Mobilsiden.dk  /   Web-TV  /   Nokia skuffede fælt ved MWC - Ingen topmodeller

Nokia skuffede fælt ved MWC - Ingen topmodeller

Nokia holdt mandag på MWC pressemøde og viste nye telefoner, der kom dog ingen topmodeller og skuffede dermed.

Mandag er første officielle messedag på MWC i Barcelona. Nokia holdt tidligt mandag, som nogen af de første pressemøde på messen.

Flere af de store producenter af mobiltelefoner og tablets, præsenterer på messen deres nyeste topmodeller. Det var dog ikke tilfældet hos Nokia der skuffede med en lang præsentation, der mest drejede sig om features, frem for spektakulære specifikationer.

Det blev til to nye feature telefoner, Nokia 105 og Nokia 301, altså telefoner med fysisk tastatur.

Der kom dog også to nye modeller til Lumia-serie, Lumia 520 og Lumia 720, der begge kører Windows Phone 8.

Lumia 520 er i den absolut billige ende af smartphone-skalaen, mens Lumia 720 kommer uden 4G/LTE og dermed heller ikke er noget nær en topmodel.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

lars 28-02-2013 11:02:41

Suk, såkaldt "ekspert" udtalelser fra mobilsiden...

0 0
Thomas 27-02-2013 21:25:49

http://www.youtube.com/watch?v=gtA_k8W-vZU

De havde alt kørene for sig med Harmattan... de skulle bare have tur tro på det selv, og så integreret Android apps som jo er open source.

0 0
TF 27-02-2013 23:46:23

Jeg var nu også ret imporneret over lumia 920, det samme kan jeg ikke sige om iphone 5 ell sgs3.

Dog må jeg sige HTC one er også imponerende om ikke andet så pga design

0 0
Thomas 28-02-2013 09:03:05

Det har du helt sikkert ret i, jeg sætter dog min lid til at min N9 holder indtil Jolla Sailfish er klar. Har man en gang haft en telefon med gesture styret telefon, så er der ingen vej tilbage :-) BB10 kunne også være en mulighed, Nokia har desværre dømt sig selv ude for mig pga. WP.

0 0
Kim Harder 28-02-2013 10:49:21

Det under mig, at Nokia ikke bevarede Symbian til deres Low end i stedet for OS 40, da Symbian systemet kan meget mere.

0 0
Henrik 28-02-2013 11:21:52

Fordi Symbian var låst til eet bestemt chipset. Selvfølgelig kunne man skrive driverlaget om og implementere support for nye/andre chipset, så det blev mere fleksibelt, men det blev nok vurderet, at det var for dyrt at gøre. S40 er langt simplere at vedligeholde end Symbian.

Men du har ret i, at Symbian kan langt mere. Faktisk er det stadig et af de mest avancerede mobil OSer til dato. Det lider bare under for meget gammel legacy-kode der er et mareridt at vedligeholde.

0 0
Peter Frederiksen 26-02-2013 10:51:22

Der burde have været et konkurrence dygtigt Nokia device, som skal tage kampen op mod High End Android devices i dette forår.

Og på en eller anden måde virker Lumia 920 lidt forældet..

0 0
Kim Harder 26-02-2013 11:05:48

At Lumia 920 skulle virke forældet må ligge i den gammeldags både, at Microsoft, er begyndt, at lave fliser i stedet for ikon. Hvis det ikke er det, så må Iphone 5 virke, som en musemusgenstand fra det forrige århundrede.

Syntes ikke Microsoft som sådan har været særlig heldig med det nye udsende af deres OS. Det er som om, man er blevet sparket tilbage i tiden, eller også må der være nogle, som ikke har haft fantasi nok. Hvor ser man det smukke i nogle ganske almindelige firkanter?

0 0
Kenneth Sørensen 26-02-2013 11:55:37

Troll.

0 0
Peter Frederiksen 26-02-2013 12:02:08

På hvillken måde?

0 0
Tommy 26-02-2013 12:34:18

Der er mange ting.

