Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia Lumia 900 - et sikkert hit (mobiltest)

Nokia Lumia 900 - et sikkert hit (mobiltest)

TEST: Endelig kom den til Danmark, Nokia Lumia 900. Stort klart display og en fantastisk performance, gør brugerne afhængige.

Nokia Lumia 900. (Foto: Mobilsiden.dk).
Nokia Lumia 900. (Foto: Mobilsiden.dk).

Vi har på Mobilsiden.dk fået Nokias nye topmodel, Lumia 900 til test, og jeg vil med det samme afsløre, at indtrykkene er meget positive.

Denne test vil selvfølgelig kunne stå alene, men vi vil i høj grad også sammenligne med Lumia 800, for at se hvad man får ekstra, ved at vælge Lumia 900 fremfor Lumia 800.

- Læs testen af Nokia Lumia 800

Lumia 900 er på mange punkter Windows Phone og Nokias konkurrent til de store iPhone og Android modeller. Lumia 900 skal stå i front i kampen mod blandt andet iPhone 4S og Samsung Galaxy S III – Men kan den klare konkurrencen?

Større end Lumia 800

Det første man bemærker når den Nokia-blå æske åbnes, er helt klart telefonens størrelse.

Med sit 4,3 tommer display fylder den da også mere i hånden end lillebroren Lumia 800, der har en skærmstørrelse på 3,7 tommer. Fysisk er telefonen også blevet lidt større end Lumia 800.

Lumia 800 måler 12,2 x 61,2 x 116,5 mm, mens Lumia 900 måler 11,5 x 68,5 x 127,5 mm. Altså en marginalt tyndere telefon, der er vokset lidt i længden og bredden.

Nokia Lumia 900 minder i udseende meget om Lumia 800. Lumia 900 er dog forsynet med et 1 megapixels frontkamera og så er tilslutningen til opladeren ændret, så stikket ikke er gemt bag en låge, som det er tilfældet på Lumia 800.

En anden anderledes ting ved Lumia 900 er måden hvorpå man indsætter SIM-kortet.

I æsken med telefonen medfølger en lille ”nøgle”, der med en lang spids, stikkes ned i et lille hul i telefonens top. Herefter kan holderen til SIM-kortet tages ud.

Vores eksemplar er hvidt og farven minder lidt om lågerne på et hvidt højglans køkken. Fornemmelsen og det første indtryk er helt klart: WAUW ! ! Den har god stil og ligger godt i hånden.

Lumia 900 er i sin form udført i en helstøbt kasse, der også omkranser skærmen. Og her finder vi det første lille minus ved telefonen.

På Lumia 800 kan man lade fingeren glide fra kanten af telefonen, ind over den buede skærm, uden at mærke overgangen til skærmen. 
Dette er ikke tilfældet på Lumia 900. Her er hele displayet omkranset af en kant, der gør overgangene mellem skærm og ramme langt mindre glidende. En ”lækkerhedsfornemmelse” der ellers virker super godt på Lumia 800, er gået tabt på storebroderen.

På siden af telefonen findes knapper til volume/ringetone styrke, skærmlås og dedikeret kamera-knap. På fronten tre touch-knapper med funktionerne ”Tilbage”, ”Hjem” og ”Søg”

Det hele virker meget robust, men samtidig flot og enkelt i sit udtryk.

Nokia Lumia 900. (Foto: Mobilsiden.dk).
Nokia Lumia 900. (Foto: Mobilsiden.dk).

God stor skærm med mange farver

Skærmen er Clear Black AMOLED udført i Corning Gorilla Glass. Den er super flot og har en størrelse på 4,3 tommer, hvilket ved første øjekast virker meget stort.

Men efter lidt tid i lommen, finder man ud af, at den faktisk godt kan være der uden at virke generende.

Det er selvfølgelig en smagssag, men når man samtidig er blevet afhængig af den store skærm, er det måske nemmere at acceptere.

Skærmen er lidt større end i Lumia 800, men har samme opløsning på 800 x 480 pixels. Til gengæld kan Lumia 900 gengive langt flere farver, nemlig 16 millioner, mod Lumia 800’s 65.536 farver.

