Mobilsiden.dk  /   Web-TV  /   Video: Hvad kan Galaxy S III og iPhone 4S holde til?

Video: Hvad kan Galaxy S III og iPhone 4S holde til?

Holdbarheden ved både Samsung Galaxy S III og iPhone 4S er blevet (uvidenskabeligt) testet. Se hvordan de klarer duellen.

Det kan blive kaldt underholdning. Andre vil kalde det hjerteskærende.

Ikke desto mindre har forsikringsselskabet SquareTrade indledt en duel imellem klodens vel nok mest omtalte smartphones - Samsung Galxy S III og iPhone 4S - hvor de dyre produkter bliver udsat for lidt af hvert.

Først bliver de tabt fra hovedhøjde, dernæst bliver de kastet af børn, og til slut bliver de 'glemt' på bagsmækken af en bil.

iPhone 4S vandt to ud af de tre runder, men da skaderne kan afhænge meget af, hvordan telefonen rammer jorden, må testen betegnes som uvidenskabelig.

Videoen fremgår nedenfor.

SquareTrade har i øvrigt tidligere lavet en duel imellem Samsung Galaxy S III og iPhone 4S, hvor førstnævnte tog en klar sejr.

Samsung Galaxy S III vs. iPhone 4S

Samsung Galaxy S II vs. iPhone 4S

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Katron 09-06-2012 01:34:33

Hvorfor er det at folk bliver ved med at modsige sig selv???
"Denne test duer ikke", "man skal lave en fælles standard" o.s.v.

Denne test er ikke brugbar, og det er en standardiseret test heller ikke.
Hvis man tester en mobil efter normer alá crashtests på biler, så finder man blot frem til hvilken mobil der er stærkest i netop disse test setups. Det gir stadig ikke et billede af hvordan mobilen klarer sig i hverdagen, når uheldet er ude.
I lille Danmark findes der butikker der lever af at skifte skærme på iphones. Iphone er så også den bedst sælgende highend smartphone i 2011, så vel ikke så sært at der er mange flere skader. Men modsat så kom Nokia N8 ind på 2.pladsen lige efter iphone 4/4s, og hvad N8 angår, så kunne man det første år af dens levetid knapt nok finde et sted at købe ny skærm. Det er først på det seneste at der er danske butikker der er begyndt at sælge dem.
Det fortæller intet om de 2 telefoners holdbarhed individuelt, men det maler da et helt pænt billede af, hvilken af modellerne der er mest udsat for skader i hverdagen.
Oven i det, så har jeg aldrig set en N8 pakket ind i et cover, og modsat kan jeg næsten ikke huske hvordan en iphone 4/4s ser ud i virkligheden, da man sjældent ser dem uden.

Så nej, lad være med at påstå at det kommer an på hvor uheldigt mobil lander ved et tab, og så efterfølgende sige at en standard test er vejen frem. Ligemeget hvor meget man tester holdbarheden på en mobil, så vil der være modeller der har et ømt punkt. Nokia N8 har feks tendens til at flække den underste plastkappe, så her er det ikke så meget skærmen der er udsat. SGS 2 skal man helst ikke rende med i forlommen på et par tætsiddende cowboybukser, for så risikerer man at skærmen flækker, hvis man sætter sig ned. Iphone har en svaghed for slag direkte på hjørnerne o.s.v. Alle mobiler har et svagt punkt, og dette kan man ikke teste sig ud af.
Se bare på crashtests for biler. De fleste har 5 stjerner idag. Betyder det så at de alle er lige sikre?? Nej, for kigger man på resultatet fra det svenske analyse institut, der årligt analyserer 25-30.000 biluheld, så kan man tydeligt se forskel på personskade udfaldet af de forskellige bilmærker, selvom næsten alle biler har 5 stjerner.
Det eneste man kan bruge en universal test til, er at få et billede af om en mobiltelefon er helt håbløs, eller om den kan holde til lidt skrammer. Man kan ikke holde 2 forskellige mærker op mod hinanden, da de er konstrueret forskelligt og med forskellige materialer, fuldstændigt som med crashtests af biler. Man kan sikre sig at den model man har kig på er nogenlunde holdbar, men det sikrer ikke ens nye 5 stjernede smartphone holder bedre end naboens 3 stjernede. Hvis nu naboen aldrig har sin mobil med, og man selv er et fjols til at konstant smide rundt med sin egen, så er der sku nok størst sandsynlighed for at ens egen dør først.

