Mobilsiden.dk  /   Web-TV  /   Video: Nokia E72 - test af erhvervsmobilen

Video: Nokia E72 - test af erhvervsmobilen

Dette er måske den næste arbejdsmobil i firmaet? Her kan du opleve om Nokia E72 er noget for dig.

Denne erhvervstelefon fra Nokia er et godt valg, når man ønsker en telefon, som både er god til samtaler og e-mails.

Skal der surfes meget på internettet, er Nokia E72 ikke det optimale produkt.

Bagsiden er i rustfrit stål, og som helhed opleves E72 som et kvalitetsprodukt.

Generelt mener vi dog ikke, at mobilen repræsenterer den helt store udvikling i forhold til forgængeren E71.

Læs også:
 - Mobiltest: Nokia E72
 - Test af Nokia E71
 - Tip: Find Mobilsiden.dk i iTunes Store


- billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Cathrine 31-01-2010 19:27:58

Jeg står og skal købe en ny telefon, og har hørt meget godt om nokia e71. Jeg synes det er svært at gennemskue om e72 er dét ekstra værd, så nu ville jeg høre en "nørd" der ved noget om det :)
Hvad er fordelene ved e72 i forhold til e71?

0 0
Mobilsiden.dk 31-01-2010 21:20:56

Hej Cathrine.

Som jeg beskriver i anmeldelsen: http://www.mobilsiden.dk/?aId=10263 så er der meget lidt forskel mellem de to modeller. Naturligvis kan E72 køre lidt hurtigere på 3G-nettet end E71, men det er ikke noget man mærker i hverdagen.

Mit råd er, at skal du selv betale så køb E71 - så får du mest for pengene... Skal dit job betale, så vælg E72.

0 0
Tobias Høst 25-01-2010 08:17:09

Sven har fat i noget rigtigt. Jeg er glad for anmeldelserne herinde, men der mangler måske lidt større fokus på kvaliteten af tasterne, tilvænningstid, hastighed ift. fx touchmobiler, overblikket i mailprogrammet. Og så er batteritid bare stadigvæk altafgørende. Måske man skulle angribe brugen af mobilen lidt mere systematisk, således man kan anmelde batteritiden lidt mere analytisk (fx bruge tlf. i 3 forskellige brugsmønstre, teenageren, den normale bruger og business brugeren. Så det jeg måske vil sige er at jeg godt kunne bruge en mere dybdegående anmeldelse. Men igen, jeg taler om de sidste 10-15% af anmeldelsen.

0 0
Mobilsiden.dk 25-01-2010 09:08:46

Hej Tobias. Tak for kommentaren. Jeg sidder lige og tænker på, at disse kommentarer jo er kommet på videoartiklen. TV-indslag er altid meget mere komprimerede end skrevne anmeldelser.

..Men der findes jo faktisk også en tekstudgave af anmeldelsen. Den er her: http://www.mobilsiden.dk/?aId=10263

0 0
Tobias Høst 25-01-2010 09:18:24

Hej igen, Ja du har ret i at den er mere udførende i den skriftlige anmeldelse. Men igen, bare som eksempel, er tastaturdelen i anmeldelsen fin, men jeg mangler bare et brugeraspekt i det, hvor lang tid tager det at tilvænne sig qwerty tastaturet, hvor stor er fejlprocenten ved indtastning osv. Jeg ved du sikkert ikke har oceaner af tid til disse ting, men jeg syntes bare du skal overveje det. Det er i hvertfald aspekter af en anmeldelse, som jeg ikke kan finde på nettet og det kan jo adskille jer fra andre :)

0 0
Mobilsiden.dk 28-01-2010 08:07:38

Hej Tobias. Det skal jeg skrive mig bag øret til fremtidens anmeldelser. Dog vil jeg lige sige, at fejlprocenter og tilvænning jo er meget individuelt :-)

