Mobilsiden.dk  /   Web-TV  /   Sneak-peek på ny Nokia N8-update

Sneak-peek på ny Nokia N8-update

Web-TV: Et kort videoklip viser et par glimt af den næste store opdatering til Nokia N8.

Mange ejere af Nokias topmodel N8, venter i spænding på den lovede store opdatering, der blandt andet skulle give en mere smidig internet-browser, nyt touch-tastatur og en lang række andre forbedringer.

Nokia har endnu ikke givet en dato for, hvornår opdateringen rulles ud, men en italiensk bruger har nu lagt et videoklip ud på Youtube.

I klippet ses, at det også bliver muligt at foretage opkald, når mobilen ligger ned.

Læs også:
- Store forbedringer på vej til Nokia N8

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Henrik 01-02-2011 13:08:45

Ja, det er en tusse gammel nyhed tilbage fra september 2010.
Det eneste der ligger i det er, at de dropper ^ navnene, og går over til løbende at udvikle på systemet. Ja, faktisk fuldstændig ligesom med Android eller iOS.

0 0
NK 01-02-2011 13:15:36

Ved du om der vil ske ændringer på UI til N8. Hvis man søger på symbian 4 på google, får man nogle spændende billeder... er det mon i den retning UI kommer til at se ud i fremtiden..

0 0
Henrik 01-02-2011 14:05:59

Jeg ved ikke med sikkerhed præcis hvad der vil ske, men der kommer 100% sikkert UI opdateringer til N8 (og alle andre nyere Symbian devices). I den næsten store opdatering (PR 2.0) kommer man til at mærke til nogle af tingene ihvertfald.

Forresten, den video der vises her, er ikke PR2.0 opdateringen, bare lige så folk ved det. Det er bare PR1.1.

0 0
NK 01-02-2011 21:44:58

Det her ser da umiddelbart godt ud.

http://conversations.nokia.com/2011/01/31/nokia-and-ibm-lotus-on-new-symbian/

0 0
Villiam 28-01-2011 13:24:15

min har da altid kunne ringe både i vandret og lodret position ? men den skifter dog ikke farve i højre side som hans mobil gør.

0 0
Henrikmand 28-01-2011 11:50:57

For mig at se, er der nye farver, og et par pænere ikoner...

Nå ja - så kan man ringe op mens den ligger ned - øh fedt???

Den video viser INTET om de problemer, jeg mener at Symbian^3 har nu.

Vis mig, hvordan kalendere (flere kalendere) fungerer!
Vis mig, hvordan jeg besvarer mails på min gmail?
Hvis mig, hvor jeg kommer på Facebook uden at skulle rode med login hver eneste gang, og UDEN at skulle ind over OVI...
Vis mig noget almindelig brugervenlighed!

@Thomas:
Hvad er det, der bindes sammen af "QT"? Hvad er "QT"? Og hvorfor er det et kæmpe problem på Android platformen.
Efter 1½ år med Android er jeg ikke stødt på noget med "QT", som har voldt mig nogen som helst problemer...

0 0
Thomas 28-01-2011 12:25:25

Der er mange apps som ikke fungerer på alle android telefoner, måske fungerer de men der er problemer med skærm opløsning osv. Qt er en app/game platform kort sagt gør det muligt at bruge de samme apps op flere platforme.

For øvrigt fungerer min Gmail uden problemer på min N8...

0 0
28-01-2011 13:53:12

Jeg kan stadigt ikke se et punkt, undtagen kameraet, hvor N8 kan tilbyde noget særligt i forhold til konkurrenterne, medmindre ens største hobby er at trykke rigtig mange gange på skærm for at få gang i en funktion.

N8 blev lanceret med "Nokia is back", men med den browser er det altså stadigt lang vej og hvis Søren har ret i at der stadigt er lange udsigter til at N8 af Nokia får en ordentlig browser, så når den vel ret beset aldrig at blive andet end en avanceret kameramobil.

Glem ikke at mens Nokia stadigt ikke er kommet med noget nyt om Meego(fx billeder af en telefon, nyheder osv), så er resten af mobilverdenen ved at lancere næste generation af mobiltelefoner og tablets. Så ja Nokia er tilbage, meget langt tilbage, helt tilbage i 2006.

0 0
Webhiker 28-01-2011 15:11:48

Bedre lyd i samtaler (meget bedre lyd).
Klar til HD lyd når det engang kommer.
HDMI udgang ---> se film i HD kvalitet på sin storskærm med Dolby Sourround lyd.
For bare at nævne nogle.

Jeg vil gerne gentage mig selv ... jeg har haft android mobiler, windows mobiler og symbian mobiler. Det kan godt være android ser bedre ud rent grafisk men det er på ingen måde lettere at finde rundt i end f.eks symbian. På N8's startskærm kan man faktisk med et enkelt tryk (nogle gange 2), komme rundt i mange af de forskellige funktioner som telefoner har. Man kan komme til alarmer, kalender, wifi, netværk, indstillinger osv. og det er uden bruge af widgits.