0 0
Søren D 11-06-2012 10:13:01

Tror ærlig talt du blander tingene lidt sammen,,en test gør naturligvis ikke et produkt bedre, men det gør, hvis testen er udformet korrekt, at egenskaber bliver målbare, og først når egenskaber er målbare kan man forbedre dem. Har du tænkt over hvad grunden til at rigtig mange biler på det europæiske markedet i dag har 4 eller 5 stjerner? Kunne det være at ingen vil røre en bil med 2 stjerner, forbi det simpelthen er noget usikkert skrammel. Det er jo bare en måde at vise forbrugerne at her har vi et produkt der ligger uden for den kategori vi anser som acceptabel og hvis du vil sælge dit produkt her, må du forbedre det på min. disse punkter - syntes ikke det er så svært at forstå?

0 0
Hest 06-06-2012 20:10:52

Hvis man absolut skal lave sådan en test, så gør det dog rigtigt i stedet for. Der er alt for mange variabler når det bliver gjort så tilfældigt. Du kan smadre 99/100 telefoner hvis du bare er rigtig uheldig, men kun 1/100 hvis du er heldig.

Sådan noget skal sættes fuldstændig ens op HVER gang inden man begynder.

0 0
Jonas Renner 06-06-2012 17:31:46

Så det klip her i weekenden, og blev på den ene side en smule overrasket. Men vender og drejer man tanken om netop denne test, så giver det jo faktisk god mening af sgs3 ikke holder til vildt meget.. En skærm der er så meget større end iPhone 4(S - osv), og som samtidigt er buet, vil jo, uanset hvilken type Gorillaglas OG hvordan den lander, have gode chancer for at gå itu.. Det sagt, så er det altid (for mig specielt) hjerteskærende at se disse tests, da man jo håber at de kan holde til noget, men på den anden side, har jeg ligesom min sgs1 store intentioner om at passe lige så godt på min sgs3 som min daværende smartphone - og den har jeg selvfølgelig aldrig tabt.

0 0
Benjamin Jensen 06-06-2012 00:08:59

Jeg husker sidst denne test blev lavet, og der var vi nogen der havde iPhone der nævnte, at disse test ikke kunne bruges til en skid, da det kommer an på hvordan telefonen lander. Hvis en sådan test skulle de tabe den 100 gange, og så gøre resultatet op.

Jeg husker også, at alle HTC og Samsung fans stod i kø, og sagde at deres plastic telefon holdte til meget mere, og det her var beviset. Men nu hvor det er med modsatte fortegn, står I nærmest i kø for at fortælle at den ikke kan bruges.

Hvorfor kommer det ikke bag på mig??

0 0
06-06-2012 06:39:19

SGS2 klarer sig da upåklageligt. At der er nogle der begynder at pive over testen fordi SGS3 ikke klare det så godt, ja det er så en helt anden sag. Men der er sq da en grund til at der inden for de sidste par år er kommet 3-4 iPhone reparations butikker i odense. Jeg har en kollega der har en lille side gesjæft, med at skifte skærmen på iPhone, han har mere end rigeligt at se til(og det er vel at mærke kun venner og bekendte han gør det for). Så bare fordi en Samsung gør det dårligt, så er iPhonen ikke lige pludseligt blevet bedre.

0 0
Benjamin Jensen 06-06-2012 10:35:41

N du beviser jo endnu engang, at du mener at testen med SGS2 er okay, fordi den klarer sig godt.

Ja, der er en grund til at der dukker sådan nogle butikker op. Hvis det ikke er gået op for dig endnu, så sælger iPhone langt bedre end sin nærmeste konkurrenter som Samsung og HTC, endda selvom de har flere modeller. Se evt. teleselskabernes salgstal her på mobilsiden. Dertil lagt, at Apple er temmelig dyre med sådan nogle reparationer, og når folk på mobildebat kan lave sådan noget uden kvittering, så er konkurrencen med Apple nu ret simpel.

Din lille ven skulle vel ikke tilfældigvis være moderator på mobildebat? For SKAT burde tage fat i ham ;)

0 0
06-06-2012 10:41:32

Nårh så den test der viser at iphone 4s klarer sig bedre end sgs3 er ok, men den hvor sgs2 klarer sig bedre duer ikke ?

Og hvad angår slag...Ja iphonen er den mest sælgende telefon. Men lur mig om ikke der samlet set bliver solgt flere androids, der er nok en grund til at android har en markedsandel på 59%.

talte med en anden kollega forleden, hvor de til noget familie tam tam var en 10 stykker der havde iphone, hvor hun fortalte at de fire var med smadret skærm :D Det fortæller altså lidt...

0 0
Benjamin Jensen 06-06-2012 13:56:54

Du er sgu et fjols N. Du fatter ikke min pointe med, at ingen telefoner er særlig holdbare hvis man taber den forkert. Ud af 3 forsøg kan man næppe udlede noget som helst.

