Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Microsoft Lumia 535 - masser af mobil for pengene [TEST]

Microsoft Lumia 535 - masser af mobil for pengene [TEST]

Vi har testet den super seje budget-mobil Lumia 535 med stor skærm og lille pris.

Det er som mobiler, som med kunst: Smag og behag er ikke ens hos alle, men går man ”bare” efter et billigt produkt, og kan man se igennem fingre med et par skønhedsfejl, så er der vanvittigt meget mobil at hente i Microsofts Lumia 535.

Første Microsoft mobil

Ved første øjekast ligner Lumia 535 mange af de andre Lumia´er, men hurtigt finder man ud af at ”Nokia” er skiftet ud med ”Microsoft” – Telefonen er den første ”ægte” Microsoft Lumia-mobil, der dog følger op på de positive takter fra Nokia-tiden.

Læs også: Microsoft lancerer Lumia 535: fem tommer til spotpris

Design og udformning

Lumia 535 har de samme designlinjer som mange andre Lumia´er i budget-enden: Runde bløde hjørner og fuld knald på farverne. Eller det vil sige; det vælger man selv, for telefonen fås både med high-gloss bagcover i skrigende pang-farver, eller i mere afdæmpede versioner med matte sorte, hvide og grå nuancer.

Jeg har tidligere klaget over bagcovers med high-gloss finish, da disse har en exceptionel god evne til at optage fedt fra hænder og fingre. Det får lynhurtigt telefonerne til at ligne noget en 1-årig har brug som legetøj og det synes jeg ikke er fedt.

Vælger du alligevel en skrigende high-gloss variant, så kom ikke og sig, at du ikke var advaret.

Skærm – 5 tommer herlighed

Det er sjældent man finder en budgetmobil til omkring 8-900 kroner med en ordentlig skærm. Ikke desto mindre har Microsoft formået både at sætte en 5 tommer skærm i Lumia 535, og den er faktisk til at holde ud at kigge på i længere tid.

Skærmen er IPS LCD qHD 960 x 540 med en pixeltæthed på 220 ppi – Det lyder nok ikke som det bedste i hele verden, men ser man bort fra de tørre tal og vender blikket mod skærmen er oplevelsen anderledes positiv. Opløsninger ikke den bedste, men da skærmen er stor, gør det den samlede oplevelse mere behagelig.

Et lille irritationsmoment ved skærmen er dog, at billedet ikke står helt skarpt mens man scroller gennem et længere skærmbillede. Det irriterer mit øje.

Samlet set er skærmen dog et positivt indslag i Lumia 535.

Se også: Microsoft Lumia 640 og Lumia 640 XL - Knaldtilbud fra Microsoft [WEB-TV]

Kamera med maksimalt udbytte

Jeg har tidligere været efter producenterne af smartphones, når de har valgt at spare på det indbyggede kamera. Derfor var mine forventninger heller ikke store til Lumia 535, da jeg kunne læse mig til et primært kamera på 5 megapixel, hvilket efterhånden er laveste fællesnævner.

Overrasket, og langt mere positivt stemt, er jeg dog blevet, efter jeg tog telefonen i brug.

Det primære kamera på bagsiden er ganske vist kun på 5 megapixel, men det bliver hjulpet rigtig godt på vej af den indbyggede flash og autofokus.

Microsoft har dermed gjort alt for at give brugerne de bedste betingelser, når der skal optages billeder.

Resultatet er da heller ”ik´så ringe endda” – hvilket du selv kan bedømme ved et kig i galleriet.

Men ikke nok med et primært kamera på 5 megapixel, så har Microsoft også installeret et 5 megapixel frontkamera, der gør telefonen til et oplagt valgt for selfie-glade mobilbrugere.

Navigationstasterne i bunden af skærmen
Navigationstasterne i bunden af skærmen

Ydelse – Windows 8.1 og 1GB RAM

Lumia 535 kommer med den nyeste version af Windows Phone 8.1, der drives af en quad-core 1,2 GHz Snapdragon 200 processor akkompagneret af 1GB RAM og en samlet intern hukommelse på 8GB.

Styresystemet kører smidigt og flydende, og det faktum at telefonen har fået 1GB RAM i stedet for de gængse 512MB, der ofte ses i billige telefoner, er meget vigtigt, da mange spil i Windows Store kræver netop 1GB for at kunne installeres og køre optimalt.

Den indbyggede hukommelse på 8GB kan dog hurtigt få ben at gå på, så en udvidelse med en microSD kort er næsten en must. Lumia 535 kan udvides med op til 128GB.

En ting der personligt irriterer mig er manglen på de fysiske touch-knapper under skærmen. Navigationen foregår via knapper på skærmen, og som udgangspunkt forsvinder de efter kort tid, så man hver gang skal swipe op fra bunden for at få dem frem.

Det er dog muligt, via indstillinger, at få dem til at blive i bunden af skærmen mere permanent, og det kan kun anbefales.

Batteri – Skal i laderen om aftenen

Microsoft Lumia 535 er blevet brugt meget intenst under denne test, og det har sat sine tydelige spor på batterilevetiden. Batteriet på 1.905 mAh har haft brug for kunstigt åndedræt, når jeg nåede til omkring aftensmaden ved 19-tiden.

Jeg har brugt telefonen meget i løbet af dagen til spil, internet, mail, videoafspilning og meget andet. Har du et knapt så stort behov er jeg ikke i tvivl om, at batteriet vil vare væsentlig længere, og helt sikkert til det mest af en dag.

Konklusion – Så meget mobil for så lidt

Lumia 535 er i den billige ende – helt præcist er den set til 799 kroner, men de fleste steder findes den til omkring 870 kroner.

Med et sådant prismærke kan man ikke forvente sig meget, men Microsoft har absolut formået at få det optimale presset ud af Lumia 535.

Skærmen på 5 tommer er et overraskende positivt indslag, og sammen med et 5 megapixel kamera og 1GB RAM, gør det telefonen til en oplagt kandidat til ”årets budgetmobil”. En titel som Lumia 630 løb med forrige år.

Læs også: Nokia Lumia 630 - mega meget mobil for få penge [TEST]

Men hvor er det så sparet kan man med rette spørge sig selv? Tja, skærmen et godt nok på 5 tommer, men opløsningen er ikke perfekt. Lumia 535 har desuden ”kun” 3G og det gør den selvfølgelig ikke til verdens hurtigste, når der skal hentes video og andet tungt fra nettet.

Alligevel har Microsoft Lumia 535 været et overordentligt positivt bekendtskab, og med den vanvittigt lave pris i mente, får Lumia 535 fortjent 5 ud af 6 stjerner.

Fordele:

  • Stor skærm
  • Overraskende godt kamera

Ulemper:

  • kun 3G
  • Lav skærmopløsning

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies