Mobilsiden.dk  /   Web-TV  /   Video: Gennemgang af Samsung Omnia II

Video: Gennemgang af Samsung Omnia II

Denne video gennemgår brugerinterfacet i Omnia II.

Omnia II fra Samsung er baseret på Windows Mobile 6.1 (kan opgraderes til WM 6.5 senere) tilføjet Samsungs eget brugerinterface.

Nedenstående video er en gennemgang af mulighederne i mobilen. Vi må sige, at en lang række af detaljerne ser fede ud.

Omnia II har i øvrigt et fem-megapixels kamera og vejer 123 gram.

Læs også:
Mere om Samsung Omnia II

Se video...

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Leon2008 16-10-2009 10:39:01

Tænkte om der var nogen (MikkelT) der ved om man evt. kan installere android på en I8000. Det burde man da kunne. Det er jo et open source og gratis OS. Mon man så også kan installere WinMo igen hvis man fortryder!

0 0
MikkelT 29-08-2009 11:52:49

ja det skal jeg nok, jeg tror ikke det vare længe inden det kommer til omnia II, for htc's touch hd, der har samme opløsning er blevet "ported" til xperia.. så også lige det med kompasset ^^ mht. taster som på en normal mobil, så er det faktisk ikke en præinstalleret mulighed, men der kan hentes et program til det.. har du haft en touch-mobil før? for det er faktisk et rigtig godt tastatur der er på omnia'en som jeg iøvrigt skriver fra lige nu :P

0 0
kjelstrup 29-08-2009 13:12:27

Hejsa.
Min mail adresse er c.kjelstrup@hotmail.com
Ved du hvad det program hedder til t9 tastetur?
Jeg vil helst have det på den gamle måde, da jeg har lidt problemer med den ene hånd.
Jeg har haft den første omnia og jet, håber omnia II er bedre? ;-)

0 0
MikkelT 16-09-2009 00:02:04

Hovdi, faldt lige over et godt link til alle:
http://www.modaco.com/content/i8000-omnia-ii-http-i8000-modaco-com/292694/omnia2-tips-faq/

mht. tastatur skal man bare holde xt9-knappen nede med samsungs qwerty-tastatur, sa kommer der en menu frem med valget om at få en standard xt9-opsætning (12-knapper), der behøves altså ingen ekstra software.

(undskyld jeg svarer meget sent, men jeg faldt lige over det og kom i tanke om at du havde spurgt efter det.. :P)

0 0
Leon2008 16-09-2009 08:01:17

Nu lader det til at I har haft mobilen et stykke tid.. Hvad er Jeres generelle indtryk mht. f.eks. lag?

Mvh.
En mand der er ved at komme i tvivl om det er den rigtige telefon!

0 0
MikkelT 16-09-2009 18:13:13

Min personlige holdning:

Det er en god mobiltelefon, tilforladeligt kamera, gps, en rigtig flot skærm (minus udenfor, hvor den desværre ikke er helt i top), en interface der sucks! (touchwiz 2.0).

Før man køber den (eller en anden touch-mobil), er det måske en meget god idé at tænke over det miljø man færdes i, f.eks. er jeg udgravningsassisten og der er et rimelig stort problem hvad angår sand og ridser i skærmen, hvis man er glad for at være steder, hvor det kan være risikabelt at ha' den med, så overvej det! - det glemte jeg :P

Hvis man skifter interfacen ud med en anden (jeg anbefaler helt sikkert spb mobile shell 3!) så er interface-problemet af vejen og så kører den faktisk helt uden lag. Der er dog lidt ventetid når man skal åbne indbakken. Omnia II har en af de hurtigste processorer hidtil og den afvikler også programmerne ganske hurtigt.

udover det er der egentlig ikke så meget at sige end at det er en god telefon, der trods dens store skærm har et pænt godt batteri der giver en 4 dage ca. ved normal brug. jeg glæder mig dog til der kommer mere software til den.

skriv hvis det er noget mere specifikt du gerne vil vide :)

mvh. mikkel

ps. hvad står dit valg imellem? hvis man må være lidt nysgerrig.. ^^

0 0
Leon2008 27-09-2009 21:42:16

Hej
Tak for svar og undskyld svartiden fra min side. Tak for tips og triks.