Der er ting der mangler. F.eks en bedre browser og noget mere fleksibilitet mht. widgits, så man kan lave en enkelt widgit istedet for rækken på fire. Men det stærke ved os der bruger Nokia er at, vi indrømmer disse mangler og arbejder på af få dem ændret. Modsat Android og iOS fanboys, som intet galt kan se i deres OS og som tilsyneladende ikke har andet at lave end at, trashe alle de Nokia nyheder der kommer på Mobilsiden.

Jeg har brugt Android og jeg har mange gange været ved at flå håret ud af hoved, når jeg ikke kunne få en app til at virke fordi den ikke lige passede sammen med den version af Android som min tlf lige kørte. Desuden var jeg ret misfornøjet når der kom en ny version af Android og min tlf så var den eneste, der ikke fik den nyeste version i laaaang tid (HTC Hero). Men ak, det betyder jo ikke noget det er jo Android. For nu at citere fra http://www.mobilsiden.dk/nyheder/android-er-risikofyldt-for-mobil-producenterne,lid.14226/ ... Producenterne, der satser på Android, ender nemlig i en konkurrence, hvor det kun er design og pris, der adskiller dem fra hinanden.

0 0
28-01-2011 16:04:28

Det med HD lyd/billede og HDMI, hvis det er noget jeg går meget op i, så køber jeg et dyrt anlæg, dyrt tv og en dyr afspiller(HIFI), i andre sammenhænge foretrækker jeg noget der er praktisk altså trådløs overførsel/streaming(DLNA).

Det er ikke forkert at N8 har de funktioner, men jeg mener de burde have prioriteret basal brugervenlighed og en ordentlig browser i stedet. Når jeg ser folk beskrive deres N8 så er det også de funktioner de igen og igen fremhæver. Brugerfladen får nogle få kommentar, men ikke nogle der fortæller mig at N8 kan noget som konkurrenterne ikke kan eller ikke gør bedre.

Personligt ser jeg ikke N8 som en smartphone(den er ikke særligt smart pga. UI'en og integrationen med nettet er heller ikke god pga. browseren), jeg ser den derimod som en kameratelefon med udvidet multimediefunktionalitet.

Og Android, nej det er ikke perfekt, det er iOS heller ikke, det får du mig ikke til at skrive, men jeg mener at de begge(sammen med WP7) kvalificerer sig som grundlaget for ægte smartphones.

0 0
NK 28-01-2011 16:22:06

har du prøvet en n8? brugervenligheden er helt på højde med android... bare ikke så rodet. selvfølgelig er der problemerne med browseren og enkelte andre ting som de forhåbentlig får rodet bod på. man kan jo om man vil bruge opera, som man også kan på android.

0 0
John 29-01-2011 11:29:16

Jeg havde min i 14 dage inden den fik sparket. Nu kan man have mange meninger om hvad brugervenlighed er, men jeg finder det fx alt andet end brugervenligt at man skal igennem jeg ved ikke hvor mange punkter for at gå til en side i browseren. Jeg mener det var 6 punkter jeg skulle igennem før jeg var på den ønskede side.
Desuden var stabiliteten ikke noget at råbe hurra for. Først mistede jeg muligheden for at logge på Ovi Marked. Løsningen her var åbenbart at sætte den til at spørge hver gang hvilket net den skulle vælge, men sådan noget gider jeg ikke. Det skal bare spille. Den eneste måde man åbenbart kunne komme uden om det problem var så åbenbart at gendanne telefonen. Jeg havde så godt nok lavet en backup af mine programmer osv., men hvad hjælper det når spaderne hos Nokia har lagt det sammen med ens indstillinger, så når man overfører programmerne, overfører man også de indstillinger der ikke virker.
Dråben var, da telefonen så igen begyndte at fucke forbindelserne op. Så kom den frem og spurgte hvilken forbindelse jeg ville benytte, men der skete stadig intet. Ingen forbindelse. Når jeg flyttede SIM-kortet over i min Desire så spillede det hele som det skulle.
Desuden er udvalget i OVI Marked en joke. Måden widgets fungerer (eller ikke fungerer) er ligeledes en joke.
At Nokia kommer med opdateringer engang der forbedrer browseren kan jeg ikke bruge til ret meget. Man burde have haft styr på den slags inden man sendte et halvfærdigt produkt (rent softwaremæssigt) på markedet.
Rent hardwaremæssigt savner jeg dog Nokiaen. Her banker den på rigtig mange områder min HTC Desire, men det bliver overskygget at softwaren der desværre på mange områder er, som mange anmeldere også skriver, så meget anno 2005.
Jeg håber rigtig meget at Nokia får vendt skuden igen, for Nokia har rigtig mange kvaliteter som jeg værdsætter, men Nokia har sovet siden N95, og de har et stort stykke arbejde foran sig. Forhåbentlig bliver det bedre med Meego.

