Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Asus Transformer Pad TF300TG (produkttest)

Asus Transformer Pad TF300TG (produkttest)

TEST: Asus tilbyder med Pad TF 300 en Android-tablet til lavere pris, end Asus’ topprodukter. Du får meget tablet for pengene.

Asus Pad TF300.
Asus Pad TF300.

Asus har en række tabletprodukter på hylderne baseret på Android-systemet, og må anses for at være en seriøs spiller på tablet-markedet, der dog fortsat domineres af Apples iPad.

Da jeg i slutningen af 2011 testede Asus Transformer Prime, var jeg imponeret over både design og performance. ”Den bedste Android-tablet” skrev jeg blandt andet, og kvitterede med fem stjerner.

- Test af Asus Transformer Prime TF201

Så højt op på skalaen når vi ikke med Asus Pad TF300, der trods det nyere modelnavn, på flere punkter, er ringere end TF201. Men prisen er lavere, og derfor kommer Asus med dette produkt ind i konkurrence med Samsung Galaxy Tab 2 10.1, der i vores test bestemt ikke imponerede.

- Samsung Galaxy Tab 2 – læs testen

Asus Pad TF300
Asus Pad TF300

Mindre af det hele

Asus Pad TF300 er udført i plastik, og i modsætning til forgængeren der havde et lækkert aluminiumsdesign, er der nu ikke længere problemer med WiFi- og GPS-forbindelser, da plastik som bekendt ikke blokerer for radiosignaler.

Der sidder stadig en quad-core processor i enheden, men clockfrekvensen er rykket ned fra 1,3 til 1,2 GHz. Kameraet er på 8 megapixels men LED-fotolyset er fjernet. Hardwaren er fortsat baseret på Nvidias Tegra 3-chipset.

Batteriet har ligeledes fået en nedgradering, hvilket skærmen også har. Der er nu kun tale om et IPS LCD-design, hvor der i TF201 sad et Super IPS+ panel. Opløsning og pixeltæthed er dog på 1280 x 800 pixels og 149 PPI (10,1 tommer), for begge produkters vedkommende.

For lige at toppe det hele er vægten forøget fra 586 til 635 gram.

Så mindre af det hele i Asus Pad TF 300. Men prisen er også noget lavere.

Screenshot fra Asus Pad TF300TG. (Foto: Mobilsiden.dk).
Screenshot fra Asus Pad TF300TG. (Foto: Mobilsiden.dk).

Med Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Denne tablet leveres med Android 4.0 Ice Cream Sandwich, hvilket bestemt ikke har gjort produktet ringere.

I menuen glider grafikken flot og ubesværet, hvilket også går igen på frontskærmen, som kan give en næsten flydende oplevelse, selvom man kører med live-wallpaper, der kræver noget mere af enheden, end en statisk baggrund. I forhold til Samsung Galaxy Tab 2, er brugeroplevelse hos Asus langt bedre.

Asus har ikke fedtet brugerfladen ind i en masse specialtilpasninger, hvilket på alle måder er en fordel. Det betyder ikke et kedeligt produkt, da der stadig er spændende mail, ur og vejrwidgets installeret out-of-the-box.

Da jeg satte enheden op første gang, blev jeg mødt af muligheden for at opdatere til en nyere softwareversion. At jeg ikke selv skal gøre noget aktivt, for at få denne mulighed er fantastisk dejligt, da jeg som køber dermed får fornemmelsen af, at producenten tager mig som bruger seriøst.

Asus Pad TF300.
Asus Pad TF300.

Sløv på nettet, men bedre

Denne Asus tablet er langt fra hurtig på nettet, set i forhold til iPad, men den er hurtigere og mere effektiv end TF201 og Galaxy Tab 2 fra Samsung, der på store sites slet ikke renderer siderne hurtigt nok, til at det bliver en god oplevelse.

Enheden har ikke Adobe Flash installeret fra salgsboksen, men et lille stykke tid endnu, kan det hentes som plugin via Google Play Store. Dette hænger sammen med, at Adobe trækker Flash væk fra mobilplatformene.