Igen beviser du at ikke tænker før du skriver. Hvis jeg tabte min Wildfire S på jorden, og jeg skulle give 2000 kr. for at få den repareret, hvad tror du så jeg ville vælge? En ny eller at få den repareret?? Bruger du slet ikke indersiden, inden du skriver indlæg?

Nu kender jeg lige så mange der har iPhone, og ikke een eneste af dem har smadret deres tlf. Hvilken statistik skal vi tage for gode vare? Igen totalt ubrugeligt. Jeg ved ikke om de er specielt klodsede i din familie og omgangskreds, men min er tydeligvis ikke. Jeg tror mere det fortæller noget om personen, der måske kommer lidt for let til tingene, og derved ikke kan finde ud af at passe på den. Jeg havde en kollega som havde smadret samtlige af hans telefoner. De 2 sidste var i øvrigt Nokia N8 og Nokia Lumia 800. Holder de så til ingenting? Jeg kan oplyse dig om, at han aldrig ville eje en iPhone, men kun ville smadre andre telefoner ;)

0 0
06-06-2012 14:12:43

Ja i dine øjne er jeg, det er jeg ved at forstå(det er jo ikke ligefrem første gang du åbner for den godtepose).

For det første er der vist ikke mange der betaler 2000 kr for at skifte skærmen. For det andet, så er alle androids altså ikke wildfire.

Og jeg kender MANGE flere end 10 personer der har iphones, og der er LANGT flere af dem der får skiftet skærm/bagside, end andre. kender dog også det modsatte, da min bedre halvdel efterhånden har tabt sin iphone 4 6-7 gange på div. hårde overflader. Så ja man kan være heldig eller uheldig, men det rør ikke ved at iphonen er mere skrøbelig end mange andre.

Det kan du jo også se på konstruktionen. Den har glasset næsten helt ud til kanten, dette gør jo bare at der ikke skal så meget til.

Og at en N8 og Lumia 800 bliver smadret, ja selvfølgeligt vil der også være det. Alle mobiltelefoner kan få smadret sin skærm, nogle har bare større sandsynlighed for det pga af deres konstruktion.

0 0
Benjamin Jensen 06-06-2012 16:47:48

Så vidt jeg ved, koster det i omegnen af 2000 kr at få repareret glasset på en iPhone. En vild pris, som selvfølgelig gør, at der opstår mange steder som vil gøre det for under den halve pris.

Altså dine selvlavede statistikker er jo lige så misvisende som tilfældet er med de her test. Men testen viser jo, at din nye tlf ikke holder til så meget som iPhone 4. Om jeg tror på det? NEJ! Men det er vist kun dig tilbage, der tror at jeg synes godt om denne test. Du læser desværre kun det du vil læse.

F.eks. kan jeg slet ikke forstå, hvorfor det er så svært for dig at se hvad jeg mener, når jeg nævner wildfire. Da jeg solgte telefoner for 1 år siden, var det den langt mest populære telefon, fordi den var billig. Jeg hentyder så selvf. til, at man ikke skifter en skærm på en wildfire, da det slet ikke kan betale sig. Du kan stadig se på salgstallene, at langt de fleste androids stadig er i den prisbillige ende af skalaen.

For lige at fortælle min egen statistik, så har jeg tabt min iPhone fra 1,5 meters højde ned på asfalt, uden at den fik så meget som en skramme. Det er altså 1 gang på 3 år, at jeg har tabt en telefon.

Hvis det er et vigtigt punkt, så findes der også android telefoner der er "håndværker" telefoner. Men at foreslå, at alle telefoner skal laves sådan er hul i hovedet. De er jo både tykke og grimme.

0 0
hellas7 07-06-2012 01:21:33

guys de her diskussioner er simpelt hen uvuderligt morsomme at læse, tak til jer, der har bidraget!

P.S. Min moster har haft iphone i tre år og ingen er gået i stykker, ergo er iphones holdbare (ironi kan forekomme)

0 0
Benjamin Jensen 07-06-2012 13:20:29

Ja, de er lige så morsomme at læse, som denne test er.

Problemet opstår, når modparten fatter hat af hvad man skriver, så bliver man nød til at pensle det ud. Desværre kan det godt komme til at se ud som om man går i børnehave. Men det er desværre niveauet man skal ned på, før visse personer fatter pointen.

0 0
08-06-2012 16:31:46

hvor er jeg altså ked af at du må helt ned på det niveau, når nu dit intellekt bare er så meget højere. Men så skal jeg nok for eftertiden lade være med at trække dig ned på mit niveau.