0 0
NK 29-01-2011 18:24:38

Jeg kan kan overhovedet ikke genkende det med ovi marked, jeg har ingen problemer haft her. Når du tager en backup kan man jo vælge hvad der skal tages backup af.. Du nævner browseren... Ja her er der plads til forbedring. Men mht stabilitet af systemet er der absolut ingen problemer. Hvis antallet af apps der er tilgængelig er afgørende for om en telefon er god, er det muligt at android er foran... Men nu gider jeg personligt ikke fylde min telefon med alt det skrammel... Jeg fylder heller ikke min pc med alle mulige gratis programmer fra nettet.

0 0
John 30-01-2011 00:51:10

Det er jo det der er problemet at man ikke kan. Du kan IKKE tage backup af programmerne uden at man også laver backup af indstillingerne. Dvs. vil man genskabe programmerne, genskaber man også indstillingerne - og dermed eventuelle problemer.
Antallet af Apps er ikke nødvendigvis afgørende for en telefons kvalitet, men kvaliteten af Apps i OVI Marked er jo for manges vedkommende ikke særlig god. For mit vedkommende virker det som om der ikke er sket noget som helst siden N95/E71.
Stabiliteten oplevede jeg hverken som værende værre eller bedre end hos Android. Jeg oplevede et par gange hvor jeg måtte holde power-knappen nede for at "genstarte" telefonen. Men forbindelsesproblemerne blev for meget. Den slags ting skal bare virke.
Og mht til Apps kan man jo bare lade være med at installere det man synes der er skrammel, men meget af det man kan hente på OVI Marked virker bare ikke særlig gennemført.

0 0
Thomas 28-01-2011 14:21:53

N9 bliver vel præsenteret i næste uge....

0 0
Thomas 28-01-2011 14:24:26

sorry den 14/2 MWC

0 0
NK 28-01-2011 14:05:30

Det passer nu ikke helt det med antallet af tryk på skærmen som du skriver Peter. Det er forbedret mange gange med lanceringen af S3 som N8 kører på. Jeg havde en android mobil før, og jeg kunne ikke leve med den rodebutik som der var bag startskærmene.

0 0
NK 28-01-2011 11:59:57

Han mener vel at QT binder symbian og meego systemet sammen.. en fælles platform som kan køre de samme apps

0 0
Henrik 29-01-2011 19:17:48

"Han mener vel at QT binder symbian og meego systemet sammen.. en fælles platform som kan køre de samme apps "

Ja, næsten. QT er det fælles udviklingsmiljø (SDK) og API, som både bruges af Symbian og Meego. Det betyder at udviklerne ikke behøver at omskrive/porte deres apps, men blot nøjes med at re-compilere dem til de to OSer.

0 0
Henrikmand 28-01-2011 12:12:43

Nåååå - ok... Jeg ved stadig ikke hvad QT er!

Men pyt med det! :o) Det betyder altså nu, at fremover kan flere Nokia'er dele apps, ikke?

(fuldstændig ligesom vi har kunnet gøre med 100-vis af Android telefoner det seneste 1½ års tid)

0 0
Henrik 29-01-2011 19:16:00

"(fuldstændig ligesom vi har kunnet gøre med 100-vis af Android telefoner det seneste 1½ års tid)"

Selvom halvdelen af app'ne på Android langtfra virker på alle Androids pga. fragmentering af versioner og tilpasninger.

0 0
Thomas 28-01-2011 11:23:53

Men det vi venter på er jo 2.o og til sidst 3.0 hvor Symbian 3 V3.o alignes med Meego og får et ens-udseende UI. 3.0 skulle ramme til sommer engang. For øvrigt går der rygter om at man springe 1.1 over og går direkte til 2.0 i løbet af februar, og at 3.o skulle ligge klar i løbet af sommeren. Fra det tidspunkt ser det ud til at Nokia står med stærke kort på hånden. De vil med Symbian have et system som kan konkurrerer på lige fod med Android mid-range telefoner, dog med langt lavere krav til hardware og dermed billigere telefoner. Med Meego vil man have et system, som kan drive 1st class telefoner af en ”klasse” som ikke vi ikke har set mage til endnu. Det smarte er, at disse 2 platforme bindes sammen af QT så man i princippet kan dele apps mellem de to. Her har man jo et kæmpe problem på android platformen som i dag er meget fragmenteret i forbindelse med apps. Det har taget lang tid for Nokia, man det ser ud til at supertankeren er ved at være vendt. Det ser spændende ud.. 

0 0
Peder Alipio Thurøe 28-01-2011 14:35:59

Hurra!!! håber at det passer,ellers må vi jo vente på N9.

0 0
NK 28-01-2011 12:00:46

Hvornår kommer updaten.. og hvor har du dine info fra

0 0
NK 28-01-2011 11:12:45

Det er da et voldsomt tema han har på sin mobil..

En anden video her..

http://www.youtube.com/watch?v=EGKGCNkSOG4&feature=related

0 0
NK 28-01-2011 11:13:31

Browseren kommer vist først i en senere update..

0 0

Om brug af cookies