Om det er antallet af farver, der kan gengives eller størrelsen på skærmen, der er afgørende er svært at sige, men alt virker bare mere klart og imponerende på Lumia 900.

Billeder og videoklip står knivskarpt og med den større skærm er det faktisk muligt at få selv små detaljer med i billedet.

Skærmen er mulig at aflæse, selv i kraftigt sollys, hvor mange telefoner giver op på grund af reflektioner i skærmen.  Lumia 900 er god til automatiske op- og nedblænding af lysstyrken i forhold til det omgivne lys.

Softwaren spiller maksimalt

Når telefonen startes første gang, bliver man præsenteret for en start-guide, der foretager alle de basale konfigurationer af telefonen.

Herefter tilknyttes let en Windows Live-konto og en Google-konto med kontakter og wupti! Alle mine kontakter fra min anden telefon fandt selv vej til Lumia 900. Dejligt simpelt og enkelt.

Vores Lumia 900 kører Windows Phone 7.5 version 7.10.8773.98 og firmwareversion 2175.1601.8773.12141 -  kendt som Tango-versionen. Det har givet nogle nye ting i forhold til Lumia 800, der stadig mangler lidt for at kommer op på samme niveau.

En af de meget efterspurgte nye features er internetdeling, hvor mobilen bliver i stand til at dele sin internetforbindelse med andre enheder, f.eks. en bærbar computer eller en tablet. Dette gøres meget enkelt i indstillinger: 

Internetdeling sættes til ”ON” og herefter fremkommer en adgangskode, der indtastes på den enhed, der skal have internetadgang via telefonen.

- Her er detaljerne om de nye Tango-update

Det overordnede indtryk af softwaren er rigtigt godt. Windows Phone fortsætter de positive linjer og har formået at skabe et seriøst alternativ til Android og iOS. 

Det hele kører bare glidende og ikke en eneste gang - ikke én eneste gang har telefonen/softwaren lagget eller ”hængt” – alt har kørt uden behov for genstart eller urimelig ventetid.

Brugergrænsefladen er bygget op som på de øvrige Windows Phones med en startskrærm med ikoner, kaldet ”Tiles”, der ved ét tryk kan åbne en applikation, bringe dig til dine kontakter eller vise de seneste billeder, der er taget med kameraet.

Fra startskærmen er der med et enkelt strøg over skærmen adgang til alle installerede applikationer.

Applikationerne installeres på den 16 GB store interne hukommelse, der er til rådighed. Det er ikke muligt at udvide hukommelsen med ekstra hukommelseskort. Det er dog muligt at tilknytte cloud-løsningen Skydrive fra Microsoft og få minimum 7 GB ekstra plads i skyen.

Nokia Lumia 900. (Foto: Mobilsiden.dk).
Nokia Lumia 900. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Let at skrive - let at ramme

At skrive beskeder på Lumia 900 er nemt. Specielt når man har prøvet Lumia 800 og vænnet sig til tastaturet.

Der er tale om fuldt QWERTY-tastatur med både æ, ø og å. Antallet af fejltryk er for mit eget vedkommende blevet kraftigt reduceret i forhold til Lumia 800, da Lumia 900 har større skærm og dermed større tastatur.

Det er på nuværende tidpunkt ikke muligt at skifte til T9-tastatur, som flere brugere efterspørger. Det burde være simpelt at lave denne mulighed i en software-opdatering, men vi har p.t. ingen oplysninger om, at T9 skulle være på vej til Windows Phone fra Microsoft.

God kvalitet ved opkald - også videoopkald

Lyden i Lumia 900 er rigtig god under samtale, både hvad angår når man holder den op til øret, men også når højtaleren aktiveres. Meget af baggrundsstøjen filtreres fra, og selv i kraftig blæst og ud til en meget trafikeret vej, er det muligt for begge parter tydeligt at høre, hvad der bliver sagt.

Dog kan det blive lidt svært at høre den man taler med, hvis telefonen er monteret i en passiv holder i bilen og samtalen under kørsel foregår via den indbyggede højtaler. Her er et headset helt klar at foretrække.

Det medfølgende Nokia-headset gør hvad det skal. Der er tale om et klassisk in-ear sæt, som er forsynet med en mikrofon og en svarknap. Lyden til samtale er fin, men hvis du planlægger at benytte Lumia 900 til at høre musik på farten, vil jeg nok anbefale at købe et alternativt headset.