0 0
S.B. 22-01-2010 14:29:19

E72 er en business-mobil, men anmeldelsen er, desværre lidt typisk for en del anmeldelser her på sitet, mere fokuseret på mobilen som legetøj. Meget hurtigt tales der om internetsurfing og musikdelen, mens der intet som helst siges om dens erhversfunktioner. Dvs. synkronisering med Outlook, organisation af sms'er og mails, kalendere og kontaktpersoner, kort sagt praktisk daglig navigation idet, man har mest brug for, og som vel er det, der er fokus på i en erhvervstelefon. De to dages batterilevetid er også målt ud fra en - sådan som jeg forstår det - helt atypisk brug af telefonen. Hvad hvis man kun bruger den som telefon og sms'er/mailer 5 gange dagligt? Desuden tales der - desværre også typisk - ind imellem mobil-nørde-sprog, hvilket er en uvane. Ikke alle brugere er tekno-freaks. / Sven

0 0
Mobilsiden.dk 22-01-2010 21:19:11

Hej Sven. Tak for din kommentar.

Vi tilstræber altid, at give brugerne de mest relevante informationer. Din kritik omkring 'fokus på erhvervsfunktioner på en erhvervsmobil' vil vi klart tage til efterretning i fremtiden.

Jeg er ikke nødvendigvis enig i, at vores bedømmelse af batteridelen, er atypisk. Vi bruger netop testmobilerne temmelig meget - netop så vi kan se, hvordan de performer på denne del.

Du nævner "mobil-nørde-sprog". Kan du komme med et par eksempler på dette. Vi vil naturligvis gerne forsøge, at tilrette vores sprog så vi rammer så meget som muligt.

Hvis du har lyst, er du velkommen til at maile til os på brugerservice@mobilsiden.dk - eller blot skrive en kommentar her...

0 0
S.B. 27-01-2010 14:15:11

Undskyld den lidt sene respons. John GP's forslag til målingen af batteritiden er rigtig gode, synes jeg. Mht. nørdesproget er det ikke så meget eksemplerne som den generelle indforståethed i anmeldelserne, jeg tænker på. Misforstå mig ikke. Jeg synes mobilsiden og dens anmeldelser er rigtig gode, og det er en fornøjelig og informativ site at være inde på. Problemet er, at anmeldernes vidensniveau og mit er milevidt fra hinanden, så når en anmelder skriver, at en mobil kan XPY og ZPY fordrer det jo, at jeg ved, hvad det egentlig er.

Jeg har et forslag, nemlig en "Mobiltelefoner for dummies". Jeg er målgruppen! :-) Ikke bare en ordliste, men tag den mest avancerede telefon og gennemgå punkt for punkt, hvad de enkelte features kan. Det ville være et herligt projekt for Mobilsiden og blive hilst velkommen af den store kreds af brugere, der mestendels bruger mobilen til telefoni, sms, vækkeur, og så evt. kontaktpersoner og kalender. Måske lidt sneglelangsom netsurfing og GPS.

Og så en stor tak for din positive måde at modtage kommentarer på!

0 0
Allan Olsen 11-01-2010 22:52:45

På E72 er Nokia Navi Tasten blevet optisk, hvilket betyder, at man nu kan lade fingeren glide henover Navi-tasten for at navigere menusystemet eller Internet browseren.

Man kan også stadig benytte Navi Tasten på den gamle måde ved at trykke til 4 sider.

Den optiske del virker mildest talt ikke ret godt.

Et slide fra eksempelvis top til bund på Navi-key flytter fokus 1 menupunkt eller 1 linie på web. Der skal altså en imponerende gnubbe-indsats til at bevæge sig 10 linier ned på 1 hjemmeside.

Hvis man bruger den optiske tast på den gamle Nokia måde, altså som en tast, der kan aktiveres skævt til 4 sider, så accelererer man hurtigt gennem menuerne/web uden at blive hudløs af gnubbe-alternativet (Accelerationen er faktisk næsten for voldsom på web)

For mit vedkommende kræver det en del tilvænning at undgå at aktivere den optiske knap, når man navigerer. Der er 2 problemer:

1) Hvis fingeren ikke rammer helt i udkanten af navi-knappen, når man vil bruge den som en gammeldags nokia knap(=hurtig navigation), så straffes man ved, at den optiske knap også giver dig 1 menu bevægelse = man danser mellem menuerne og kan ikke ramme den rigtige.

2) Når man skal trykke midt på navi knappen for at gå ind i en menu eller følge et link på web, så skal man være meget præcis for at optikken ikke registrere et "slide" og derved flytter markøren til en anden menu/link.

Efter et par måneders brug har jeg ikke længere problemer med 1'eren, men det tog lang tid at vænne sig til at ramme så yderligt som det kræves.

2'eren generer mig stadig voldsomt og er som tidligere nævnt min største klage over E72.

0 0
Allan Olsen 11-01-2010 14:46:57

Tobias Høst: Tastaturet er suverænt. Alle bør kunne bruge det.

I anmeldelsen nævnes 2 dages batteritid. Vil gerne påpege, at det må være med konstant push email og bluetooth og alt aktiveret.

Jeg tjekker email/facebook et par gange om dagen og snakker + sms'er i størrelsesordenen ½-1 times snak og 20 sms.

Jeg lader altså kun op hver 4-7 dag og det er i min verden en KÆMPE fordel ved telefonen.

Desuden har jeg ved en tidligere nyhed kommenteret, at jeg havde problemer med den optiske navi-tast. Der er nu gået et par måneder og den driller stadig. Jeg undrer mig over, at anmeldelsen ikke kommer ind på Navi-tasten - den er faktisk mit største klagepunkt(skarpt efterfulgt af Internet delen).

0 0
Tobias Høst 11-01-2010 20:49:33

Hej Allan, Tak for dit svar. Jeg har brugt e71 en uges tid og kunne ikke vænne mig til de små taster. Måtte erkende at jeg kan skrive med højere hastighed på min Iphone i landscape. Men siger du at jeg skal give det lidt mere tid og så vænner mine store pølsefingre sig til det?

4-7 dages batteritid lyder jo fantastisk - Min Iphone strækker sig til en dags tid, max ved dagligt brug, hvilket er en smule irriterende.

Mht. Navitasten, kan man vel bare bruge "firvejs-knapperne"?

0 0
Allan Olsen 11-01-2010 22:28:22

Tobias Høst: Hvis du har givet det en uge, så skal jeg ikke kunne sige om det nogensinde bliver bedre. Jeg undrer mig dog, da John bestemt ikke er den eneste med STORE fingre.

Jeg kender flere med E71/E72. De er meget tilfredse med tastaturet og har ikke de store problemer. Jeg selv kunne bruge det med det samme.

Angående batteri:
Spændingen forsvinder fuldstændig fra hverdagen med E71/E72, når man ikke konstant skal tjekke om ens touch-tlf er på bluetooth eller 3g net eller man skal minimere sine samtaler for at spare på batteriet.

Jeg har ikke prøvet at gå død for batteri endnu - den holder ret lang tid på 1 streg. Hvis den skal gå død på 2 dage, så skal du altså op i et forbrug, der ligger en hel del over "dagligt brug"

0 0
Mobilsiden.dk 11-01-2010 15:01:58

Hej Allan. Det er helt korrekt. Vi kørte med push osv.

0 0
Tobias Høst 10-01-2010 22:20:43

Mine store fingre er lidt for "fede" til e71 og hvis de er magen til (i udfordring osv.) på e72, er den ikke brugbar for mig. Nogen der har erfaringer?

Hvad siger anmelderen? :)

0 0
Mobilsiden.dk 11-01-2010 08:43:17

Hej Tobias.

Som det skrives, er tasterne ens. Som jeg siger i anmeldelsen og videoen, vi synes jeg dog at tasterne er ualmindeligt godt udformet.

Jeg har STORE fingre, men ingen problemer :-)

0 0
Tobias Høst 11-01-2010 08:50:31

Hej John,

Tak for hurtigt svar! Super website i øvrigt, stor fan :)

Hmm ok. Det må betyde du også er vild med tasterne på e71 og de dermed er udformet og har samme størrelse og "højde som på e72?

0 0
Mobilsiden.dk 11-01-2010 09:04:03

Ja, præcis... De er lige gode / lige dårlige... Og tak for de pæne ord.

0 0
Michael Hansen 10-01-2010 22:36:39

Jeg har lige fået E72. Tastaturet er - udover de nye taster - magen til det på E71

0 0

Om brug af cookies