Adobe trækker stikket for Flash support i år

Mailprogrammet til Exchange-mail er rigtigt fint, dog irriterer manglen på at kunne vise mails i tråde mig grænseløst, men programmet udnytter til gengæld fint den store skærm, og benytter man det eksterne tastatur, er det effektivt at svare mails fra denne enhed.

Screenshot fra Asus Pad TF300TG. (Foto: Mobilsiden.dk).
Screenshot fra Asus Pad TF300TG. (Foto: Mobilsiden.dk).

HDMI og tastatur

På Asus’ tabletprodukter har tastaturet været omdrejningspunktet siden Asus Eee Pad Transformer, der kom i efteråret 2011 – en noget kluntet sag, i forhold til nutidens produkter.

Skærmen sættes ned i skinnen på tastaturet, hvorefter du nu har en mini-bærbar baseret på Android-systemet. Det store plus er rigtige taster og mulighed for at indsætte SD-kort direkte i enheden.

Men skærmdelen har faktisk micro-HDMI udgang til ekstern skærm, og i kombination med USB-porten på tastaturet, kan du faktisk tilslutte helt almindelige trådløse mus og tastaturer. Dermed kan du få hele interfacet op på en stor skærm, hvilket på nogle områder kan minimere behovet for en ekstra computer.

Det er præcis dette koncept, at Microsoft Surface introducerer i efteråret 2012 med introduktionen af Windows 8. Men Asus har det altså allerede, og det virker fint.

Som standalone med tastatur fungerer Asus Pad TF 300 fremragende, særligt når der skal besvares mails, surfes på nettet eller skrives nogles hurtige tekster.

Selvom tastaturet er lidt småt til mine store hænder, kan det fint anvendes. Genvejstasterne til funktioner i Android-systemet er bestemt heller ikke dårlige, men et glimrende supplement.

Tastaturet indeholder som tabletskærmen et batteri, så ved at sætte de to enheder sammen, forlænges driftstiden markant. Batteriet er dog med mindre kapacitet, end på forgængeren.

Når denne Asus tablet udfordres med mange vinduer og programmer kørerende, samt et par store websites, mærkes det, at den mangler luft og overskud. Til mere dagligdags opgaver, er performance dog godkendt.

Tastatur til Asus Pad TF300.
Tastatur til Asus Pad TF300.

Konklusion: Køb eller ej?

Overordnet set har jeg været ganske tilfreds med Asus Pad TF300, og selvom skærmen på papiret er ringere end på TF201, er det ikke noget man bemærker i dagligdagen. Og da slet ikke, når man ikke har produkterne ved siden af hinanden.

Når du har den komplette TF300-pakke er der både adgang til at benytte ekstra hukommelse via microSD og SD-kort, men det er irriterende, at der kun kan oplades med Asus’ specielle oplader og stik. Det betyder også, at du ikke kan tilslutte den til computeren med almindelige USB-kabler der kendes fra mobiltelefonen.

TF300 er en Android tablet i den bedre ende, og den slår uden problemer Samsung Galaxy Tab 2.

Den vejledende udsalgspris er for tabletdelen med WIFi, 32GB hukommelse, uden tastatur og 3G, omkring 3.200 kroner. Skal du have tastaturet med bliver prisen 4.200 kroner. Skal der være både WiFi og 3G ligger prisen lige under 5.000 kroner.

Jeg synes det er for mange penge, da Android fortsat mangler rigtige tablet-apps. Jeg mener desuden ikke det er klogt at ligge sig helt op af priserne på iPad. En større priskonkurrence vil gøre det mere attraktivt at købe f.eks. Asus, og give Apple lidt mere konkurrence.

Status på tabletmarkedet med Android-systemet her ved udgangen af juli 2012 er, at Asus fører, og klart er den producent der skal vælges, hvis ikke man magter Apples håndjern og bestemmende indflydelse på iPad.

Asus Pad TF 300 ender på fire ud af seks stjerner.

Læs også Asus' egen præsentation af produktet...

Screenshot fra Asus Pad TF300TG. (Foto: Mobilsiden.dk).
Screenshot fra Asus Pad TF300TG. (Foto: Mobilsiden.dk).