Det medfølgende headset mangler efter min smag mange nuancer i bas-området og er derfor ikke egnet til at lytte musik på, hvis du går meget op i lydkvalitet.

Senere vi vil anmelde Monster headset, der sælges som tilbehør til telefonen fra Nokia Her er der tale om et high definition on-ear sæt af høj kvalitet.

Med Lumia 900 er det også muligt at foretage video-opkald via det indbyggede front-kamera på 1 megapixel.

Kvaliteten på front-kameraet er overraskende god, også når modtageren ser opkaldet på f.eks. Skype og har billedet på fuld skærm.

Vi har testet video-opkald på både 3G og WiFi og det var helt klart, at billedkvaliteten var bedst når opkaldet blev foretaget via WiFi. På 3G-netværket havde billedet tendens til at pixelere.

En lille forbedring jeg har lagt mærke til under testen er Lumia 900’s vibrator, der virker kraftigere end på Lumia 800. En tiltrængt forbedring, da vibratoren i Lumia 800 ofte ikke bemærkes, hvis telefonen ligger dybt begravet i lommen.

Nokia Lumia 900. (Foto: Mobilsiden.dk).
Nokia Lumia 900. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Kameraet er ikke godt på alle punkter

Vi har tidligere vist vores første billeder taget med Nokia Lumia 900. Telefonen overraskede på nogle punkter, men har også sine små svagheder.

Der er tale om et autofokus-kamera på 8 megapixel, 3264 x 2448 pixels med en maksimal blændeåbning på f/2.2 og 3 x digital zoom.

Kameraet er umiddelbart det samme som sidder i lillebroren Lumia 800, men vi har alligevel sat os for at teste om der skulle være forskel.

Kameraet er fremragende, når det bliver anvendt til at tage billeder af landskaber eller på lidt længere afstand, end ved normale portrætter.

Du kan her se et udvalg af de billeder der er taget med Lumia 900.


Ved sammenligningen af kameraet i Lumia 800 og Lumia 900 har vi optaget to identiske billeder med identiske indstillinger på begge telefoner.

Med de samme kameraer, skulle man tro at resultaterne blev identiske. Det var dog ikke helt tilfældet i vores test.

Det første billede der blev taget med begge telefoner, var nogle grønne blade på en baggrund af sort brædder. På billedet taget med  Lumia 800 er hvidbalancen nogenlunde i orden. Skarpheden er rigtig god og farverne er klare og sprøde.

På det samme billede taget med Lumia 900 ses en klar forskel. Hvidbalancen fejler og billedet får en klar blålig tone. Skarpheden er desuden ikke så god som på Lumia 800 og farverne er mere matte.

Vi prøvede naturligvis at tage det samme billede flere gange med Lumia 900, for at få bekræftet om der var tale om et enkeltstående tilfælde. Hver gang det samme resultat.

Det var dog muligt at få mere korrekt hvidbalance på Lumia 900, ved manuelt at vælge ”Skyet” under indstillinger.

Når det så er sagt, så viste kameraet i Lumia 900 sin styrke når lyset blev mere kraftigt.

I fuldt solskin er billedet af mælkebøtten taget med Scene og Fokusmetode sat til ”Makro” – Resultatet er tydeligt i Lumia 900’s favør.

Lumia 900’s evne til at fokusere på kort afstand under gode lysforhold er helt forrygende, mens det kniber lidt på kort afstand, når lyset bliver svagere.

Billeder taget med Nokia Lumia 900

Fremragende på nettet

Internetoplevelsen på Nokias nye flagskib hører helt klart til i toppen på markedet. Både når det anvendes på mobilt 3G-netværk og via WiFi.

Det er en fornøjelse at surfe rundt på internettet. Der kan navigeres rundet på siderne og zoomes ind og ud, mens en side er ved at blive indlæst. Det gør sig gældende for både mobile- og fulde hjemmesider.

Til forskel fra Lumia 800, der understøtter HSDPA Cat10 14,4 Mbps, kan den nye topmodel præstere hele 42 Mbps via HSPA+ Dual Carrier.

