Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC Desire Z - den sidste i rækken (mobiltest)

HTC Desire Z - den sidste i rækken (mobiltest)

TEST: HTC Desire Z fejler som sådan ikke noget. Undtagelsen er dog tastaturet, som er dens største salgsargument, men også største ulempe.

HTC Desire Z
HTC Desire Z

Der findes ikke særlig mange mobiltelefoner på markedet med et komplet fysisk tastatur. Alle producenter har gjort deres erfaringer på denne disciplin, som er umådelig svær.

Jeg behøver blot at minde om Sony Ericssons katastrofe-mobiler Xperia X1 og X2 - men også om samme producents succes med Xperia X10 Mini Pro.

HTC har tidligere gjort det godt på tastatur-mobilerne. S710 og S730 var i sin tid, ganske fremragende. 

Nu hedder det så HTC Desire Z, baseret på Googles Android-system. Denne smartphone har en masse gode punkter, men dens eget største argument, trækker desværre voldsomt ned.

Her ses den internationale udgave af HTC Desire Z. Den danske har de danske karakterer ÆØÅ på tastaturet.
Her ses den internationale udgave af HTC Desire Z. Den danske har de danske karakterer ÆØÅ på tastaturet.

Flot stort tastatur - men skærmen er bedre

Tastaturet, der klappes ud fra mobilens venstre side, er lækkert designet.

Tasterne er store, baggrunds-belyst og med god afstand. Dermed kan selv brugere med meget store tommelfingre være med. I den danske version, er der også adgang til ÆØÅ fra tastaturet.

Selvom det lyder godt, er jeg ikke tilfreds.

Tasterne sidder et par hakker for langt til højre, dermed sidder bogstaverne ikke hvor man forventer, når mobilen holdes med begge hænder.

Dertil kommer, at afstanden mellem bogstaverne nok er for stor. Der er simpelthen for langt fra den ene ende til den anden, til at der kan opnås en høj skrivehastighed.

Overordnet set er tastaturet faktisk godt, men de nævnte problemer, generer voldsomt. Samtidigt har HTC over det seneste år forbedret skærm-tastaturerne enormt.

Resultatet er, at der kan skrives hurtigere og mere præcist på Desire Z's skærm, end der kan på det fysiske tastatur.

Jeg har fået et par tastatur-entusiaster med ind over denne test, og enigheden er slående: Godt tastatur, men skærmen er bedre!

Langsommere processor - men mere ydelse

Mange studsede over processoren da HTC Desire Z blev præsenteret for offentligheden. "Kun 800 MHz". Det åbenlyse spørgsmål var, om Z'eren så er langsommere end HTC Desire, som kører på en 1 GHz processor.

Svaret er nej! Desire Z er i de fleste tilfælde hurtigere end Desire. I en benchmark-test (med programmet Neocore) ender Z på 55 fps, mens Desire roder omkring 28 fps. Oversat til dansk betyder det en bedre performance i særligt grafiktunge ting, på HTC Desire Z.

Jeg har ikke kunne påvise nogen form for langsommere brugeroplevelse på Desire Z. Så det er bestemt et kæmpe plus til HTC's udviklingsafdeling.

Internet på HTC Desire Z
Internet på HTC Desire Z

Rimelig god skærm

I Desire Z hedder skærmtypen Super LCD, forkortet S-LCD. I forhold til AMOLED-skærme, der blev brugt til det første oplag af HTC Desire, samt i HTC Legend, er S-LCD et skridt tilbage.

Da vi anmeldte HTC Desire HD, der også har S-LCD, beskrev vi blandt andet, hvordan farverne manglede power, og den, i forhold til AMOLED, begrænsede betragtningsvinkel.

På Desire Z er problemet ikke nær så udtalt - sandsynligvis fordi skærmen er mindre. Men vi kan dog konstatere, at selvom HTC Desire (i den nye version) med S-LCD-skærm har samme skærm og størrelse som Desire Z, så er skærmene alligevel ikke ens.