Den meste åbentlyse er at du er glad for at pointere du ikke er glad for Ms/WP + diverse partnere.

Specs var interessant i 2010...
Hvad skal du fx bruge en quad-core til? Android kan dårligt finde ud af at udnytte 2(Jelly Bean).
920 som du siger er forældet har markedets bedste kamera, OIS, trådløst opladning (der virker og har originalt tilbehør der kan bruges dertil), en antenne som gør du kan bruge 4G i hele verden og ikke kun udvalgte netværk.
Dertil så har 920'eren (og mange andre WP'er) dualcore og 1gb ram, men selv med 256mb ram og 1ghz single core er WP flydende, så ovenstående specs er overkill/nice to have, not need to have.

Ps, du kan smide nok så mange mpix i et kamera, hvis ikke optikken er god, bliver billedet dårligt uanset hvad.

Det er fint du ikke kan lide WP, men kan du så ikke i det mindste sætte dig ind i styresystemet eller bare prøve det? Så har du noget at tale ud fra...

Hvad mener du fx med at mediedeling ikke er god nok? Der er skydrive, dropboxs, evernote diverse programme så man kan høre musik fra sin nas, xbxo, pc etc. Jeg kan også kontrollere mit hifi anlæg og hvad man ellers forventer af moderne enheder.

Med mindre du har et yderst niche-præget behov, så vil du være ganske fint tilfredsstillet med WP.

Smartphone markedet er svært at penetrere, men alligevel følger WP ret meget markedsandel-linjen som flere analytikere har lavet for ca 2år siden. I 2016 er WP spået til at være lige så stor som iOS. Det svarer i øvrigt til en markedspenetrering på ca 5 år(og 2 måneder), hvilket er meget meget godt i hånd med tommelfingerreglen om at penetrering tager ca 6år.
Med Android tog det i øvrigt også 4år at nå Apple, og det med fokus på billige enheder - altså et helt marked der var umættet da Apple kun har high-end prissætning. WP begynder først nu at komme med billige low-end priser(Nokia 620 og nu også 520 + HTC 8S), hvor det før har været mid-end og high-end prissætning.


Hvad indebærer "Microsoft fascismen"? Google og Apple har samme vilkår mht til kredit, at man skal have en konto, privatvilkår osv osv.

Alle disse informationer samt mere, er årsagen til at Kenneth opfatter dig som en "troll".

0 0
Peter Frederiksen 27-02-2013 01:50:20

"Hvad indebærer "Microsoft fascismen"? Google og Apple har samme vilkår mht til kredit, at man skal have en konto, privatvilkår osv osv."

Det er det jeg mener med MS Fascismen,som er det samme, som Æble Fascismen!

Lukket OS vs Åbent OS

Hvor der er begrænsning ved typer apps f.eks. VLC player, afspilning af hvad der er blevet standard Codecs på TV og Bluray players MKV, Divx, MP4(med AC3 support),samt SRT filer...
Vil man ikke kunne finde på Windows Store..

Medie deling
download film (i alle gense formater) og musik direkte fra NAS drev?
Se film med SRT filer fra NAS drev?
Upload Film optagelser/billeder til NAS drev?

Jeg bruger ikke Cloud services til musik og Video, da jeg kun har 1mb. upload på mit bredbånd og ville skulle bruge $$$ på storage..
--------

Jeg syntes at WP er fint og lækkert, og jeg har købt en Lumia 800 til min mor, da den opfylder hendes behov og til en meget god pris..
Så jeg har siddet og leget med den...

Jeg har også siddet og leget med en Lumia 920, syntes det tager rigtig gode billeder, dog syntes jeg der kommer for meget lys på udendørs billeder taget om dagen.

Men kamera er ikke det jeg prioriterer i en mobil, men mere features...
---------

Når jeg generelt har skrevet om WP har det været baseret på strategi og Salgstal..

Jeg har været kritisk over at Nokia har overgivet sig betingelsesløst, hvor det virker som de ikke har haft så meget at sige i det grundlæggende, i videre udvikling af OS, for hvis der er nogen som har erfaring i mobilbranchen er det Nokia...
Det er mere features oven på WP, som de alligevel aflevere til resten af WP producenterne...