God batteritid

Lumia 900 er udstyret med et batteri på 1830 mAh, hvilket er større end Lumia 800 med 1450 mAh. Det giver naturligvis god mening, da en større skærm sluger mere strøm.

Alligevel har Nokia formået, at producere et batteri, der holder længere end batteriet i Lumia 800.

I test-perioden har jeg brugt telefonen voldsomt meget og i længere perioder ad gangen. Alligevel har jeg ikke oplevet, at telefonen løb tør for strøm sidst på dagen. Tværtimod – Lumia 900 har ofte haft lidt under 50 procent tilbage, når dagen var omme.

En klar forbedring fra Lumia 800, der inden en tiltrængt opdatering led af store batteriproblemer.

Fra Nokia er batteriet opgivet til 300 timers standby, 7 timers tale(3G) eller 8 timers konstant videoafspilning.

Web-TV: Første kig på Lumia 900

Konklusion: Lumia 900 holder

Overordnet kan man sige, at Lumia 900 er en fantastisk telefon, der overrasker særdeles positivt. Nokia og Windows Phone har tilsammen givet smartphone-markedet et friskt pust, og har klart potentiale til at blive en stor aktør på markedet.

Med Lumia 900 har Nokia et produkt, der kan blande sig helt i toppen og på de fleste områder spille op til f.eks. Apples iPhone.

Lumia 900 kommer dog nok lidt til kort, hvis vi sammenligner med Samsungs nye Galaxy S III, der med sine mange nye feature har et virkelig stærkt produkt på markedet.

Lumia 900 er Nokias første high-end model til Windows Phone og appellerer helt klart til alle der gerne vil have en gnidningsfri integration med f.eks. Microsoft Office, der er en integreret del af Lumia 900. Desuden er telefonen interessant for alle, der gerne vil finde et stærkt alternativ til iOS og Android.

Det store spørgsmål og gennemgående spørgsmål er så om det kan betale sig at vælge Lumia 900 frem for Lumia 800.

På mange punkter ligner de to telefoner hinanden og det kan derfor være svært at få øje på argumentet for at give flere penge for Lumia 900. 

Men hvis du gerne vil have et stor og flot skærm, som man hurtigt bliver afhængig af, så skal du uden at blinke vælge Lumia 900. Den store skærm er ikke kun en fordel, når der skal streames videoklip eller lign., men det gør også en stor forskel, når du skal skrive på tastaturet.

Har du ikke det store behov for stor skærm og kan du undvære muligheden for videoopkald, så vælg en Lumia 800, der stadig er en fantastisk telefon.

Nokia Lumia 900 kommer også med gratis GPS-navigation, som på de øvrige Lumia-produkter.

Jeg selv er dog ikke i tvivl. Hvis jeg kunne bytte min Lumia 800 med en Lumia 900 så gjorde jeg det med det samme. Hvis ikke man vil ofre helt så mange penge på en Windows Phone-smartphone, så er det værd at tage et kig på Lumia 710, som er lidt mindre, men også billigere.

Web-TV: Præsentationen af Lumia 900 i USA

Plus
- Stor skærm
- God batteritid
- Alt kører flydende

Minus
- Kamera har småfejl
- Designet mangler det sidste finish og lækkerhedsfornemmelse
- Mindre godt head-set inkluderet

Slutteligt vil jeg gerne understrege, at Lumia 900 er en fantastisk telefon, som får 5 ud af 6 stjerner.


Læs også:
- 10 'must have' apps til Windows Phone
- Kom i gang med Windows Phone - tre tips
- Her er de hemmelige smileys i Windows Phone
- Sådan sender du gruppe-SMS på Windows Phone


Nokia Lumia 900 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Rune Madsen 15-06-2012 21:51:18

Har ikke prøvet Lumiaen, den ser flot ud.

Har haft en HTC WP7 som arbejdstelefon i mit sidste job. Den kørte meget glat, men jeg oplevede den som en meget kedelig og lukket telefon.

Jeg blev vred på den mange gange fordi jeg følte at den tale ned til mig, ved at begrænse funktionaliteten så meget.

Ideen med 'tiles' virkede ikke for mig, da jeg skulle kigge ned over hele forsiden og scrolle op og ned for at se hvad status var.