På Desire Z er f.eks. den hvide farve mere grå end hvid. Til gengæld er den sorte farve mere sort på Desire Z end på Desire.

HTC kan naturligvis blot have justeret de to produktes skærme forskelligt.

Konklusionen på skærmdelen er, at den er pænere end på Desire HD, men stadig ringere, end på den oprindelige Desire.

Hurtigere på nettet

Som jeg nævnte tidligere i anmeldelsen, så er Desire Z ganske hurtig i vendingen. Dette gælder også på internettet.

Udover, at Desire Z åbner websites i en ruf, så kan den også hente og sende data via mobilnettet ganske hurtigt. HTC Desire Z undestøtter således 14,4 Mbit/s download og op til 5,76 Mbit/s i upload. HTC Desire's max ligger på hhv. 7,2 Mbit/s og 2,0 Mbit/s.

Browseren understøtter zoom på websites via multitouch og indholdet tilpasses automatisk skærmens bredde. Det er muligt iPhone gang på gang er kåret som den bedste webtelefon, men HTC's oplevelse er mindst lige så god. Og i øvrigt, så er den automatiske teksttilpasning noget, som HTC bestemt er foran på.

På forbindelsesdelen er Desire Z hurtig og stabil i forhold til det trådløse netværk, men i testperioden har vi oplevet, at den ikke altid bidder sig ordenligt fast i vores Bluetooth headset.

HTC Desire Z
HTC Desire Z

Kommer med HTC Sense.com

HTC Desire Z har som HTC Desire HD adgang til onlinetjenesten HTCSense.com, der er en webtjeneste-overbygning på HTC's brugerflade HTC Sense.

På webdelen kan mobilen spores, der laves automatisk backup af SMS'er og kontakter, og der kan findes inspiration til nye applikationer, temaer og ringetoner.

Det er også ret smart, at man f.eks. kan tvinge telefonen til at ringe på FULD lydstyrke, så den er lettere at finde, hvis den er blevet væk. Jeg synes også, at muligheden for at viderestille opkald og SMS'er, eller fjernslette den, er super genial.

HTCSense.com revolutionerer ikke smartphonen, men det bestemt værd at tage med, når nu det er tilgængeligt gratis.

Lyden halter

På nogle områder opleves lyden i HTC Deisre Z som værende "ikke optimal".

Når telefonen holdes op til øret, er lyden i samtalen alt alt for lav. Og uanset hvor højt der skrues op for volumen, er det slet ikke nok.

Efter lidt tid går det op for mig, at stemmen i mobilen ikke kommer ud af højtalerens midte, men fra den venstre side.

Mobilen skal altså holdes skævt for øret, for at få en optimal lydoplevelse, hvilket ikke er den mest naturlige måde at holde en mobiltelefon på, under en samtale.

Mange features - måske for mange?

HTC Desire Z er ikke væsentlig forskellig fra de features og programmer, som man får med, når HTC Desire HD købes. Derfor anbefaler vi, at du læser Desire HD-testen, for at komme dybere ned i disse muligheder.

Derfor vil jeg blot her nøjes med at fremhæve HTC's bilpanel, der kan sætte de primære telefonfunktioner frem på forside-skærmen, med nogle kæmpe-ikoner, således mobilen er lettere at betjene under bilkørsel.

Selvom jeg elsker funktioner, og synes godt om HTC Sense brugerfladen ovenpå Android-systemet, føler jeg mig forpligtet til at nævne, at HTC snart har så mange funktioner i Sense, at en oprydning bør overvejes.

HTC's Android telefoner er gradvist over det seneste år blevet beriget med så mange nyheder, at de i nogen grad, fremstår uoverskuelige for knap så øvede mobilbrugere.

Billeder taget med HTC Desire Z

Bagsiden på HTC Desire Z
Bagsiden på HTC Desire Z

Konklusion: Fin mobil, hvis den ikke havde taster

Jeg synes, der tegner sig en tendens til, at HTC har svært ved at lave nye mobiler, der for alvor slår deres egen succeser.

