Nokia E7 - lever den op til fortidens Communicator-succes?

Nokia E7 kunne godt ligne et bud på en “business-konge” - men den har nogle alvorlige mangler og irritations-momenter.

Blandt andet er styresystemet Symbian ikke en værdig konkurrent til iOS og Android. E7 lider under en lang række meningsløse måder at anvende funktioner på, og langsomme reaktionstider.

Til gengæld har Nokia E7 for eksempel en lækker skærm og og en godt designet homescreen.

Nokia E7 ender på karakteren 3 ud af 6 stjerner.

Læs også anmeldelsen af Nokia E7.


Nokia E7 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

SørenHC 24-03-2011 12:45:31

Nu har jeg haft min E7 i næsten tre uger. Jeg kan stort set ikke få hænderne ned. Jeg synes, at det er en fremragende telefon.

0 0
Henrik 24-03-2011 13:09:15

Uha...pas på. Nu kommer der nogen og fortæller, at det umuligt kan passe, at Symbian er en katastrofe og at finnerne spiser sovepiller.

Det er en fysisk umulighed, at være glad for en smartphone - det siger smartphone politi inspektøren, PeterL :-p

0 0
Henrik 24-03-2011 13:09:40

Jeg mente: "Det er en fysisk umulighed, at være glad for en Nokia smartphone - det siger smartphone politi inspektøren, PeterL :-p"

0 0
labodilsen 14-03-2011 17:03:10

jeg er ret enig i at symbian ikke er så ringe som folk vilgøre det til. Jeg har selv lige købt en N8, og vil da indrømme at jeg blev skuffet i starten, da jeg prøvede at bruge den som min x10 mini pro. Men da jeg satte mig bedre ind i hvordan symbian virker, og fik sat widgets og konfigurationen op til mine behov. Så giver det en oplevelse fuldt på højde med andre mobiler jeg har prøvet. Inkl. Iphone og android. Et simpelt eks. Er at man med android og iphone har vændet sig til at trykke på menu knappen, og lave en swipe for at låse mobilen op. Men ændrer man adfærd og vender sig til at bruge låse knappen på nokia, så virker det ganske meget bedre. På samme måde er der mange andre ting som virker anderledes på symbian. Men kommer man først ind i rytmen med symbian, giver det en fin bruger oplevelse.
Ps. Dette indlæg er lavet fra min nokia n8

0 0
Henrik 14-03-2011 18:19:53

Ssshhh...det er ikke fashionabelt at være tilfreds med en Symbian-smartphone ;-)

0 0
SørenHC 12-03-2011 12:01:17

Jeg har lige erhvervet mig en E7 og jeg synes, at den er langt bedre end kritikken. Jeg synes det er praktisk, at man har et helt tastatur når man fx som her skriver samtidig med, at jeg ser hele skærmen. Desuden synes jeg faktisk, at styresystemet fungerer helt udmærket sammenholdt med min SE 10 mini. Endelig så synes jeg at browseroplevelsen er blevet langt bedre end mine tidligere Nokia'er og fuldt ud på højde med min SE. jeg ville snarere give 5 ud af 6 stjerner. Fedt design, der tør skille sig ud og ikke ligne en iphoneplagiat, som Samsung og LG. Super tastatur, fantastisk skærm, glimrende videooptager, god lyd. Hvad jeg savner er en synkronisering af podcast og musik, der kan match itune. eDesuden tager kameraet udmærkede billeddeudenfor. Men nærbillleder er ikke kameraet bedste side.

0 0
SørenHC 12-03-2011 12:05:10

Beklager lidt redigeringsfejl i de sidste linier

0 0
SørenHC 12-03-2011 12:11:33

Glemte at sige, at Ovimarked mere end rigeligt dækker mine behov for apps. Desuden så er det skønt, at den uden videre åbner pdf.filer og word-filer. Endelig synes jeg, at det er fedt at man bare kan sætte sit usb-stik til en miniledning og efterfølgende se film, billeder og dokumenter, der kan minde om en mini-pc oplevelse.

0 0
Henrik 13-03-2011 16:06:09

Ssshhh...det er ikke fashionabelt at være tilfreds med en Symbian-smartphone.

0 0
Villiam 11-03-2011 17:32:43

er nokia simple, brugervenlig og til at finde ud af ? nemlig fordi dens styresystem er noget man kender, selvom man har haft en gammel nokia mobil. det kan godt være at symbian ikke er lige så smart og åbent som android. men ios er sgu heller ikke noget at råbe hurra for. ios burde så slet ikke blive brugt til at sammenligne med andre os, da det ikke er et åbent os overhovedet! og nu skal i også tænke på at iphone har 1 ghz cpu og ikke 680 mhz. drop det med at sammenligne en lamborgini med en fiat!