0 0
Kim 06-06-2012 14:03:39

Han er da vist mere end almindeligt motorisk hæmmet, hvis det lykkedes ham at smadre en aluminiums N8, eller bare polycarbonat-krebaten L800.

Just sayin'

0 0
06-06-2012 14:27:30

hva' snakker du om. Lumia serie holder ikke til en skid ;D

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Jf1fRu9YgfE

0 0
TF 06-06-2012 09:31:23

Næ men nu kan din ven så tjene lige så meget på at skifte SGS3 skærme til han må da være en glad mand ;)

0 0
06-06-2012 10:42:59

Hvor i mit indlæg skriver jeg at sgs3 er mere holdbar ? Hold dig til facts, eller stop med ubrugelige kommentarer...

0 0
Kim 06-06-2012 11:05:05

Hold fast det var et ømt punkt...
Hvor i hans indlæg skriver han, at du har skrevet at den var mere holdbar? Jutosini stater faktisk udelukkende facts, udledt af din egen forklaring, omend vi ikke kan afgøre om din ven er glad eller ej.

0 0
06-06-2012 12:48:10

hmm ja jeg var sq for hurtigt ude med riven der....Sorry.

0 0
Kim 06-06-2012 13:02:47

;)

0 0
Balano 06-06-2012 06:14:10

Tror nu mere man hentydet til at den har glas på begge sider hvilket gør den mere skrøbelig.

0 0
Lindberg 05-06-2012 20:45:13

Den her test Kan ikke bruges til at sige noget generelt. Det er jo rent tilfældigt hvordan de lander.

Om den ene er mere skrøbelig end den anden skal man i et laboritorie for at fastslå.

0 0
Kim 05-06-2012 20:56:13

Den gode nyhed er jo, at det ikke er tilfældigt hvordan en telefon lander, hvilket gør testen totalt urealistisk...

0 0
05-06-2012 19:31:46

Ser sq ud til at min nye mobil, er en iphone wannabe :D Men det gør jo intet jo at iphonen er mega skrøbelig. Hvilket nr. 2 video jo ganske tydeligt også viser. Men overraskende at sgs3 åbenbart også er det...

0 0
Niels 05-06-2012 16:44:23

De her tests er så håbløst uvidenskabelige og ligegyldige. Alt kommer jo an på, hvordan de lander. Klart at glasset går i stykker, ligegyldig hvilken telefon, hvis den lander med fronten først.

0 0
Balano 05-06-2012 19:08:51

Den kan lande med fronten og stadig være helt fint. Achilles hælen på glasset er siderne/kanterne. Lander den på siden kan du nærmest godt vinke farvel til den.

0 0
TF 05-06-2012 17:25:00

Her kommer undskyldningerne, jeg henter lige popcorn :)

0 0
Søren D 06-06-2012 12:12:36

At ophøje en flok tilfældige Youtube videoer til "test", er jo nærmest idioti, men det viser bare med tydelighed at vi godt kunne bruge en form for international standard inden for måling af holdbarhed på mobiltelefoner, (som NCAPS på biler) En række prædefinerede test som udføres af et uvildigt akkrediteret testinstitut, som viser hvordan en telefon reagerer ved fald fra en fast defineret højde ved en give temperatur, på et fast defineret underlag. Så kunne vi slippe for disse ligegyldige (men særdeles underholdende) diskussioner + man tvinger producenterne til at forbedre deres crappy produkter mht. stød, rider og holdbarhed.

0 0
Kim 05-06-2012 18:21:56

Like

0 0
Daniel Tyrrestrup 05-06-2012 17:12:12

Ja nemlig! De skal jo lande på samme måde, ellers er der jo ingen mulighed for at kunne sammenligne fair!

0 0
emiljohnsen 05-06-2012 16:31:31

Nu er jeg fuldkommen lige glad med hvad folk køber, men det er lidt sjovt alle siger iphone går i stykker så snart den rør jorden :D den eneste test den tabte blev den kastet 3 meter op i luften i modsætning til sgs3 1,5 m :D

0 0
Kim 05-06-2012 18:23:20

Well... det at Samsung tilsyneladende har lavet en telefon der er endnu værre, det ændrer jo ikke på at iPhone går i stykker hvis man kigger ondt på den...

Gad vide hvordan nogle af dem har det med en hammer?

0 0
05-06-2012 16:22:11

Skulle vist have brugt den gamle type glas!

0 0
TF 05-06-2012 16:20:16

Den havde jeg ikke lige set komme, troede seriøst ikke SG s3 var så skrøbelig :(

0 0

Om brug af cookies