HTC Desire Z fejler som smartphone ikke noget - egentlig en fin mobil, hvis ikke det havde været for tastaturet.

Det handler ikke om, at tastaturet som sådan er helt til hundene, men om, at skærm-tastaturer over de seneste par år, er blevet så uendeligt mange gange bedre, end det tidligere var tilfældet.

Denne konklusion er ikke bare min, men faktisk noget, som alle dem som jeg i testperioden, har givet HTC Desire Z i hænderne, siger. Selv personer, som ALTID har været tilhængere af tastaturer der kan trykkes på, mener, at skærmen på Desire Z fungerer bedre end dens taster.

Men det betyder også, at Desire Z ikke lever op til sit eget primære salgsargument. Hvis man så lægger til, at batteritiden de dage, hvor det gik godt, nåede op omkring 11 timer, og at kameraet er "gennemsnitligt" - ja, så jubler jeg bestemt ikke.

Fra Desire-serien bør du i stedet vælge HTC Desire HD. Hvis den er for stor, er den oprindelige HTC Desire, stadig et absolut forrygende køb til prisen.

HTC Desire Z skal have tre ud af seks stjerner.

Læs også:
- Web-TV: Se testen af HTC Desire Z
- Allerede problemer med Desire Z

Video: Se konklusionen - optaget med HTC Desire Z


HTC Desire Z - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

22-01-2011 21:00:05

Hej,
Gik fra en wildfire til denne. Wildfire fordi jeg gerne ville have en prisvenlig touch i tilfælde af, at det ikke var noget. Har nu haft min desire z en lille uge. Simpelthen en fantastisk mobil....
Batteriet holdt ikke engang 12 timer første to dage. Downloadede task killer, og nu holder den fint en dag. er vant til at lade mine tlf. op hver nat, så synes ikke det er et problem med batteritiden....
Det fysiske tastatur kræver noget tilvænning, men så fungerer det også fantastisk. Men hvor slår i autokorrekturen til henne for det fysiske tastatur??? Kan simpelthen ikke finde det....

0 0
22-01-2011 21:00:01

Hej,
Gik fra en wildfire til denne. Wildfire fordi jeg gerne ville have en prisvenlig touch i tilfælde af, at det ikke var noget. Har nu haft min desire z en lille uge. Simpelthen en fantastisk mobil....
Batteriet holdt ikke engang 12 timer første to dage. Downloadede task killer, og nu holder den fint en dag. er vant til at lade mine tlf. op hver nat, så synes ikke det er et problem med batteritiden....
Det fysiske tastatur kræver noget tilvænning, men så fungerer det også fantastisk. Men hvor slår i autokorrekturen til henne for det fysiske tastatur??? Kan simpelthen ikke finde det....

0 0
Mr. Østergaard 05-01-2011 15:30:37

Jeg har taget springet og investeret i en HTC Desire Z. Jeg er meget positiv overrasket, aldrig har jeg oplevet en mobil med så mange funktioner. Jeg er som studerende, glad for at have mulighed for, at kunne redigere i mine dokumenter på telefonen, når det lige skal gå hurtigt, dertil er tasteturet til stor nytte. Samtidig er en e-mail korrespondance hurtig overstået med det elegante tastetur. Jeg forstår ikke at det skulle være svært at skrive på, tværtimod, jeg brugte en enkel dag på at få fingerarbejdet i orden, dog skal det hertil nævnes at jeg ikke har haft en mobil med QWERTY tastetur før.

Den eneste store minus ved denne mobil er at den bruger ekstrem meget strøm, eller den skal med sikkerhed lades hverdag.
Men tilgengæld synes ikke det gør så meget, når nu skærmen er så stor og lysende, samt farverne intet fejler.

Jeg vil give den 5 ud af 6 stjerne - Fed mobil, virkelig den bedste Business mobil på markedet. Hvis batteriet havde længere levetid ville den helt sikkert kunne få 6 ud af 6.