Derudover ser apps meget ens ud med samme farve, så man kommer tit til at sidde og læse navnene på dem for at kende den ene fra den anden.

Har en Android 4.0 telefon i dag. Den virker problemfrit og frem for alt har jeg fornemmelsen af at den næsten kan alting.

0 0
Rune Kock 10-06-2012 01:35:49

Nokia har ikke officielt sagt, om Lumiaerne kan opgraderes til den kommende WP8 Apollo. WP8 bliver et stort set nyt system, og selv om WP8 kan køre WP7-apps, kan WP7 ikke køre de nye WP8-apps. Når så også salget af WP7 har været ret beskedent, er der stor risiko for at WP7 bliver forladt af app-udviklerne, når WP8 kommer.

Windows Phone fans bør vente med at købe, til de kan få en model, hvor opgradering er garanteret.

0 0
Allan 09-06-2012 07:45:39

Jeg har nu skiftet fra en Lumia 800 til en Lumia 900. Men var det ikke meningen at man kan tage sine apps med sig uden at skulle betale igen? Jeg bruge samme Live ID og samme SIM i Lumia 900, men jeg bliver bedt om at købe apps igen - kan det passe eller gør jeg noget forkert?

Ellers en fin opgradering - den lidt større skærmstørrelse ser fin ud, men skærmkanten er lidt synd...

1 0
Allan 12-06-2012 11:07:30

Nu fandt jeg ud af, hvordan det virker med at få sine apps fra en anden Windows Phone installeret på en ny Windows Phone. På den nye skal man gå ind i Marketplace som om man vil købe app'en, men når man trykker på "køb"-knappen får man besked om, at man allerede har købt den og så kan man installere den uden at betale igen. Ikke helt logisk, men når man først finder ud af det, er det ikke noget problem.

0 0
BE 08-06-2012 12:28:04

Selvfølgelig hænger det sammen med mobilen tykkelse, men det kan også være med til, at give mobilen lidt mere krop, så det føles bedre(syntes jeg).

Det udnerlige ved batterilevetiden når den beskrives, så har det nærmest sneget ind, at det kun skal være maks. på en dag, - så skal der lades op igen, - som noget helt naturligt?

- Jeg kan virkelig ikke se det naturlige heri, det må og skal helst, i min opfattelse, være mere naturligt, at den til almindelig og daglig brug, kan holde strøm i op til mindst 2 - 3 dage, dør den skal lades op igen, som et ideal mål!

Det andet er jo blot, at man skal i en stikkontakt - HVER DAG!

Når man tænker på hvor mange funtioner der i dag ligger i mobil, må det forventes den også har en rimelig batterilevetid.

0 0
Henrik 05-06-2012 18:10:22

100.000 apps nu and counting:

http://dailymobile.se/2012/06/05/windows-phone-marketplace-surpasses-100000-apps/

0 0
Kim Harder 04-06-2012 14:04:46

Troede efter den pris, som Lumia 800 har, at den ogsåhøre til i High-end.

Når Nokia Lumia 900 kun får 5 stjerner, så er resultatet vil også allerede givet, at Samsung Galaxy S III er klart bedre end Lumia 900

0 0
Peter Frederiksen 08-06-2012 18:30:47

Hvis man tager PCer, er det ud fra benchmark tests af CPU og GPU som definere om, det er fra Low til High end.

Det er desværre kun muligt at lave browser baseret benchmarks i sammenligning med andre OS.
Hvor det ikke ligefrem er WP mobiler, der er i toppen, hvor selv den gamle Android mobil T-mobile G2 fra 2010 er oppe at blande sig i lumia klassen..
http://images.anandtech.com/graphs/graph5724/45458.png

GPUen i Lumia'erne, er en adreno 205

F.eks. en sammenligning mellem 3 low end devices med adreno 205 og HTC one X

http://www.glbenchmark.com/compare.jsp?benchmark=glpro21&showhide=true&certified_only=1&D1=HTC%20One%20X&D2=Huawei%20U8800%20Ideos%20X5%20Pro&D3=Huawei%20U8800%20Ideos%20X5&D4=HTC%20One%20V

Så hvis man sammenligner med Android devices, vil jeg klassificerer Lumia 800/900 chipsettet som et mid-end device (på trods af CPUen er 1+ GHZ) på vej mod low-end inden året er omme (ZTE har et low end device på vej med S2 1.4 ghz og adreno 205).

