Mobilsiden.dk  /   Web-TV  /   Nokia Lumia 930 - de første indtryk [WEB-TV]

Nokia Lumia 930 - de første indtryk [WEB-TV]

Vi har fået fat på et eksemplar af Nokia Lumia 930 og her er vores første indtryk.

Nokia Lumia 930 blev præsenteret for ganske få dage siden og vi har selvfølgelig fået et testeksemplar som vi kan lege med. Efter at have brugt den nogle timer er der nogle ting som skiller sig lidt ud fra resten af Lumia serien.

For det første er designet noget mere firkantet end hvad vi er vant til på Lumia 925 og 920. Sider og top og bund er helt lige og med de nye knapper på højre side af telefonen giver det et elegant skandinavisk design. Samlekvaliteten er i øvrigt ganske god da der ikke er lufthuller i samlingerne og materialerne føles lækre. Selve bagsiden er let buet så 930 ligger godt i hånden, så den giver et indtryk af at der er tænkt over detaljerne.På bagsiden finder vi kameraet på 20Mpix der har vanlig god Nokia kvalitet. Men dette skal vi nok uddybe i den færdige anmeldelse.

Nokia har lavet farverige smartphones siden den allerførste Lumia 800, og det har Nokia ikke ændret på med Lumia 930. Nu Fås Lumia 930 i farverne Orange og grøn. Orange er meget farvestrålende og kan nok bedst sammenlignes med Nexus 5 i deres ”Bright Red”. Det er en farve som man meget nemt får øje på, på godt og ondt. Det er en meget enkelt, for det er en smagssag. Enten elsker du den eller også synes du den er for flamboyant. Det sammen kan siges om den grønne som har lidt turkise tendenser.

Er du til de dæmpede farver fås telefonen i sort eller hvid, og med sort er metalrammen også farvet sort og den kombination ser det ret godt ud.

Nyheder i Windows Phone 8.1 systemet

Selvom Lumia 930 har fået den hurtige Snapdragon 800 så har Windows Phone altid været flydende så den hurtige processor mærkes ikke helt så meget i dagligdagen, men alt er lige lidt hurtigere.

WP8.1 har nu fået mulighed for at kunne tilføje billeder som baggrund til tiles. Man skal dog være lidt forsigtig med de billeder man vælger. Vælger man simple motiver, så bliver resultatet elegant, men er der for mange detaljer og farver kan det godt gå hen og blive forstyrrende.

Jeg går let over Cortana da det endnu ikke understøtter dansk og vores sprog kommer desværre nok først i 2015. En anden nyhed i WP8.1 er Action Centeret, eller notifikationspanel der trækkes ned fra toppen af skærmen ligesom på konkurrenterne. Dette er en feature som har været savnet på WP8, og Action Center fungerer ganske godt i første forsøg. Det er hverken bedre eller dårligere end Android eller iOS, men meget det samme.

Windows Phone er for alvor blevet voksent og de sidste småting som man måske kunne ønske sig fra Android er nu kommet. Det sidste der mangler er de små specialiserede apps og at de store udviklerhuse opdaterer deres WP app lige så hurtigt og ofte som på Android.

Hvad ser du gerne vi tester på Nokia Lumia 930?

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Rasmus Thøger Nielsen 07-04-2014 07:40:47

tak for svaret.

jeg vil også gerne vide om der er en diode (eller andet system) til notifikation, så man kan se om der er ulæste beskeder og hændelser osv. ?

Pfh. tak
Rasmus

0 0
Katron 13-05-2014 21:17:57

Systemet i WP formoder jeg fortsætter uændret i 8.1, ligesom det har været i WP8, hvor der ingen diode er, men man har kopieret systemet fra Symbian, hvor uret og notifikations altid er synligt på den sorte standby skærm.
Man slipper for blinkende dioder, og kan få fuld status ved blot at føre hånden hen over skærmen, uden at røre.

0 0
19-04-2014 00:14:09

Øverste på din startskærm kommer et ikon der viser der er beskeder, FB, TWITTER eller hvad du nu har bestemt der skal være i handlingscenteret som det hedder i wp8.1. Der er ingen lys dioder

0 0
Rasmus Thøger Nielsen 04-04-2014 15:00:22

Jeg er meget nysgerrig efter hvor lang batteri tiden er, b

3 0
04-04-2014 16:01:46

Jeg sikker på at den er væsentlig bedre, processen er ens ned den i 1520 og den er næsten umuligt at løbe tør på en dag og ved alm. Brug er det helt umuligt.. Jeg oplever mindst 20 timer med 41 timer som toppen ...

5 0

Om brug af cookies