0 0
Martin 18-12-2010 22:00:09

Hej John

Autkorrektur (predictive input) er som standard ikke slået til for hardwaretastaturet. Først efter et par dage opdagede jeg at den mulighed overhovedet fandtes.

Havde du denne indstilling slået til under testen? Det giver nemlig en LANGT mere glidende og fejlfri indtastning. Uden funktionen slået til, ville jeg sagtens kunne forstå din bedømmelse.

Martin

0 0
Mads O 19-12-2010 00:07:22

Enig - autokorrekturen skal være slået til på tastaturet, og når den er det, skriver jeg nok 80% af laptophastighed.

0 0
Dennis 19-12-2010 00:31:34

Hvor henne finder i så lige det præcist? Andre fif man burde vide?

0 0
Martin 18-12-2010 21:47:28

Hej John

Først efter et

0 0
Martin 18-12-2010 22:00:44

Arh, fik trykket på send alt for tidligt. Kan slettes.

0 0
Vando 17-12-2010 22:59:19

Jeg overvejer også at købe en Desire-Z p.g.a. det faste tastatur.

Hvordan er Ds-Z's skærmfølsomhed i forhold til HD2. Jeg investerede for et ½ år siden i en HD2, men den er da helt ubeskrivelig dårlig at skrive på - alt for følsom. Hvis jeg ikke får løftet "pølserne" helt inden næste bogstav, så har jeg aktiveret en del bogstaver, som ikke skulle bruges.
Det problem har man da ikke med et hardwaretastatur !

Endvidere har HD2 den fejl, at når telefonen ringer i lommen, så bliver den meget følsomme skærm jo gjort aktiv, og så laver den en del ravage, inden man får besvaret opkaldet - og hvis man udelukkende bruger headsæt, så er HD2 af samme årsag nærmest ubrugelig.
Har Desire-z samme skavank ?

0 0
Mobilsiden.dk 18-12-2010 13:15:50

Hej Vando,

Skærmen på Z er berørinsfølsom præcis som på HD2. Men derfor kan den sagtens være anderledes justeret.

Prøv mobilen i en forretning inden du køber, vil nok være det bedste råd.

0 0
Vando 18-12-2010 15:55:36

Hej John.
Det altoverskyggende problem er, om skærmen i "lommetilstand" bliver aktiveret, når nogen ringer til den og om denne funktion i så fald kan slås fra?

0 0
Mobilsiden.dk 18-12-2010 20:39:14

Når telefonen ringer, så aktiveres / lyser skærmen. Men det kræver at man låser den op ved at trække "gardinet" ned (hvor man så tager telefonen).

Jeg har ikke set oplevet dette som et problem.

0 0
Kjeld Flarup 17-12-2010 14:50:23

Jeg har set en Desire Z og det spørgsmål som slog mig var om de arme som forbinder tastaturet til resten af telefonen. Hvor holdbare er de og risikerer de at knække, for så står man med en næsten ubrugelig telefon. Er de evt lette at skifte.

0 0
Mobilsiden.dk 18-12-2010 13:14:39

Hej Kjeld

Jeg tror ikke at armene knækker. Man må formode, at HTC's i deres testlap har udført i titusindvis af åben/luk test...

Se evt. dette indslag fra Nokias testcenter i Kbh.
http://www.mobilsiden.dk/web-tv/backstage-sa-voldsomt-testes-din-mobiltelefon,lid.9406/

0 0
John 17-12-2010 15:08:24

De er af metal og virker faktisk ret solide. Resten af telefonen virker også ret solid. Desværre er telefonen også ret tung - for tung IMO.
Man kan godt holde telefonen lodret og skrive uden at telefonen klapper sammen. Der skal dog ikke megen rysten til før det kan ske.
Om de let kan skiftes, skal jeg ikke kunne sige.

0 0
Henrik 15-12-2010 22:35:34

"I en benchmark-test (med programmet Neocore) ender Z på 55 fps, mens Desire roder omkring 28 fps. Oversat til dansk betyder det en bedre performance i særligt grafiktunge ting, på HTC Desire Z."