0 0
Casper Engell 11-03-2011 20:09:26

Da jeg skiftede fra min gamle nokia 3110 classic til en nokia 5800 xpressmusic synes jeg godt nok ikke der var meget logisk over den, dårlig opbygning af menuerne, det hele er noget med at gætte sig frem til hvor en given setting ligger i menuerne.
Problemet er jo at Nokia prøver på at lave smartphones på niveau med android/ios, hvilket symbian slet ikke kan bruges til. Nokia burde vente med at lave smartphones til de har WP7 klar, og holde symbian på de små ikke touch telefoner.
Hvis du ikke vil sammenligne den med en 1ghz iPhone, kan du jo bare sammenligne den med en af de mange android telefoner med en ~600mhz, men jeg tror ski' du kommer frem til samme resultat.

Dette kunne dog være en super telefoner med WP7, og Nokia beviser igen at de stadig kan finde ud af at lave hardwaren

0 0
Villiam 11-03-2011 20:36:59

ok, tag du dig en tattoo og en e7 og begynd så at sammenligne :) android er et fedt os, det er slet ikke det. men det som er rigtigt skod ved det, er at man ikke kan slukke/atoppe/lukke de ting man har brugt på androiden. heller ikke task killer programmerne gør arb ordentligt. med symbian^3 kan du lukke de programmer ned som du ikke bruger. N8 har en langt længere batteri levetid end nogen anden android eller iphone. android kan du lave rigtigt meget med, og faktisk gøre mobilen personlig. ios er ios, har man set en iphone, så har man set alle. du kan ikke lave en iphone personlig eller unik. det kan du der imod med android. symbian^3 kan du også mere eller mindre gøre personlig, og stadig have en mobil som ikke skal lades op hver eneste dag. jeg har haft utrolig mange nokia mobiler, og derfor kender jeg alle menuer osv i dem, også selvom symbian s40/s60 eller ^3 ikke er helt det samme, så tager det nogle få sekunder at kende systemet. android skal man så lære et helt nyt system at kende. ios, ja så har man et system som ikke kan noget og er besværligt at finde rundt i. det bliver spænnende at se hvordan wp7 bliver, men det ser dog også klodset og kedeligt ud i designet :/ selv nokia n900 kører mere flydende og stabilt end htc desire med android 2.2. ville være nice hvis nokia fortsatte og gjorde maemo til standard systemet i deres mobiler.

0 0
Karoline Sophie 15-03-2011 08:53:17

Min Desire kører nu meget stabilt. Den har aldrig crashet ELLER krævet genstart på noget tidspunkt. Den kører af en eller anden mystisk grund ikke så flydende i program menuen, men alt andet klarer den fuldt ud tilfredsstillende.

0 0
11-03-2011 22:03:19

Jeg er enig i at en af de få ting jeg meget gerne ville have fra symbian er den menu til at styre kørende programmer, men det er også det eneste og på ingen måde nok til at Symbian frister.

Angående det at lære et nyt system, så skulle jeg bruge ca. en dag for at lære at betjene min Desire og efter en uge mestrede de fleste af de vigtige funktioner. Det samme niveau havde jeg endnu ikke nået efter et halvt år med min, på papiret, simplere Nokia 5230. 5230'eren var som en bil hvor måden du skifter gear på afhænger af hvordan vejret er på den side af kloden. Fuldkommen ulogisk.

Og personlighed, i symbian er du bundet til 6 brevsprækker pr. skrivebord, indtil det bliver muligt at have en widget der fylder en hel skærm i symbian, så er de altså ikke i nærheden af Android. Det der gør Android, iOS og WP7 interessante er at de er velfungerende(ikke perfekte) og meget forskellige. Symbian er mere et system der har lidt fra konkurrenterne, men bare langt dårligere.

Og Meamo så vidt jeg kan forstå er det kun kommet til n900 og siden det ikke også findes på N8 og E7, så er det jo tydeligt at Nokia har valgt det fra. Dermed ser det ud til at Meamo, sammen med Symbian og Meego(desværre) er på vej i graven.

0 0
11-03-2011 20:35:24

Enig jeg skiftede selv fra tidligere at have haft Nokia og SE til en 5230 som har samme brugerflade som 5800. Det var chokerende at opleve hvor stor forskel der kan være på to brugerflader fra samme firma.

Hvis du vil sammenligne Symbian(N8), så tag udgangspunkt i prisen ikke processoren og så ryger N8 i kamp med HTC Desire og det er et kæmpe nederlag til din Fiat.

Og glem ikke at E7 formentligt kommer til at koste 4000 kr eller mere, godt nok får du et tastatur med, men E7 kommer altså også i kamp med iPhone 3GS, LG OX2 og Nexus S.

Som Casper og mange andre skriver så kunne det være interessant at se E7 og N8 med WP7.

0 0

Om brug af cookies