Her får du lavpris-telefoni billigst

Selvom selskabet Onfone har scoret mange kunder på lave priser, er det ikke der, hvor du aktuelt får mest for pengene. Læs her, hvor du får billigst mobiltelefoni.

Her får du lavpris-telefoni billigst

Sagen kort:

De mindre mobilselskaber slås i øjeblikket om kunderne ved at tilbyde de såkaldte flatrate-abonnementer, hvor alt mobilforbruget er inkluderet, til en fast månedlig pris.

En prisanalyse, som Mobilsiden.dk har foretaget, giver forbrugerne to vigtige pointer at forholde sig til.

1/ Det er ikke nødvendigvis det selskab med den mest aggressive markedsføring, der er bedst.

2/ Det kræver stor indsigt og en god lommeregner at regne sig frem til det bedste tilbud.

Analysen kårer Call Me abonnementet Pow! med 6 timers tale, fri SMS og MMS og 2 GB datapakke til 168 kroner om måneden, som det aktuelt bedste tilbud på lavpris-markedet.

– “Call Me har en løsning, hvor kunderne kan gå amok og bruge løs af både samtaler, SMS’er og datatrafik, uden at være nervøs for at ramme forbrugsloftet. Jeg noterer mig også, at Telmore kommer dårligst ud af analysen, mens Onfones produkt, slet ikke er så godt, som man ud fra markedsføringen skulle tro,” fortæller mobilekspert John G. Pedersen, fra Mobilsiden.dk, der står bag analysen.

Eksperten råder mobilforbrugerne til at være yderst opmærksomme på deres forbrug og læse alt det med småt, når den billigste og bedste løsning, skal findes.

(Læs sagen i detaljer herunder…)

Fastlåste priser sat i bevægelse

Med skuespilleren Lars Bom i front, og aggressive priser, har Onfone fisket mange kunder fra de andre mobilselskaber.

Men selvom selskabet har rusket op i fastlåste priser på markedet, er Onfone ikke nødvendigvis det bedste lavpris-tilbud. Det viser en prisanalyse, som Mobilsiden.dk har foretaget.

På overfladen har mobilselskaberne Bibob, Telmore og Onfone præcis de samme priser, men der er stor forskel på, hvad kunderne får med i pakken.

Fem timers taletid plus fri SMS og MMS er ens hos dem alle. Forskellene ligger i den inkluderede datamængde og ikke mindst datahastighed.

Telmore er dyrest – Bibob er bedst

Det TDC-ejede Telmore, som er det største af de små mobilselskaber, er klart dyrest, og det er her du samlet set får mindst for dine penge. Mens Bibob, der ejes af Telenor, har et bedre produkt end både Onfone og Telmore.

Bibob har den højeste datahastighed og den største inkluderede datamængde.

I forhold til Onfone tilbyder Bibob dobbelt mængde data og fire-dobbelt hastighed, når man går på nettet fra mobilen.

Heavy-useren skal have Call Me

På discount-markedet er priserne, præcis som det er tilfældet blandt de store mobilselskaber, ganske svære at gennem- og overskue for forbrugerne.

F.eks. har Call Me, Unotel og M1 produkter, der ligner dem fra Bibob, Onfone, CBB Mobil og Telmore. Indholdet er blandt andet en times ekstra tale for samme pris, til gengæld for mindre datatrafikmængde.

Når man omregner tilbuddene fra de nævnte selskaber, således at de alle har seks timers tale, og inkluderer datapakker, er M1 og Unotel vindere på prisen, mens Call Me er dyrest, men bedst, på indholdet.

Call Me er altså værd at overveje, særligt for heavy-users, da de har klart den største datamængde og hastighed med i den samlede pakke.

Totalt uigennemskuelig

– “Der er altid et ‘men’ – uanset hvilket selskab, der er tale om,” fortæller John G. Pedersen, Mobilsiden.dk’s mobilekspert, der står bag prisanalysen.

– “Selskaberne vil så gerne fremlægge det hele så let og ligetil som overhovedet muligt, hvilket kun i nogen grad lykkedes hos de enkelte selskaber. Men når man forsøger at sammenligne priserne på kryds af selskaberne, falder kæden fuldstændigt af, blandt andet fordi ikke alle oplysningerne er lige lette at finde på teleselskabernes hjemmesider,” forklarer John G. Pedersen. 

Han understreger, at analysen har taget udgangspunkt i fem/seks-timers tale-abonnementerne. Og at man i f.eks. 10-timers pakkerne godt kan komme frem til helt andre resultater.

Vinderen af det hele er…

– “Set på kryds af hele analysen skal man vælge Call Me Pow! med 2 GB datapakke, hvis der bare skal fuld skrald på det hele, og hvor man overhovedet ikke skal bekymre sig om noget i forhold til sit mobilforbrug. Derfor er Call Me Pow! med datapakken lige nu, det ‘bedste lavpris-abonnement’ på markedet,” slutter John G. Pedersen.

Landets største lavpris-selskab Telmore kommer ud af Mobilsiden.dk’s analyse, som det klart dyreste produkt.

Link: PDF-fil med skematisk oversigt over priserne i analysen.

OPDATERING: I marts 2011 er der en ny vinder af lavpris-kategorien. Læs denne artikel

Baggrund:

I analysen indgår følgende selskaber: Telmore, CBB Mobil, Call Me, M1, Bibob, M1, Unotel og Onfone.

Selskaberne er, med undtagelse af Onfone, valgt ud fra IT- og Telestyrelsens seneste opgørelse af markedsandele for discount-selskaberne.

Onfone indgår i analysen, da de er markedets nye udfordrer.

Abonnementerne der sammenlignes er udvalgt ud fra hvem, der har enten fem eller seks timers tale, inklusive fri SMS, MMS og opkaldsafgift.

Priserne er indsamlet og opgjort den 28. og 29. januar 2011.

Flere nyheder om temaet

Næste historie om emnet er også interessant. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 9/8/2010 publicerede redaktionen en artikel der tunede ind på Teleselskaberne er klar med micro-SIM – Læs mere her. Du finder seneste nyt her.