Det er fordi der sidder en bedre GPU i Zeren end i den almindelige Desire. Clock-frekvens (Mhz) har som regel ret lidt at sige, når det kommer til ydelse. Det vigtige er hvilken processor type (både CPU og GPU) der er brugt. Der er nemlig stor forskel på hvor mange instruktioner en given processor kan afvikle pr. clock-cycle.

0 0
Janik Frithioff 15-12-2010 17:07:51

Jeg havde faktisk set frem til den her anmeldelse.
Har de sidste års tid haft en Palm Pre og blev ved den lejlighed utrolig glad for fysiske keyboards.
Men nægtede i første omgang overhoved at KIGGE på de nye Desire telefoner, da jeg i den grad blev skræmt væk af min forrige telefon, Touch Diamond.
Men efter en del gennemgnaskning af div. udlandske anmeldelser tog jeg springet og bestilte Z'eren.

Jeg skal da lige love for HTC har oppet sig siden winmo 6.5 tiden! Den her telefon flyver simpelthen afsted i menuerne, selv meget krævende spil kører flydende og internet oplevelse er fantastisk.

Har nu haft min Z'er i godt en måned og den har kørt uden problemer. Inden hakken, ingen tænkepauser - den jerne bare igennem alt du smider efter den.

Jeg må give Daniel Jørgensen ret - hvorfor kigger i slet ik på designet og de meget omtalte Z-hængsler? og den dedikeret kamera-knap? HTC har ramt et ret unikt design denne gang.

Endelig er der tasteturet. Jeg havde det fuldstændig som anmelderen den første uge med min Z'er. Tasteturet var "ikke naturligt" og man ramte ikke de taster man ville. Men som jeg ser det er det blot en sag om at vænne sig til det. Efter den 1. "hårde" uge er det en sand fornøjelse hurtigt at besvære mails og sms'er fra telefonen og man nyder virkelig godt af den extra skræmplads.

Der er nogle få bugs i softwaren, blandt andet skrive tasteturet til tider ÆØÅ med stort og sms'er bliver sorteret efter minutter og ikke sekunder. Men taget i betragtning at HD'en allerede har modtaget TO FOTA'er og Z'eren stadig er på Stock, så synes jeg faktisk det er ret godt klaret.

Den får 5 ud af 6 herfra.

P.s.
Må give ret i, folkene i dette forum er rimelig pro-apple...

0 0
Thomas Kristensen 15-12-2010 17:05:32

Jeg har selv haft en HTC Touch Pro 2 og var helt vild med tastaturet, og selve telefonen
Men efter noget tid med windows mobile, og at telefonen var ret stor og tung, solgte jeg den igen, og købte en HTC Desire, og har lagt fra fortrudt det
Desire er uden tvivl den bedste mobil jeg har haft (og jeg har haft mange)
Fik min første telefon tilbage i 97.
For mig er vægten og størrelsen af en mobil meget vigtigt
Hvis en telefon er for stor og tung så føles det som at have en mursten i lommen.

Men hvis man skrive rigtig mange sms beskeder og mails, så skal man gå efter et fysisk tastatur
Det er helt sikkert bedre end skærm tastatur (også de nyere versioner)
Det er bare nemmere når man kan trykke på en fysisk tast.

Men da jeg ikke sender mere end 150-200 sms beskeder i måneden, så er et skærm tastatur fint til mit forbrug
Så længe operativ systemet hedder ''Android''
Og telefonen er en HTC, syntes de laver de bedste telefoner på markedet, dog kunne de godt blive lidt bedre til at designe deres enheder :)

Som jeg har sagt til andre, så er den ultimative mobil en Iphone designet telefon men med Android :)

0 0
Jonas V. 15-12-2010 15:43:43

Har haft min Desire Z i en månedes tid nu. Har i flere år skiftet mellem qwerty og touch tastatur.