Du spørger til hvilket valg det står i mellem. Tjaa. jeg er ude efter det "perfekte", men synes ikke rigig at jeg kan finde det. Tror ikke det er opfundet endnu. Jeg har været grundigt inde over følgende: N97, W995, iPhone, HTC TP2 og Omnia II (og pro'en med keyboard), men hvergang synes jeg, jeg støder på noget jeg ikke kan lide/leve med. E.g. HTC TP2 og N97 er for tykke og jeg ville aldrig kunne leve med forretningspolitiken som Æble selskabet kører + et par andre ting. UI flow er ellers misundelsesværdigt.

Lad os sig at man kun tog få widgets (1-2) på hvert side i touchwiz interfacet. Hvordan er lag så? Er der ikk en Today wigdget, der viser f.eks. de næste 3-5 aftaler i kalenderen? Det er noget simpelt, men jeg bruger det hvert dag på min nuværende N80'er.

Hvordan er broswer oplevelsen, lagger den? Safari på iPhonen er igen misundelsesværdig!

Hvordan med batteri, nu har du haft den i et stykke tid. Hvad er din erfaring? Du skrev 4 dage, holder den stadig det? Har du bluetooth aktiveret hele tiden? Det vil jeg nemlig have, da jeg bruger det tit til synkronicering af kalender.

Kan den skifte mellem T9 keyboard og full QWERT keyborad? Med T9 keyboard tænker jeg et 12 tastes keyboard som man kender det fra alm. telefoner. Det ville jo øge præcisionen betydeligt.

Har kigget på SPB 3. Det ser lækkert ud, men jeg er lidt imod at man betaler xxxx kroner for en telefon og så skal betale yderligere for at erstatte noget der bare burde være i orden.

/Leon

0 0
Leon2008 28-09-2009 00:11:26

Og lige en ekstra ting: Jeg ser meget frem til hvordan den kommer til at køre med WiMo 6.5! Nogen af Jer der har det installeret!?

0 0
MikkelT 28-09-2009 20:03:53

Hej igen, ja det var en ordentlig omgang.. ^^
Men jeg starter fra toppen.
Jeg kan godt følge din holdning mht. tykkelsen på mobilen! en ting til touchwiz 2.0! om halvanden uge udkommer windows mobile 6.5 hvilket vil øge hastigheden på loade-tiderne, hvor meget ved jeg ikke. Men det med 2 widgets gør det helt sikkert hurtigere, det der mere er problemet syntes jeg, er overgangen mellem de forskellige sider, den er ikke specielt pæn og tager for lang tid. SPB mobile shell 3 kan skaffes på nettet, hvis man er lidt fingernem! hrrm! og det har altså virkelig gjort mobilen mere brugbar! og der er iøvrigt ingen næste aftale-widget, desværre!
Browseren kører godt, den loader pænt hurtigt, men den følger ikke altid med når man scroller..
og ja det er rimelig hurtigt at skifte mellem T9 og fuld QWERTY (man kan bare dreje telefonen fra portræt til horizontal)
Batteritid: Jeg er positivt overrasket over batteritiden, ved normalt brug tror jeg den kan holde 4 dage, men jeg bruger den tit gerne til at spille lidt på eller surfe og iøvrigt høre musik på via bluetooth, gerne en halv til en hel time dagligt, så jeg bliver nødt til at smække den i opladeren hver anden dag, men hvis man skriver 20-30 sms'er om dagen og snakker 5-10 min. så er den nok på fire dage, men jeg har svært ved at holde nallerne fra den! Ps. jeg har ikke bluetooth tændt konstant.
Jeg har ikke lige haft mulighed for at kigge nærmere på Leo endnu, men jeg gør det lidt senre på aftenen.
Og jeg glæder mig til det nye WinMo, det bliver spændende at prøve!..

0 0
MikkelT 28-09-2009 22:41:22

HTC leo ser godtnok vild ud.. det er den snapdragon processor der også er i TG01. En ting til Omnia 2's hastighed: Hvis det ikke var pga. Samsung, ville den sandsynligvis være hurtigere. Jeg bruger SPB Mobile Shell på "I dag" skærmen, men den virker ikke på f.eks. sms og mail, der ligger samsungs interface stadig, hvilket gør disse funktioner meget langsomere! det kan selvfølgelig være at det bliver bedre med 6.5
mht. størrelsen af HTC Leo så er her lige en sammeligning:
Omnia 2 :118 x 59.6 x 11.9 mm
HTC Leo :121 x 67 x 11 mm

0 0
Leon2008 29-09-2009 11:08:45

Herligt medlidt insight brugerfeedback på omnia'en.Det er ikke helt let at opdrive.
Mht. størrelse så kender du sikker godt siden http://www.phonearena.com her kan man visuelt sammenligne telefonerne. Og de har virkelig mange modeller, også nogle der endnu ikke er udkommet.