0 0
Katron 09-06-2012 02:17:24

Jeg ved ikke hvor pokker du finder de links du refererer til. Er det nogle du selv laver???

Har netop for sjovt kørt en browsermarks på min Nokia N8, med en score på 25136 med std Nokia browser. Den liste du henviser til siger at Nokia N8 scorer 4452 ????

Jeg har iøvrigt via mobilsiden, set det youtubeclip, hvor diverse benchmarks bliver kørt på henholdsvist iphone 4, 4s og Lumia 800 mod hinanden. Af en eller anden grund scorer Lumia kun halvdelen af iphone 4s, men i alle de tests der bliver kørt, er Lumiaen hurtigere til at læse siderne ind, og lumiaen er også hurtigere færdig med at afvikle alle testene, dog undtaget en enkelt af testene.

Vil dog give dig ret i at chipsettet næsten allerede er low-end.
Det må dog være pinligt for Android, at et "low-end" device, kører så meget bedre end toppen af poppen hos Android. Nokia forsøger dog ikke at malke deres kunder, så de sælger faktisk Lumia 900 til en Low-end pris, i forhold til Androids High-end devices, som kører dårligere.

Jeg har selv en tommelregel: Hellere give en fair pris for en "low-end" Lumia 900, som med svag hardware får softwaren til at køre totalt smertefrit, end at give overpris for en gang High-end hardware, som Android systemet fucker totalt op.

0 0
Peter Frederiksen 11-06-2012 12:21:01

Linket er fra en browsermark test fra en anmeldelse af lumia fra Anandtech.

Testen handler ikke om hvor hurtigt indlæsning, men hvor hurtigt performancen er til at udføre Java og html5 scripts, som giver et billede af hvor godt/dårligt både SW og HW/CPU HW acc. arbejder.

Det kan være din N8 er siden blevet opdateret til en bedre browser med en bedre html og java engine og derfor får du en højre score.

Ligesom de fleste dual-cores med android 2.3.5 (eller under),kører stock browser kører singlecore, som får/har fået Andriod 4.0 vil/fået en markant højre score. S2eren (med ICS) er oppe på 110.000 score.

Jeg kan nu ikke genkende dit billede af, at high end android fucker "totalt" op, jeg har haft 3 high end modeller siden 2010 og har været ganske tilfreds også selv om de har fucket en "smule" op og ville have skiftet til andet, hvis det var så gralt som du udlægger det!

"Det må dog være pinligt for Android, at et "low-end" device, kører så meget bedre end toppen af poppen hos Android."

Der må du komme med nogle eksempler? og jeg kan nok bedst give kommentarer på samsung S2 og S3 (HTC desire gider jeg ikke!), hvis du kan komme med eksempler.

Der har være udmeldinger fra Qualcomm, at det næste Chipset til WP8 er S4 chipsettet, det er et Super Dualcore Chipset, som kan hamle op med Quadcore chipsets.

Men er dog bekymret for, at Lumiaerne ikke bliver opdateret til WP8, da det er en ret voldsom opgradering af Chipset,hvor spørgsmålet om det er WP8, der er blevet mere resurse krævende eller om det er for at kunne tilbyde det samme konkurrenterne, som f.eks. wireless 1080P link, 1080p optagelse, HDMI mirroring osv.

M$ indtjening på WP OS, er som de eneste, er igennem licenser, som skulle være et beløb imellem 200 til 280 kr. pr. telefon.
Jeg tror ikke producenter betaler for denne opdatering.

Som Rune Kock skriver længere nede om WP7/8 apps problemet

Så når nu leger, man har købt L900 til en "Low end price" af 3695 kr., som måske OS mæssigt har en levetid på 4-5 måneder,har det så været "Low end" prisen værd?

0 0
Katron 15-06-2012 22:52:25

"Så når nu leger, man har købt L900 til en "Low end price" af 3695 kr., som måske OS mæssigt har en levetid på 4-5 måneder,har det så været "Low end" prisen værd?"