I starten var jeg heller ikke fan af tastaturet men nu ville jeg ikke være foruden. Ja det er lidt anderledes end på andre mobiler, men hvis det er den eneste tlf man bruger bør man (som alt andet) kunne vænne sig til det.

Mine venner som er for tastaturer hader den også når de får den i hånden. Men dette er et indtryk der helt klart ændres over tid.

0 0
teamet 15-12-2010 15:02:45

Som en sidebemærkning kan det nævnes, at Desire Z har en Adamo 205 grafikchip, hvor den normale desire har en adamo 200. Desire HD har i øvrigt også en adamo 205..

0 0
teamet 15-12-2010 15:05:03

Ahh sorry, der gik lidt dell i den.. Den hedder adreno 200/205

0 0
Jesper 15-12-2010 14:58:27

...så syntes jeg, at netop dén funktion er så overvurderet, men det er måske fordi den først blev set rigtigt på iPhony?
På eksempelvis Desire Z kan man vælge at bruge multitouch, men det er markant nemmere blot at dobbelt-dappe på skærmen, hvorefter teksten tilpasser sig til skærmen! Super genial funktion, som Æble kunne lære meget af! iPhony har den også, men den sutter r.v!

Nu ligger jeg inde med hhv. Desire (AMOLED), Desire HD og Desire Z, og jeg har SÅ svært ved at vælge min favorit! De har helt klart hver deres fordel, men at Desire Z kun skal have 3 ud af 6 er s'gu for Sonne-agtigt! Prøv i stedet at fokusere på, at den nu engang HAR et tastatur, og fokusér så på de brugere, som anvender disse tastaturer. Det vil typisk være business segmentet, og de er s'gu ligeglade med opløsningen på skærmen eller med om kameraet kan være en værdig afløser for et Hasselblad! De skal kunne skrive mange, lange mails på deres smartphone, og dét kan du på Desire Z uden at du mister noget af skærmen mens du gør det!
At der så er andre, der har andre behov, er så en helt anden sag!

Fortsat god dag!

0 0
Mobilsiden.dk 15-12-2010 15:05:36

Hej Jesper

Det interessante er, at der er mange holdninger til tastaturer på mobiler. Jeg har f.eks. fået en inkarneret tast-bruger, der altid har haft tastaturer på sine mobiler, til at afprøve tasterne over nogle dage.

Hans konklusion er, at tasterne på Desire Z, er fuldkommen overflødige. Og han har virkelig store hænder ;) men skriver altså fint på skærmen.

Vi gav Desire HD fire ud af seks stjerner. Derfor er det naturligt, at placere Desire Z på tre. Også fordi, at den samlede oplevelse af produktet, efter min mening, er til en 3'er ;)

0 0
Mads O 19-12-2010 00:02:13

Må jeg spørge om hvor længe testen varede?

Min personlige oplevelse er, at det ekstra skærmareal er super godt, også når man bare skriver en SMS. Her kan man se SMS'en man svarer på, når man bruger det fysiske tastatur. Desuden skriver jeg utroligt hurtigt på det tastatur, og jeg har nok verdens mindste mandehånd.

Til gengæld forstår jeg ikke hvorfor lydniveauet på telefonen ikke kritiseres? Både i høretelefonerne og i højtaleren er det rigtigt lavt.

0 0
Mobilsiden.dk 19-12-2010 15:35:12

Hej Mads

Testen af mobilen har varet i omkring halvanden uge - hvilket er en meget normal testperiode. Specielt når der er tale om HTC, hvor produkterne er 'velkendte'.

Jeg er opmærksom på det i skriver med lyden. Det er faktisk et punkt, som jeg har overset da jeg skrev. Men det får jeg lige tilføjet. Tak for opmærksomheden (så er det jo godt vi er et webmedie) ;)

0 0
John 19-12-2010 10:34:09

Enig. Testen virker lidt tynd og som om man ikke har brugt ret lang tid på at teste den. Er fx helt enig i den ringe lyd.