Jeg ved at jeg vil hade det med langsom SMS og mail. Jeg tror jeg venter en månedes tid (selvom min lyst til at købe elektronik er ved at drive mig til vanvid :)) og ser om ikke der sker noget interessant - Acer's F1; Snapdragon og Android, HTC leo og så var der vist nok også en sony erricsson - Rachel også snapdragon.

Med en rpis på 3-4000 så bør man jo undersøge tingene ordentligt.. ellers har man for mange penge ;-)

0 0
MikkelT 03-10-2009 22:42:50

Jeps Phonearena er ikke værst og har godt brugt deres sammenligner før, jeg vidste bare ikke at den havde så nye modeller.. :)

Jeg tror faktisk det er en rigtig god ide at vente, i hvertfald hvis du går op i eye-candy og at det skal være grafisk smukt.

HTC-leo bliver en superhurtig én. Den har nogle rigtig gode forudsætning for flot grafik og er virkelig et stort spring frem, jeg er ked af at jeg ikke hørte om den før jeg købte omniaen :P

Lige en ting: der er kommet en ny version af SPB Mobile Shell, nemlig v. 3.5. Det gør lige spb endnu mere tiltrækkende :)

http://www.youtube.com/watch?v=Cg5JAgwB_TQ

Og mht. sms og email så har jeg netop fundet et "tweak" der tager samsungs interface af, så nu fungerer email og sms uden nogen som helst form for lag/ventetid. I øvrigt lægger SPB 3.5 en ny interface over som ikke kun ser godt ud, men også virker rigtig hurtigt (se videon, bemærk at de flotte 3D effekter, karrusellen og animationerne på email + sms, ikke virker på omniaen ENDNU! der arbejdes på at få alle effekterne op og køre)

0 0
Leon2008 05-10-2009 09:34:22

Jeg går nok ikke så meget op i eye-candy som brugbarhed. Det er også det der gør at valget bliver endnu sværere. Det er jo ikke fordi HTC Leo er lille...

Lækker detalje med SPB 3.5 og laggen der er væk :)

Tror jeg utålmodigt vil vente en 14 dages tid før jeg endelig beslutter mig. WinMo 6.5 skal lige anmeldes af "brugerne". Vil gerne høre reaktionerne - selvom jeg regner med at de bliver gode. Det youtube jeg har set af det lover godt.

0 0
MikkelT 12-10-2009 18:05:19

Heh, jeg sætter også brugbarhed øverst, men hvis det ser lækkert ud samtidig gør det sku ikke noget ;)

WM 6.5 til Omnia II lader sig desværre vente på :/ i hvert fald den officielle version.
Release af denne, og andre 6.5 opgraderinger, kan følges på: http://www.microsoft.com/windowsmobile/en-us/meet/wm65-upgrade.mspx#phoneList

HTC Leo eller HTC HD2, som er blevet dens officielle navn, kan ses i en sammenligning med Iphone her:
Billede: http://dailymobile.se/wp-content/uploads/2009/10/htc-hd2-vs-iphone1.jpg
Video: http://www.youtube.com/watch?v=HmrXrQUZgwE&feature=player_embedded

0 0
Leon2008 13-10-2009 09:27:47

Desværre lader det ikke til at batteriet holder så længe på Leo'en under brug (Standby er ens for I8000 og Leo).

Og så tror jeg den bliver for stor.. synes I8000 er stor, men den her er jo mega! - men jeg er vildt misundelig på processoreren og flow'et i UI'en. Men du siger jo det er fixed på I8000 hvis man kører SPB!? Hvordan er det på I8000 hvis man sammenligner med iPhone UI flow?

0 0
MikkelT 13-10-2009 18:45:52

Nej, batteriet er ret trist på Leo, og den har ikke engang en OLED-skærm til at tage lidt af byrden. Men ja når der er SPB på så glider det helt fint. hvis du har store widgets på siderne som f.eks. en billedramme kan dog lagge lidt (meget lidt) i animationen, men det er slet ikke noget i forholdet til de ventetider der er på touchwiz!.

Omina 2 vs. Iphone: Jeg har aldrig haft en Iphone, men dens UI er jo faktisk bare en programmenu, hvorimod at SPB er en widget-UI, men hvis man ser på flow, så er der godt flow i dem begge..

