Mobilsiden.dk  /   Web-TV  /   Sådan fik iPhone 6 dansk debut [WEB-TV]

Sådan fik iPhone 6 dansk debut [WEB-TV]

Smurte sandwiches, varm kaffe og konkurrencer. Hos Telenor blev der hygget om de ventende kunder ved iPhone 6 salgsstarten.

En af danmarks første iPhone 6-ejere
En af danmarks første iPhone 6-ejere

Egentlig var det hele lidt snyd, for køer forbinder man jo med asen og masen. Ved gårsdagens iPhone 6- salgsstart foregik det dog overraskende smertefrit. Du kan glemme dine fordomme om soveposer, teltlejrpladser og døgnlange køer i silende regn.

I går sørgede både vejrguder og Telenor for en af Danmarks hyggeligste iPhone køer.

Det danske efterårsvejr aflyste den sædvanlige kedelige regn og blæst og diskede i stedet op med tørt og lunt vejr for sæsonen. Telenor (og Apple) sørgede for resten.

De første ivrige Apple-fans var ellers til stede ved tre-tiden. Bevæbnet med termokande, laptops og vilje til Apple, begyndte belejringen af teleselskabets butik i Københavns Købmagergade.

Telebranchens juleaften

Hverken guirlander eller pebernødder hænger i montrerne, men alligevel er der julelys at spore i øjnene hos butikschef Casper Paludan. ’Det er Telebranchens juleaften, for vi får lov at sælge den nye iPhone’ – og for en teleforhandler er det også ensbetydende med dagen med årets bedste omsætning.

For at markere dagen, disker Casper og hans team derfor op med både underholdning samt vådt og tørt. Anlægget rykkes udendørs og giver både køens Apple-fans samt forbipasserende en ørehænger med.

For at lindre ventetiden afholdes konkurrencer hvert halve time. Headsets, biografbilletter og bluetooth højtalere ryger på højkant og løfter stemningen.

Medarbejdere på dupperne

At det er en tele-højtid kan også mærkes på medarbejderne i Telenor-butikken, der er mødt talstærkt op for at håndtere de mange kunder.

Sjældent står Telenor-trøjerne stille, med mindre de er i gang med en kunde – ellers er der trafik frem og tilbage gennem butikken for at gøre alting klar til midnat og den første kunde.

Alt er timet og tilrettelagt, så maskineriet kan glide, og på trods af det lettere kaotiske første indtryk er der ikke mange spildte skridt.

Kø-snyd!

Butikken lukkede kl. 18.00 - som den plejer. For at undgå snyd eller rod i køen fik den voksende skare af ventende kunder tildelt numre. Køen runder deltager nummer 30.

Ved syv-tiden forbarmer Telenor-holdet sig, og bryder et uskrevent kø-tabu. Alle de deltagende køgæster kan nu holde fri fra køen, og eksempelvis søge hjemad til aftensmaden. Eneste krav for at kunne kvalificere sig til køen senere, er at holde fast i nummeret og at oprette en Telenor-konto.

Med oprettelsen på plads, ville udleveringen senere være en formsag - mod betaling selvfølgelig.

Casper medgiver at det strider lidt mod vanlig kø-ånd, men pointerer at sidste år fik sidste kunde udleveret telefonen klokken fire om morgen. Kompromiset synes derfor at gavne alle involverede parter.

Endelig iPhone-tid

Mod aftenens højdepunkt, troppede flere af Telenors generaler op for at møde de ivrige iPhone-købere (og kommende Telenor-kunder). Blandt andre administrerende direktør Marek Slacik og salgsdirektør Lars Thomsen fik hilst, og mobilsiden.dk benyttede lejligheden til at høre sidstnævntes syn på iPhone 6’s betydning for danskerne.


Et minut over midnat gik det løs, køens førstemand kunne resolut gå ind, under bifald fra butikkens personale, og erhverve sig den første iPhone 6. Efter ni timers venten, var tålmodigheden sluppet op og købet kunne ikke gå hurtigt nok.

En af de næste i køen, Frederikke, nyder derimod stunden. Glad og træt, kan hun også bryste sig af at være en af Danmarks første iPhone 6-ejere. Hør hvad hun synes om det amerikanske fin-elektronik.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Robert 28-09-2014 16:45:51

"Øh-øh jeg ved ikke hvad jeg skal bruge den til, SMS og sådan noget, men jeg er VILDT glad for at ha fået en. Har længe blæret mig på Facebook overfor mine venner som også skal ha en."

5 5
Steffen M 01-10-2014 12:31:28

Ha ha - ja hun er fløjtende ligeglad med om den kan mere end den gamle. Bare den er ny og der er et æble på... Så kan hun blære sig over for vennerne. Indtil de også har fået en. Men så kan man jo se frem til 6S om et år --så kan man igen stå i kø for en ny iPhone "til at sms'e og så'n...". Næsten lige så morsomt som at se videoen med en kvinde som var parat til at købe et gammelt Casio ur, fordi de bildte hende ind at det var det nye fra Apple...

3 0
Mikael Jørgensen 28-09-2014 12:13:29

Sikken hysteri...Det er da kun en Iphone...Hvorfor ikke ven te med at købe en? Til de har gjort den stabil uden at bøje.

10 8
Dade Vinkler 27-09-2014 18:40:56

det er sundt med interresser, brætspil som Ludo og Skat og Matador på sin gamle CRT skærm......... eller noget

7 0
Daniel Jørgensen 26-09-2014 15:02:06

Om man er Android mand eller Apple mand er nu ligegyldigt.. Jeg misunder hende da for følelsen af at stå med noget nyt grej i hånden.. Der er nu ikke noget som den følelse! :D

33 0
Jesper Vejle Krog 26-09-2014 13:19:21

Hvor herre bevares noget hysteri.

31 30
Footiefan 26-09-2014 14:51:48

Ej hvor sej en kommentar!!

20 17
26-09-2014 13:29:30

Det er da sundt med interesser:-) Du har jo sikkert også ting du går op i.

36 9

Om brug af cookies