Selv Bill Gates har erkendt at Windows Phone (Cellphone) strategien "Is clearly a big mistake!", en del WP fan pages har spindet Bill Gates ord, hen på han snakker WM6.5.

"Smartphone markedet er svært at penetrere, men alligevel følger WP ret meget markedsandel-linjen som flere analytikere har lavet for ca 2år siden."

Ja, der var forventning for 2 år siden, selv for 1 år siden forventet man det samme. og hvis det skulle holde stik skulle forudsætningen være WP skulle sidde på 9% i 2012...

http://techcrunch.com/2012/01/19/isuppli-agrees-with-idc-gartner-windows-phone-to-surpass-ios-by-2015/

Hvor windows phone i dag er på 2.6%(max 3%)....
http://goo.gl/pTWPV

Hvordan ser at WP følger markedsandels linjen?

0 0
Tommy 27-02-2013 14:22:06

Peter, bare det at du kalder det fascisme gør jo at folk ikke gider lytter til dig. Apple og Ms er jo ikke styret af Hitler og Mussolini selvom du gerne vil have det til at lyde sådan.

Det er firmaer der konkurrerer mod hinanden og Google er altså ikke nogen helgen, men endnu en konkurrent - og så er Google heller ikke mere åbent. Vil du have et åbent OS så brug Tizen, ubuntu eller Meego.

Formater, det er rigtigt at WP8 pt ikke kan afspille mkv med srt(undertekster), men hånden på hjertet, hvor tit ser du ringenes herre, 3timer på din 4,x" smartphone?
FLAC, mp4, divx etc er altså ikke noget problem.

Du bruger ikke cloud services, fair nok. Men det er supernemt og godt supplement til netflix spotify etc.

Angående markedstendenser,
så er det første link jo ikke IDC, men et andet firma som siger 9%. og det efterførlgende tal er q4 - altså julesalget - ikke hele året.

Fra IDC's egen report:
IDC projection of 2012 market shares in smartphone OS and forecast for 2012:

OS . . . . . . . 2012 . . . . . . . 2016
Android . . . . 61.0% . . . . . . 52.9%
iPhone . . . . 20.5% . . . . . . 19.0%
Windows . . . . 5.2% . . . . . . 19.2%
Blackberry . . . 6.0% . . . . . . . 5.9%
Symbian . . . . 4.9% . . . . . . . 0.0%
Others . . . . . . 2.4% . . . . . . . 3.0%
Total . . . . . 100.0% . . . . . 100.0%

Så hvis IDC troede på sig selv i 2012 gør de nok også i 2013. (årsagen til den siger 5,2 her er at Windwos Mobile også bliver talt med)


Angående at Bill Gates, en mand der har været i branchen skulle have sagt at deres nuværende satsning er en fejl virker lettere usandsynligt. Det viser sig da også at være forkert:
"There are a lot of things like cellphones where we didn't get out in the lead very early." When asked why, he answered "That's too complicated,". "We didn't miss cellphones, but the way that we went about it didn't allow us to get the leadership. So it's clearly a mistake."
Det er altså en reference på at de ikke gjorde det rigtige inden Apple blev markedsledere - det er altså en reference til 2003-2008 perioden med Windwos mobile.
Det er fint du ikke ønsker et tredje OS, men klap nu lige hesten.

0 0
Peter Frederiksen 28-02-2013 13:13:08

Nej, jeg ser ikke film på min telefon, men sætter ofte min tablet eller mobil til TVet, når jeg er ude, at rejse el. sommerhus.
--------------------

Fascisme, jeg ved ikke hvorfor du blander Hitler og Mussolini ind i diskussionen, det var ud fra Ideologien, som man kan kalde top styring og staten ved hvad der er bedst..
--------

De eneste 2 rene Touch OS er IOS og WP, hverken Symbian, Android eller WM6.5 var lavet til touch... og det er bl.a. derfor at tidligere Android OS'er, kan have været en hakkene affære..
Google Sooner: http://goo.gl/7TTZF

Copy og Paste fra et andet forum... plus edits...