Plus og minus

+ Rimelig god skærm og betragtningsvinkel
+ Mulighed for ekstra hukommelse og tilslutning af skærm via HDMI
+ Tastatur med rigtige taster – mini Android-laptop

- For høj pris i forhold til markedslederen
- Plastikdesign – aluminium er pænere
- Sløv på internettet

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

cbp 25-07-2012 14:00:04

Hej john

Har i også bølge formede uregelmæssigheder på selve glasset???
Jeg er meget utilfreds med kvaliteten af panelet, jeg har den gamle tf101 og den er lysår bedre. Tf300t har også svært ved at reagere på berøring hvilket nok kommer af at panelet/glasset er så ujævnt.

I forhold til tf101, syntes jeg klart at tf300er et stort skridt tilbage.
Vil du, John venligst kommentere om jeres test eksemplar har samme uregelmæssigheder i selve glasset.

0 0
26-07-2012 17:27:08

Nu har jeg være ude i forretningen igen, og lavede div. Test på DDR tablet og 300T, og Asusèn køre bar super, er en My bagefter når man roder med web sider! EN MY. Men det der glas, er der nogle der kan sige hvad det så er for et materiale, i forhold til DDR tableten ?

0 0
cbp 23-07-2012 23:54:21

Ærgerligt der ikke er gorilla glas på tf300.
Syntes det er en kæmpe deal breaker, mærkeligt mobilsiden ikke har tilføjet det i denne review :-(

0 0
23-07-2012 00:12:14

Har leget lidt med 300T i Fona, og jeg må sige, jeg er solgt! Det køre bare! Og så er jeg ikke den store æbleskrogs fan, men faldt lige over denne.

http://www.youtube.com/watch?v=Hjhufve38r0

husstanden har 2 stk. appel og 2 stk. HTC fons, og appel er bare bag ud i mine øjn, men er han helt gal på den?

0 0
TOCA 23-07-2012 14:34:00

Han har en pointe i, at visse ting er optimeret til iOS, og mange apps er lavet til iPhone/iPad, og der efter porteret til Android, med varierende held.
Men så er spørgsmålet jo, hvad skal du mest bruge din maskine til?
Hvis svaret er arbejde, så er Transformeren lysår foran iPad, hvis det er til underholdning, så har iOS et lille forspring, hvis du altså kan leve med KUN at have den indbyggede hukommelse, og der med er nødt til, at købe nummeret dyrere, end du har lyst til.

0 0
Alfix 23-07-2012 15:49:02

Og saa alligevel ikke... Du naevner Asus som fordel udelukkende fordi den har en keyboard dock gaar jeg udfra. Ingen af dem kan serioest arbejde (proev at blogge fra en af dem, det er pisse irriterende). Det er jo derfor de er saa populaere. Det er luksus forbrugs-produkter.

0 0
Zeb 23-07-2012 08:57:16

Hvilken Fona har du været i? Jeg har nemlig ikke kunne finde den nogen steder så jeg kunne prøve den, hvilket jeg er meget skuffet over. Den lokale Fona havde naturligvis iPad i alle afskygninger, men ellers havde de kun en Xoom 1st gen., en Acer tablet af en art, en Galaxy Tab 10.1 fra sidste sommer og så den oprindelige transformer TF101. Med det udvalg er det jo ikke underligt at de sælger flest iPads. Den lokale Elgiganten har KUN iPads stående

0 0
23-07-2012 10:13:16

Fona i Herning storcenter, var inde for at prøve Zoom igen, men den var udsolgt, så de havde fået 300T hjem i stedet, ikke noget dårligt byt!

0 0
Zeb 23-07-2012 21:37:47

Oooh. Jeg er lige flyttet til hobro (boede på amager før og der kunne man ikek få den i hænderne) Herning er ikke umuligt! Takker!

0 0
Zeb 23-07-2012 21:39:05

Meh... Gik lige op for mig hvor Herning egentlig ligger - i mit hoved var der var Herning ca. hvor Viborg ligger :

0 0
Zeb 23-07-2012 21:39:04

Meh... Gik lige op for mig hvor Herning egentlig ligger - i mit hoved var der var Herning ca. hvor Viborg ligger :

0 0
Zeb 23-07-2012 21:37:22

Oooh. Jeg er lige flyttet til hobro (boede på amager før og der kunne man ikek få den i hænderne) Herning er ikke umuligt! Takker!