Mht. størrelsen så vil jeg lige sige at jeg nu har haft omniaen i et godt stykke tid og jeg er endnu ikke blevet irriteret af størrelsen, men jo den er da stor i forhold til normale mobiltelefoner :)

0 0
MikkelT 13-10-2009 19:06:01

Hvis du vil have fuldstændig flow, så er Iphone jo kongen. nr. 2 er nok en af HTC's telefoner.

Hvis det hele bare skal klappe og glide "out-of-the-box" så er Omnia II nok ikke den første man bør vælge.

0 0
Leon2008 13-10-2009 20:06:55

Tjaaa. men man har i det mindste muligheden for at lave det om modsat en hvis apple telefon....
Men tror nu alligevel det bliver en I8000 når den kan fås på kontrakt hos telmore.

0 0
Leon2008 27-09-2009 21:45:11

Og så bare lige for at forlænge den. så er det jo også HTC Leo (HTC HD2) der snart kommer. En 1 GHz processore er jo ikke dårligt, men jeg har aldrig været vild med Touch Flow 3D... og måske er 4.3" også for stor!

0 0
MikkelT 27-08-2009 18:27:45

Min mening er at touch flo er noget af det überligste mht. interface, jeg har prøvet forgæves at få det på omnia'en men indtil videre har det ikke lykkes. SPB v3 gør det pænt godt, der er godt flow i menuerne og meget "eye-candy", men jeg tror nu touch flo er lige en tak sejere.. grunden til at jeg siger "tror" er at jeg ikke har haft en mobil med touch flo.. endnu.. :P

0 0
kjelstrup 28-08-2009 10:26:25

Lad mig høre hvis du får det til at virke og hvordan! ;-) Du kan evt. få min email.
Jeg har i øvrigt set der også er kompas i den.
http://pocketnow.com/hardware-1/lcd-test
Kan du svare mig på, kan det virkelig passe at man ikke kan skrive mail/sms med alm. keypad t9 tastetur, altså som man gør med en alm. mobil med rigtige tal taster (2abc)(3def)osv.?

0 0
kjelstrup 26-08-2009 21:19:44

Du skriver du bruger SPB Mobile Shell, er det ver.3?
Er det virkelig feder en htc´s?
Jeg syntes også touchwiz er total håbløst/umrulig!
Glæder mig til jeg kan få min omnia II

0 0
MikkelT 25-08-2009 18:14:55

Ja det er helt sikkert en überlig telefon, det med hastigheden i touchwiz er en kombination af dens mange pixels i skærmopløsningen og samsungs noget ringe software..
To ting som kan få den til at virke/køre hurtigere: installer SPB Mobile Shell, det er en fantastisk lækker interface, der har nogle af de samme grundlæggende ideer som touchwiz, de er bare langt mere gennemførte.. og nummer 2 er at sætte cpu'en til at køre i højeste gear, det kan findes i indstillingerne under
indstillinger > generelle indstillinger > strøm > ydelse og vælg "høj" som cpu-ydelse, det snupper nemlig ikke meget mere batteri og så flyder media-cuben f.eks. helt glat.. (men det kan godt være at du allerede har gjort det?):)

skriv lige hvis du/nogen finder noget nice software, der bare skal prøves.. :)

0 0
Patrick 20-08-2009 19:35:20

ja det er en nice telefon, den kunne dog godt vaere lidt hurtigere i touch wiz brugerfladen naar man skifter forside, og browseren kan godt fryse engang imellen. men ellers super telefon.

garanti burde der vaere paa men man risikerer at skulle sende den til singapore, og jeg bruger en gammel htc oplader hvor jeg bare har skiftet usb kablet

0 0
MikkelT 18-08-2009 18:46:08

Hej jeg vil bare sige at jeg netop har købt min Omnia II fra singapore (samme link som Patrick) og her er fordelene:
-kommer i løbet af 5 dage
-er med dansk
-sandsynligvis billigere end når den kommer herhjemme

Ulemper:
-Ingen garanti!
-medfølgende gps-program er kun for området omkring singapore
-opladeren der medfølger er USA-standarden, der kræver såen en rejse-omformer

Alt i alt: jeg er superglad for telefonen, den er virkelig hurtig og lækker, dog er kameraet ikke vildt ophidsende.. jeg betalte i alt 3776,- kr. hvilket er pænt billigt, jeg var så også så heldig at den ikke kom igennem tolden, ellers kommer prisen op på lige knap 5000,-

0 0
kjelstrup 12-08-2009 19:48:08

Hej Leon.
Jeg har lige fået en mail idag fra tele online, de forventer først at have omnia II på lager i uge 40.
Men hvis man køber den i Singapore, skal man vel betale told osv. når den kommer til DK. Mener skat er rimelig strenge, er der nogen der har kendskab til det?