0 0
Daniel Jørgensen 15-12-2010 15:01:38

Det eneste der får top karaktere her på mobilsiden er Apple produkter..

Undskyld John G, men jeg synes ærlig talt det har taget overhånd det her .. I kan ikke ligge skjul på det længere! I farvorisere iPhonen og de andre Apple produkter ALT for meget og det skinder altså ret tydeligt igennem alt hvad i skriver.!

0 0
Martin 15-12-2010 13:57:32

Sjovt som man kan opfatte tingene forskelligt.

For nogle måneder siden returnerede jeg min Desire fordi jeg ikke kunne leve med en telefon uden fysisk tastatur.

Efter 5 minutter med min Desire Z som kom i går, var jeg klar over at jeg gjorde det helt rigtige dengang. Oplevelsen med et tastatur er bare så meget bedre.

Mange mennesker overser en væsentligt ulempe ved et virtuelt tastatur: Det æder en meget stor del af skærmarealet mens der tastes. Så ved arbejde der kræver en del tekstinput har man altså kun en lille bitte skærm at arbejde på imens. Min Desire (uden tastatur) havde derfor i praksis ikke en skærm der var større end på min E71.

Et godt eksempel er teminalarbejde, dvs. fjernstyring af en server. Det er et helvede med et virtuelt tastatur. Ok, ikke lige den typiske opgave for en mobilbruger, men det gælder også andre ting der kræver meget tekstinput, fx en længere email.

0 0
Dennis 15-12-2010 12:12:31

Må indrømme jeg ikke er helt enig i tastatur konklusionen. Jeg selv er meget dårlig til at skrive på touch skærme (sms/tekst), så havde ventet længe på Desire Z anmeldelse men har taget lang tid før den kom så jeg købte sq telefonen for at prøve den. Og må sige, jeg synes den er pengene værd. Har ingen problemer med afstanden af tasterne eller noget. Synes tværtimod det er lækkert. Jeg skriver med 2 fingrer og har store hænder, måske det har noget med sagen at gøre ?

0 0
Daniel Jørgensen 15-12-2010 13:14:50

Jeg har det ligesom dig.. Jeg har altså ikke store fingre og jeg er vandt til touch telefoner.. har haft touch telefoner siden Qtek S200 fandtes, så jeg vil vove at påstå at jeg er godt kendt med at skrive på sådan en skærm.

Har dog også haft en HTC S710 og her er den øverste række af bogstavs tasterne rykket "et felt" til venstre og det var virkelig irriterende da tastaturet pludselig ikke mindede om et alm QWERTY som vi kender det fra en PC. Derimod synes jeg Desire Z har den helt rigtige tastatur opsætning. Hvis man sammenligner Desire Z's keyboard med det man har på en PC så synes jeg virkelig ikke det kunne blive bedre!

Så jeg er altså heller ikke helt enig med anmeldelsen her

0 0
Dennis 15-12-2010 14:11:57

Godt at høre jeg ikke er den eneste. Havde faktisk først købt en X10 mini pro pga dens tastatur, men måtte MEGET hurtigt indse at selve telefonen altså var for lille + tastaturet ikke var behageligt og også for lille, så jeg brugte fortrydelses retten... Min kammerat som har en Desire sagde så at HTC snart kommer med en Desire Z som har fuld tastatur. NØJ jeg kan love for jeg blev hurtigt interesseret i denne Z'er, og har bestemt ikke fortrudt jeg købte den. Min alle første smartphone, så nu skal jeg bare lige lære at udnytte de forskellige funktioner fuldt ud :)

0 0
Daniel Jørgensen 15-12-2010 13:30:52

Undrer mig egentlig også over hvorfor i ikke kommer ind over telefonens design overhovedet? Det er ret unikt i mine øjn ihvertfald :)

0 0
Mobilsiden.dk 15-12-2010 12:25:53

Hej Dennis

Tak for din kommentar. Det er bestemt forrygende du har købt mobilen, og er glad for den. Præcis derfor har det meget stor værdi for andre brugere, at man efter en mobiltest kan dele sine oplevelser.