0 0
Jacob 22-07-2012 14:54:20

Hej.

Kan det med at den er sløv på nettet ændres ved at bruge en anden browser, f.eks. firefox?

0 0
Alfix 21-07-2012 14:19:37

Venter paa Surface. Der er intet andet vaerd at vente paa. Alt fra nu og indtil Surface er spild af penge. Saadan er det!

0 0
Kim Harder 21-07-2012 15:28:18

Surface er blot en legetøjs computer, ingen har fået lov til, at prøve den.

0 0
Alfix 21-07-2012 18:31:21

Men allerede som "legetoej" kan den mere end nogle andre rigtige legetoejs tablets nogensinde har bevist. ;)

0 0
Kim Harder 21-07-2012 19:24:44

Nej jeg har set noget fra Asus, der udnytter Windows 8 meget bedre end Microsoft selv havde forestillet sig. Et rigtig stykke arbejdsredskab.

0 0
Alfix 21-07-2012 20:15:16

Asus Taichi eller Asus Tablet 810??? Tjahhhhh, naeppe.

0 0
Zeb 21-07-2012 10:06:52

TF300 kommer med DDR3 ram mod Prime's DDR2 ram, og efter hvad jeg har læst mig frem til betyder det at den føles hurtigere til nogen ting på trods af den lavere clock.

Jeg synes prisen for 32gb wifi udgaven alene er mere end fin når man sammenligner med hvad konkurrenterne - specielt Samsung - har ude af Tegra2 baserede tablets i ca. samme prisklasse. Det er synd tastaturet koster så meget ekstra, og jeg kunne nok også godt klare mig med en 16GB udgave. Specielt hvis den var endnu billigere, men på den anden side skader det slet ikke med 32. Med mindre der sker et seriøst shake-up på markedet indenfor de næste par måneder så bliver dette min første tablet engang til efteråret.

0 0
Erling 20-07-2012 22:56:42

Hej John!

Får i mulighed for at anmelde Infinity TF700T?

MVH
ELO

0 0
Mobilsiden.dk 23-07-2012 15:01:07

Hej Erling,

Ja, det regner jeg bestemt med at vi gør.

0 0
TOCA 20-07-2012 19:02:50

Jeg er helt enig i, at prisen bare er for høj, især når der er tale om et forsøg på en discountversion, så skulle de hellere have udstyret den med Tegra 2, og lidt mindre hukommelse. Hvad man skal med 32GB indbygget lager, på en maskine, der har 2 SD porte og USB port til en Harddisk, ligger vist udenfor min fatteevne, det halve burde være nok :?

En anden ting jeg ikke helt har forstået er, hvorfor ASUS kun smidder ét USB stik på, på 101'eren var der to, og det er altså bare lækkert, mus i den ene, og harddisk i den anden, så kan der arbejdes igennem, og med det dobbelte batteri, er der rigeligt til en hel arbejdsdag, incl. at holde telefonen i live et par timer mere :)

0 0
Michael Larsen 20-07-2012 22:51:51

Brug en bluetooth mus? Eller måske en USB-hub? Burde ikke være noget problem.

0 0
TOCA 21-07-2012 12:20:16

BT mus er ok, men desværre kan den ikke finde ud af en HUB, den kan kun se én ting pr. port.

0 0
20-07-2012 16:07:11

Så har i sq lagt linien for en kanon gennemgang af et produkt :D Og giver dig ret i at ASUS ligger lige lovligt højt hvad angår pris...Hvis man ligger 800 ,- får man jo også deres nye infinity...

0 0
Michael Larsen 20-07-2012 22:42:59

Infinity koster ca. 5000,- for tabletten alene, det er 1800,- mere end for tf300t uden keyboard dock. Selv fra udlandet skal vi i nærheden af de 5000,-, hvis jeg ikke husker helt galt. Hvis du kan finde den til 4000,-, så vil jeg anbefale at købe den. Om ikke andet kan den sikkert sælges videre med god fortjeneste.

0 0
Kim Harder 21-07-2012 11:57:58

Der kommer andre pirser når google kommer med deres.

0 0
Kim Harder 21-07-2012 11:58:29

Der kommer andre priser, når google kommer med deres.

0 0

Om brug af cookies