Tja, det er vel ikke så meget anderledes, end at have haft 3 "High-end price" Android telefoner siden 2010.
Jeg fristes ofte til at spørge hvad i Android folk egentligt bruger alle de specs til??? Som jeg ser det, så bruges det udelukkende til at få Android til at køre ordentligt.
Det er jo ikke fordi at processoren i en SGS2 efterlader et kæmpe kraftoverskud, som gør at den er vanvittig hurtig sammenlignet med en L800.
Derfor spørgsmålet. De 110.000 points i browsermarks, hvad bruges de til??? Det undrer mig bare at en L800 med en score på 30.000 føles markant hurtigere i næsten alle situationer.
Kan den højere score komme sig af, at browsermarks måske tildeler yderligere point, hvis en flash test kan gennemføres??? Når jeg kører browsermark på min N8, så laver den en test som ikke gennemføres på L800 eller iphone. Kan forstille mig at browsermark er fuldstændig ligeså ubrugelig, som så mange andre benchmarks. Hvis noget skal testes, er de overordentlig vigtigt, at det foregår på samme præmisser, og det er jo ikke tilfældet mellem Android, iOS, WP, Symbian etc.
En benchmark er nærmere et billede af at den brugte browser understøtter testprogrammet 100%. Da der er stor forskel på de forskellige browsere, gir det jo ingen mening at hænge sig i en bestemt benchmark.
Læser jeg en side ind i browseren på min N8, som indeholder flash, så læser N8 mere indhold ind på siden, end feks. en Samsung Galaxy i sin oprindelige udformning.
Selv Java findes i forskellige versioner til de forskellige browsere, så heller ikke her kan en enkelt benchmark bruges til en dyt.
Iexplorer er forholdsvis ny som mobilbrowser. Jeg har ikke undersøgt om Iexplorer i mobilversion er 100% kombatibel med browsermark. Så nej browsermark scoren på en Android mobil, kan kun bruges til at sammenligne andre Android modeller med. Det troede jeg faktisk at alle nørder var klar over.

Og ja, jeg er selv en nørd, så forstår udemærket hvad de skriver, men jeg er blevet så nørdet, at jeg er begyndt at stille spørgsmålstegn ved specs. For specs er ikke alt.
Voldsom HW er en nødvendighed for Androidbaserede mobiler, men det er jo ikke ens betydende med at det er dem der fungerer bedst.
Det ville feks være totalt hul i hovedet at montere en 4 kernet processor i min gamle N8. Det ville overhovedet ikke give noget ekstra hastighed.
Det kom mig også som en gåde, at apple valgte at montere en 2 kernet i 4s. Det er slet ikke nødvendigt med iOS systemet, fordi det også er skruet rigtigt godt sammen.
Sådan som en L800 fungerer i alle situationer, ser jeg heller ikke grund til at den har kraftigere HW end den har. Men tag tilsvarende HW fra en L800, og prop det i en Android. Så tror jeg nok den kommer på overarbejde, og man skal nok slet ikke tænke på ICS.

Specs er blot en indikator. 2 biler med samme specs, kører ikke nødvendigvis lige hurtigt. Den med flest hk, kan sagtens være den langsomme, for ikke nok med at programmeringen af motorens omdrejningsvillighed er gældende, så er der også gearing, og så de væsentligste ting nemlig vægt og vindmodstand. Sidstnævnte er som bekendt også årsag til forskellig brændstoføkonomi i dagligdagen, til trods for at de måske på papiret er opgivet til det samme.
I ovenstående tilfælde kan man købe efter specs, men ikke nødvendigvis få den bil der på papiret er bedst.

Nogle tror ikke på det, men har en kammerat med en VW Toureg V10 som er chippet til omkring 500 hk 1100 nm. Han ville æde sin hat på at han kunne tage mig fra 0-topfart uden at blinke. Har selv en 330 hestes vogn med 500nm. Den gik dog ikke for ham, for min bil vejer 1300 kg, og hans lidt over 2 tons, samt en del mindre aerodynamisk.

Igen, går du efter specs, eller går du efter virkeligheden. Jeg vil ikke kalde spec ryttere for nørder, snarere uvidende. Os virkelige nørder buer udenom Android, og går en sort tid imøde, når Symbian engang får det endelige dødsstød. Der er ikke noget alternativt til Symbian, så tror de fleste af os, følger det nye alternativ på markedet.

