Mobilsiden.dk  /   Web-TV  /   Web-TV: Microsoft er måske på vej til et comeback

Web-TV: Microsoft er måske på vej til et comeback

De nyeste fremvisninger af Microsofts næste træk på mobilområdet, Windows Phone 7 tyder på, at en stort comeback er under opsejling.

"Windows Phone 7" (konstrueret billede)

Microsoft turnerer for tiden med worldwide-eventen kaldet ReMIX 2010. Den 26. maj var ReMIX i Paris, hvor der endnu engang var offentlige fremvisninger af deres mobilsystem Windows Phone 7.

Da Mobilsiden.dk fik Windows Phone 7 fremvist ved Mobile World Congress for godt tre måneder siden, var det tydeligt, at systemet manglede en hel del, for at kunne overraske det kritiske mobilpublikum.

Udviklingsholdet hos Microsoft har nu haft mere tid til at skrive kode, og den nyeste version er som 'nat og dag' i forhold til den gamle.

Lækker grafik, flydende interface

Det er vigtigt at være opmærksom på, at de demonstrationer Microsoft laver, sker på grundlag af test-hardware og ikke mindst, en MEGET tidlig udgave af Windows Phone 7, der først ventes på gaden sidst på året.

Men selv ud fra disse betragtninger er resultatet overraskende positivt.

Hele interfacet ser grafisk vanvittigt lækkert ud, og det som Microsoft viser frem, er super flydende og med lækre overgange.

Du kan se to video-klip under denne artikel-tekst.

Har Microsoft har en chance for comeback?

For tre-fire år siden begyndte mange iagttagere og mobilkunder at sætte spørgsmåltegn ved Microsofts evner på mobilmarkedet.

Windows Mobile var begyndt at falme og HTC's introduktion af deres egen bruger-overflade TouchFLO / HTC Sense på systemet, var i virkeligheden nok det eneste der gav Windows Mobile kunstigt åndedræt.

Fra sidelinien kom Apple ind med den første iPhone, og viste, at touchmobiler godt kunne fungere uden en stylus (betjeningspind). Som om det ikke var nok, så rykkede Google ind med Android-systemet og fik hurtigt stor opmærksomhed.

Tilbage stod Microsoft uden evne til at slå tilbage, simpelhen fordi, at deres mobilsystem ikke var tidssvarende, og fordi et nyt ikke var langt nok fremme, til at kunne præsenteres.

På Mobilsiden.dk har vi gennem tiden haft den holdning, at der skulle ske mirakler, før Microsoft igen ville have en chance for at komme tilbage. Da vi så Windows Phone 7 i februar var begejstringen begrænset - og vi sagde, "at det ser lovende ud - men kræver meget arbejde endnu".

Den nyeste demonstration i blandt andet Paris skruer vores forventninger et hak op. Mobilsiden.dk mener, at Microsoft nu er på vej i den rigtige retning.

Mener Microsoft virkelig Windows Phone 7 alvorligt, er det vigtigt de holder snuden i sporret og arbejder med detaljerne, og dropper lette løsninger. Udover softwaren og styresystemet er kravet, at de mobilproducenter der samarbejdes med, er i stand til at levere hardware der VIRKELIG fungerer, og som samtidigt har et lækkert design.

Microsoft har gjort det før

Når man ser historisk på Microsoft, skal den amerikanske softwarekoncern ikke undervurderes. De har før været dømt totalt ude, og alligevel rykket tilbage ind på scenen.

Her behøver vi blot at minde om browserkrigen. I midten af 90'eren sad Netscape Navigator på over 90 procent af markedsandelen for internet-browsere.

Ingen troede på Microsoft, men på få år rykkede Internet Explorer fra ingenting til over 95 procent af browser-markedet - det var omkring 2002-2003.

I foråret 2010 er status, at næsten otte ud af 10 danskere, ifølge opgørelsen fra FDIM og Gemius benytter Internet Explorer, som den foretrukne browser på nettet.

Video: ReMIX 2010 Paris - del 1

Video: ReMIX 2010 Paris - del 2

Læs også:
 - Alt om Windows Phone 7
 - Web-TV: Kom tæt på Windows Phone 7
 - Ingen HTC-brugerflade på Windows Phone 7
 - HTC: Windows Phone 7 og HD2 - no comments
 - Næsten ingen gamle mobiler får den nye Windows Phone
 - HTC kommer med Windows Phone 7-mobiler
 - Windows Phone 7 understøtter Flash

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim Harder 02-06-2010 12:46:42

At Intenetexploren stadig har så stor en markedsandel skyldes, at alle de dumme udviklere rundt om, som laver hjemmede til bankerne og diverse spillesider, som pålægger brugeren, at bruge internetexploren fra Microsoft, eller kan man mere eller mindre ikke komme ind på siden.

0 0
Bepper 01-06-2010 18:33:46

- Mennesker er fra Jorden!

Det burde ikke lovlig at tale fransk med mindre det havde noget med Tour de France at gøre - eller man stod midt inde i Eiffeltårnet.

Français viennent de Mars - merde!

0 0

Om brug af cookies