WM6.5, ville aldrig have taget føring, da det ikke var touch venligt, men stylus venligt. Det var HTC (TouchFlo) og Samsung (TouchWiz) lavede touch venlige overflader, for at prøve at gøre WM6.5 konkurrence dygtigt mod Apple

I retssag Apple VS Samsung, indgik der mail korrespondance mellem Samsungs top folk..

"Do you know how difficult the Omnia is to use? When you compare the 2007 version of the iPhone with our current Omnia, can you honestly say the Omnia is better? If you compare the UX with the iPhone, it’s a difference between Heaven and Earth."

(Omnia (WM6.5) UX - bruger venlighed))

http://goo.gl/YmrzF (Apple har en mere selektiv udlægning af disse mails!).

Samsung meddelte i 2009 udfase WM produkter, og satse på Bada, Android og Windows Phone.

WM6.5 var mere en erhvervs end forbruger mobil, jeg ser dem stadig i dag i diverse kommuner og stats forvaltninger, og selv i EU institutioner i Europa, samt er vi en del i min familie (7-8) som er i det offentlige, hvor alle har haft WM6.5 mobiler, som arbejds telefoner, hvor har været samme opsætning. VPN og Lotus Notes app, samt specielt udviklet apps.

Windows phone 7, blev lanceret i Q4/2010 med 6 partners LG,Toshiba, Sharp, Dell, Samsung og HTC.
WP var på det tidspunkt et halfbaked Ecostystem og primært for engelsk talende, hvor M$ have budgetteret med $400m i promovering kun i USA og UK.

En af de store brøler fra M$ side, var at der ikke var VPN muligheder, samt at WP7 ikke var bagud kompatible med WM6.5 apps.

Der mistede WP7 erhvervslivet... (Og der er stadig ikke VPN i WP8? og ingen Lotus app (som er på blackberry,IOS, Symbian og Android som alle understøtter VPN)), hvis der have været VPN, havde der også blevet udviklet Lotus Notes, samt andre B2B apps.

Der blev solgt 7m WP Device i perioden, og siden faldt 4 producenter fra, inden Nokia Lumia kom på markedet.

Der skulle gå 1 år, før at WP OS'et blev Globalt bruger venligt, men set i bagklogskabens lys, var det nok lidt forsent, da Android og Apple krigen (startede i Q2/2010 for alvor) har fået lov til at rase i 1 1/2 år med HTC desire/Nexus One i spidsen og senere Samsung S2 vs Iphone 4.

Lumia 800 (Q4/11) og 900 (Q2/12) var de telefoner, som skulle bringe M$ ind i kampen, men disse modeller har været en salgskatastrofe, som bedst kan beskrives, som at hive et Æsel med til et heste væddeløb, forstået på den måde, at hardwaren ikke har kunne matche konkurrenterne, da man er gået Dualcore, Quadcore, HDMI out (wireless), 1080P recording, DLNA, HD skærme og lille App store.

Der er ingen der vil vædde på et Æsel, selvom det er, den med den flotteste saddel og bedst striglet.

Og i forhold til den store Lumia 900 lancering i USA på timesquare, hvor AT&T har $150m postet i promotion, har det kostet $450 på at sælge én L900 til $49 - $99 på 2 års kontrakt..
Beregnet udfra Q2/12 - ca. 350K Lumia 900...

Det vigtigste market er USA for M$, på trods af lanceringen af Lumia 920/820 og HTC 8X/S ses der ikke vækst. (og en minimal vækst globalt)

Se ComScores års statistik!
http://goo.gl/pTWPV

Der er storset ikke sket vækst i markedsandele i WP OS's historie (indtil videre), og efter 2 år og 4 måneder er der stadig ikke generet Profits hos M$, Nokia og HTC's Q4 er det værste nogenside..

-----

Tomi Ahonen som nok er Elop's største fan, bruger de 4 største Analyse firmaer og laver et gennemsnit..

687m Smartphones solgt i 2012 sidder WP på (16m) = 2%
http://goo.gl/A1t13

Android spiste alt og alle på 1 år og 6 måneder.

Det er tydeligt at Bill ikke er tilfreds med WP strategien og med god grund.

Jeg tror at WP8 bliver sidste skud i bøssen, hvis ikke der kommer til at ske en markant ændring i positiv vækst..


Og som denne tråd startede med var om, det var skuffende der ikke er en top model.

WP er afhængig af at smartphone ejere laver #Switch og konkurrencen bliver endnu hårdere i år end sidste år, lige fra low til high end..

0 0
Henrik 27-02-2013 15:28:05

Lige præcis!

0 0
Kenneth Sørensen 26-02-2013 16:49:28

Ku ikke være mere enig med Tommy. Det er bare spild af tid at prøve at overbevise folk om det ene eller det andet. Har efterhånden set hundredevis af denne slags debatter/skænderier på div. tech sites rundt om på nettet.

Kim Harders indlæg er bevidst provokerende og useriøst. Men fred med det.

0 0
skumcat 26-02-2013 14:29:54

Sådan Tommy! Lige mine ord :)

Er selv gået fra Android til Windows Phone, netop fordi Android, til trods for det er gammelt, stadigvæk har mange fejl der vises med at de først kan køre hurtig nu. Og vi har den kedelige UI, som virker håbløst forældet til forskel med WP8. Det er et uperfekt design. F.eks samsung sms-del. En håbløst kopi efter iPhone 5 år gammel design. Der har Windows formået at sætte en ny standard, og jeg kan tydeligt se i mediebranchen at det smitter ekstremt af på deres arbejde.

I bund og grund er der jo intet nyt indenfor UI fra Android og iOs. Jo, HTC One er et lille bevis på at skabe noget nyt. Desværre er Blinkfeed blot en kopi af Flipboard, så det er jo intet nyt i.

0 0
Henrik 26-02-2013 14:05:40

+1

0 0
Kenneth Sørensen 26-02-2013 12:25:15

"Det er som om, man er blevet sparket tilbage i tiden, eller også må der være nogle, som ikke har haft fantasi nok. Hvor ser man det smukke i nogle ganske almindelige firkanter?"

DET er trolling. Er jo slet ikke det artiklen handler om.

0 0
Peter Frederiksen 26-02-2013 11:51:11

Tænker mere i Hardware specs..

Android foråret HTC One,LG G2, Sony Z og S4, Full HD, Quadcore, 13mp(-HTC) og mange features.

Kommer selv til at købe en af overstående modeller snart, venter på præsentation af S4 og derefter træffer jeg mit valg.

Men jeg kan godt lide WP UX, men jeg syntes de er langt bagud i forhold til f.eks. mediedeling, afspilning, Apps og vil heller ikke være en del af Microsoft fascismen, som jeg tror er en af grundene til af det ikke har gået WP godt....

0 0
Aga TestTester 26-02-2013 09:08:04

test

0 0
Kofoed 25-02-2013 14:52:51

Hvad er den store forskel på Lumia 720 og så 620 som blev præsenteret i december? Batteriet er lidt større og designet er lidt mere kantet.

0 0
Kenneth Sørensen 25-02-2013 14:11:59

Personligt sys jeg heller ikke det er skuffende. Som tech skribent er det selvfølgelig rart at kunne bringe nogle nyheder. Men som forbruger er det rart at der ikke går alt for meget android agtig se-hvor-mange-hundrede-forskellige-modeller-vi-kan-spytte-ud-på-seks-måneder i den.

0 0
Henrik 25-02-2013 13:08:28

Lumia 920 er ikke engang et halvt år gammel. Hvad pokker regner i med?

Galaxy S III er f.eks. næsten 4 måneder ældre end Lumia 920, og har heller ikke den samme "holdbarhed" som en Lumia, grundet lidt "billigere" hardware kvalitet, kamera osv.

Så det er da overhovedet ikke underligt.