0 0
sarasera 15-12-2010 12:09:42

Desire HD har ikke S-LCD
jvf
http://www.facebook.com/htcuk/posts/161836427179180?il=0¬if_t=feed_comment_reply

0 0
John 15-12-2010 12:12:43

Præcis, og det ses tydeligt når man holder de to mobiler op mod hinanden - klart til Desire Z's fordel.

0 0
sarasera 15-12-2010 12:29:20

Men du skriver jo
"Da vi anmeldte HTC Desire HD, der også har S-LCD"

0 0
Jesper 15-12-2010 14:47:20

Neej, sarasera, det var John G. Pedersen der skrev det!

0 0
sarasera 15-12-2010 19:33:07

Sorry, min fejl

0 0
John 15-12-2010 13:08:14

Nej, det gjorde jeg ikke :)

0 0
Rikke 15-12-2010 12:06:04

Det lyder desværre heller ikke til at det er den der skal være min næste mobil efter Desire.

Overvejer stadig HD'en, men bryder mig meget lidt om de lave batteri-tider.

Jeg kunne nu stadig godt tænke mig at "prøve" z'en selv. Desværre har tdc den endnu ikke i butikken.

0 0
Mads O 18-12-2010 23:56:39

Du er nødt til at prøve den selv. Nu har jeg brugt den siden den dag den kom ud i England, og tastaturet er der ikke noget i vejen med.

Jeg forstår simpelthen ikke hvad der menes med, at tasterne er for langt til højre? Til gengæld kan jeg overhovedet ikke skrive på skærmen - men det er jo også derfor jeg købte en telefon med tastatur ;)

Til gengæld kan man godt stille spøgsmålstegn ved lyden i mobilen, både i høretelefonerne og i højtalerne. Den er meget lav, og det kan godt irritere mig lidt.

Derudover irriterer det mig, at startskærmene ikke autoroterer samt at det er for let at trykke på volumen op/ned tasterne ved et uheld.

Det er så også det hele. Alt i alt klart den bedste smartphone jeg har brugt.

0 0
John 19-12-2010 10:28:15

Min ryger retur igen. Lyden er simpelthen for ringe. Havde håbet HTC havde gjort noget ved dette, da den originale Desire også fik kritik for lyden.
Desuden er den for tung og har man først vænnet sig til AMOLED, er (S)-LCD en skuffelse. Kameraet og videodelen er også lige så ringe som i den gamle Desire = ubrugeligt til andet end en MMS.
Desuden synes jeg ikke det fysiske tastatur giver mig en markant fordel i forhold til skærmtastaturet. Jeg skriver stort set lige så hurtigt på skærmtastaturet. Den største fordel er faktisk, at man har hele skærmen fri mens man skriver, men det er for mit vedkommende ikke nok til at opgradere fra Desire.
Den ekstra plads på selve telefonen til apps er dog et plus.

0 0
John 15-12-2010 12:07:54

Prøv Telia. Der har jeg selv haft lejlighed til at prøve den.

0 0
Rikke 15-12-2010 12:12:19

Tak, det vil jeg prøve! :-)

0 0
Tobias Nordahl 15-12-2010 11:37:10

Hej John G.! God jul her fra - Og så mangler jeg vidst et høre apparat, vil du ikke lave en test af nogle stykker ;)? Nej okay...

Men, desværre er lyden i "HTC Desire Z - videokonklusion" MEGET LAV, faktisk så lav at det er svært at høre hvad du siger

http://www.youtube.com/watch?v=Ye2qCCnWd9Y

Ellers lækker anmeldelse.

0 0
Mobilsiden.dk 15-12-2010 11:48:27

Hej Tobias

Vi har bare lagt videoen ind på YouTube - uden nogen form for efterbehandling. Så det er altså blot som HTC Desire Z optager.

Også god jul til dig ;)

0 0

Om brug af cookies