0 0
Leon2008 02-08-2009 23:03:40

Hej
Som man kan se på Samsung Jet indeholder TouchWiz 2 den, synes jeg, utrolige smarte funktion der er navngivet "Smart unlock". Her kan man starte programmer ved blot at skrive bogstaver på en låst skærm.
Jeg ved der også er TouchWiz 2 i Omnia II, og mit spørgsmål til det kloge folk er derfor om der er nogen der ved om det kan også kan bruges på en omnia II? Jeg ved det er default ikke er lagt i systemet, men man ved aldrig! Det kunne være super cool at få den funktion i II'eren.

0 0
kjelstrup 23-07-2009 13:54:13

Nej hvor fedt.
Spændt på at høre om du syntes om den.
Jeg havde min Samsung Jet i små to uger, så røg den retur, den var sku ikke helt gennemtænkt.
Venter på Omnia kommer til norden.
Hvad skal du give for din Omnia II, har du købt den på nettet, og hvad med sproget?

0 0
Patrick 23-07-2009 14:32:18

Fandt den på ebay hos en platinum seller, 420pund, sgu en okay pris når den nok kommer til at koste 5k herhjemme.

Den har engelsk sprog.

http://cgi.ebay.co.uk/SAMSUNG-OMNIA-II-2-I8000-8GB-PHONE-5MP-HSPDA-SIM-FREE_W0QQitemZ250467222502QQcmdZViewItemQQptZUK_MobilePhones_MobilePhones?hash=item3a510283e6&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1683|293%3A1|294%3A50

0 0
Leon2008 27-07-2009 00:04:09

Hej
jeg fandt den hos en amerikansk forhandler i Chicago (hvor jeg tilfældigvis skal over i midten af august :))
http://www.popularelect.com/product_info.php?products_id=1379&tab=1

790 $ ~ 4133 Dkr...
Selvom jeg er meget fristet så tror jeg jeg venter til nordisk release. Så har man også bedre garanti.

0 0
Patrick 28-07-2009 09:41:07

Det er ellers en superlækker telefon, og der ligger både dansk t9 + dansk sprog på den:-) går ikke udfra garantien er et probem, man kan vel shippe den afsted til samsung direkte.

0 0
MikkelT 02-08-2009 20:58:45

Hey
Jeg overvejer selv at at få den sendt fra singapore, er der nogen ulemper ved det? Jeg har virkelig ventet længe på den og nu har jeg lige set, på samsungs danske hjemmeside, at den først udkommer i oktober i dk og det er alligevel lang tid at vente.. :)

0 0
Leon2008 02-08-2009 22:02:19

Den kan allerede købes i DK
http://tele-online.dk/product.asp?product=19246

selvom 5200 kr virker rimeligt dyrt..

0 0
Leon2008 02-08-2009 22:03:15

Ups, min fejl. Forventet leveringstidspunkt er d. 7. august... så næsten allerede nu! I hvert fald en del tidligere end Oktober!

0 0
kjelstrup 31-07-2009 21:36:25

Hej Patrick.
Er du stadig tilfreds med den?
Vil det sige at du kan vælge dansk sprog til menu og t9.
Er der nogle fif.

0 0
kjelstrup 23-07-2009 15:27:52

Ja det er billig, den du har købt har dog kun 8Mb ram indbygget, ved du om der er dansk t9 ordbog i den fra Singapore?

0 0
Patrick 23-07-2009 15:34:42

8gb tror jeg nu nok det er:-) er så microsd slot også, så den reelt kan få 40gig hukommelse.

Jeg går udfra man bare kan installere en dansk t9 sprogpakke til windows mobile og det så virker(f.eks prøve dem som man kan bruge til htc telefoner).

0 0
kjelstrup 23-07-2009 11:42:01

På samsungs danske hjemme side, står der den bliver leveret på windows 6.5, jeg tror grunden til at Moilsiden bliver ved med at skrive 6.1, var nok det Samsung havde tænkt sig det først.??
http://www.samsung.com/dk/consumer/detail/spec.do?group=mobilephonemp3&type=mobilephonemp3&subtype=mobilephones&model_cd=GT-I8000KKRXEE

0 0
Patrick 23-07-2009 13:38:15

Den er jo på marked allerede hvor den er på windows 6,1. Jeg skulle meget gerne få min omnia 2 imorgen sendt fra singapore

kan være de venter med at udgive den officielt i danmark til 6,5 er udgivet

0 0

Om brug af cookies