Til gengæld ser 520 og 720 ud til at være nogle særdeles kompetente low/mid-end modeller. Især Lumia 520 er sgu "bang for the buck"!

0 0
Kim Harder 25-02-2013 11:55:20

Man man vel heller ikke forlange nye topmodeller flere gange om året. Mon ikke også Nokia gerne igen vil have fat i det brede marked. Det er ikke topmodeller, der skal til der. Mange af os vil stadig gerne nøjes med Low end modeller, som kan det en mobil skal kunne + lidt kræs. Vi er nogle som ikke stiller så store krav.

Så det kan være det netop er de bruger, som der er flest af, som Nokia ikke skuffer, men kun dem, som hele tiden kun vil have top modeller, og som har råd til, at smide 5000 - 6000 kr. ud til en mobil telefon hvert år for, at være med i toppen.

0 0
25-02-2013 12:38:26

Ja helt enig og der lyder også positive toner fra flere steder..

især nokia Asha 3xx serien er virkelig interessant og må håbe at asha305 finder vej til danmark. Desværre er det svært at finde serien ved forhandlerne(tele selskaberne)..

0 0
Tommy 25-02-2013 13:59:52

hvis jeg husker rigtigt er så 2013 året hvor danske teleselskaber stopper med at sælge featurephones (som Asha vel er en del af).

Jeg tænker at WP8 med et fysisk tastatur derfor også er oplagt, men det er så om markedet er til det...

0 0
Henrik 25-02-2013 16:21:09

Det kommer nok an på hvem man spørger. Gartner og andre er begyndt at tælle Asha med som smartphones ihvertfald nogle sammenhænge.

Asha har jo både email, app store, browser, maps, touch osv.osv., så hvorfor ikke?

0 0
Kim Harder 25-02-2013 16:28:35

Aha har ikke den Navigation, som kendes fra symbian 60 og Windows Phone. Det har ikke kunnet lade sig gøre, at lave et program, som har kunne kommunikere med gps enheden.

0 0
Henrik 25-02-2013 17:01:49

"Asha har jo både email, app store, browser, maps, touch osv.osv., så hvorfor ikke?"

Det magisk ord er "maps"

0 0
Kim Harder 26-02-2013 00:56:08

Maps der er netop det, det har jeg også på den Nokia 3600 Slide, som jeg har brugt de sidste 3½ år. Netop 3½ år er en en lang levetid for en mobil hos mig. Normal er 1 år - 2 år, så er de færdig slidt op.

0 0
hellas7 25-02-2013 15:30:56

må producenter lave Windows Phones med fysisk tastatur?

0 0
John 25-02-2013 18:42:41

Ja, det er da set før. Blandt andet fra Dell.

0 0
Mulvados 25-02-2013 11:27:02

At sige de skuffer fælt, i må da for dælen have en vis ide om roadmaps hos de forskellige producenter... som nævnt så er 920 ikke SUPER gammel... hvad havde i forventet?.... en art præsentation a la PS4 enventet? hvor intet konkret bliver meldt ud.

Hvis de nu havde launched en topmodel her til MWC ville de endvidere gå direkte imod trenden om at have egne events når man præsenterer topmodeller... der er ingen af de store der sådan rigtigt launcher topmodeller til tradeshows mere. Det ville nærmest være underligt hvis de gjorde det her til MWC... så at sige de skuffer fælt giver ingen mening.

0 0
25-02-2013 09:48:34

Jeg syntes faktisk det er okay, at de ikke kommer med en ny topmodel lige nu. Nokia lumia 920 sælger stadigt rundt om i verden og det er ærlig talt tosset at lave nye topmodeller hvert år.....

jeg er faktisk godt tilfreds med en ny topmodel hver 18 måned eller der omkring, holdning er min personligt...

nokia er desuden store i Indien og Asien generelt og her er der behov for mellem varen Aka nokia Asha der solgt dobbelt så godt som lumia serien..

det eneste skuffende er vel at nokia,åbenbart, ikke kommer med den her nokia tab med rt...tablet i fabula design (lumia), det havde jeg godt set...

0 0

Om brug af cookies