Da udviklingsværktøjet til WP umiddelbart tillader meget nem konvertering fra WP8 app's til WP7, så vil jeg tro at det ikke bliver det store problem. Selvom Lumia ikke solgt helt som forventet, så er der immervæk disket nogle millioner over bordet.
Om Lumia modellerne kommer til at køre WP8??? Jeg håber da, men regner ikke med det. Trods det har jeg alligevel bestilt en L900 her i onsdags. Enten kommer jeg til at gi dig ret, eller også vender jeg tilbage, og siger "In your face"... ;)

P.S. Programmerer PLC i hverdagen, så har en stærk ide om, når noget er programmeret helt ude i skoven.

0 0
Rune Madsen 16-06-2012 07:49:08

Jeg tror alle platforme har behov for at have en skare af geaks, freaks, nerds som brænder for at udvikle ting og sager til netop den platform.

WP7 og Windows Embedded CE 6 som den bygger på mangler dette. Sidstnævnte har været død i flere år og er også forklaringen på hvorfor WP7 ikke supporterer dual core cpu'er.

Synd for Nokia der ellers laver fed telefon hardware. Kunne de for h... ikke lave en Nokia med Android, så havde de en køber her.

0 0
Allan 16-06-2012 06:51:51

+1 spot on

0 0
Henrik 11-06-2012 13:39:43

Alle de der ting du siger, giver mening for nørder som os.

Men i forhold til den almindelige bruger (dvs. dem der er flest af, og man skal tjene penge på) gælder flg:

1. De vil have noget der bare virker, uden pis. Det opfylder WP og Nokia's Lumia modeller.

2. Udviklerne vil have en nem måde at udvikle på, som ikke giver dem en masse support hovedpine. Det opfylder WP og Nokia's Lumia modeller.

3. Udviklerne vil have noget der er nemt at tjene penge på, og skalere ens indtjening på. Det opfylder WP og Nokia's Lumia modeller samt Apple's iPhone.

Alt det andet tech talk, hvor høj score en browser får osv. er pisse ligegyldigt, sålænge lortet kører godt og give en god oplevelse.

0 0
Peter Frederiksen 12-06-2012 12:29:02

Tror du virkeligt, at den almindelige bruger tænker så meget over WP udviklernes vilkår og indtjening?

0 0
Alfix 04-06-2012 16:24:35

Dual-core lag kommer til at traekke ned, saa... den rammer min 4/6 max 5/6 ;)

0 0
Villiam 04-06-2012 18:42:33

dual core ? den er da kun single core ?

0 0
Alfix 05-06-2012 19:51:26

Jeg mente bare at alle Android telefoner med baade dual-core og quad lagger... om man vil se det eller ej. De er ikke smooth. Saan er det! WP FTW!

0 0
Kim 04-06-2012 14:34:56

Hmm... kritik punkterne i sig selv gør ikke SGSIII "klart bedre".

- Kamera har småfejl - ok, handler om telefonen.

- Designet mangler det sidste finish og lækkerhedsfornemmelse - subjektiv vurdering (SGSIII er grim, det samme er One X)

- Mindre godt head-set inkluderet - Hvis det var halmstrået der skulle gribes efter for at finde tre dårlige så ok.

Syntes bestemt heller ikke at Lumia 800 er prissat som High-End. Og du sparer i omegnen af en yusse på 900 fremfor SGSIII.
Men tror nu målgrupperne er helt anderledes...

0 0
Lindberg 04-06-2012 15:50:47

SGS3 koster ned til 4.500 kr - kan du finde L900 for 3.500 kr?

0 0
Kim 04-06-2012 15:54:13

Kan sikkert godt hvis jeg gad lede, når prisen ellers generelt ligger på 3.700 ;)

0 0
Henrik 05-06-2012 18:09:56

...og så kører Windows Phone jo også generelt langt hurtigere og mere glat end Android.

0 0
Kim 05-06-2012 19:32:39

hehe, ja jeg syntes jo at det er Androids største falliterklæring, at det kræver quad-core (!!!) for at få en bare ok oplevelse...
Tør slet ikke tænke på hvad OS'er der er beregnet til f.eks. touch-teknologi kan gøre med en quadcore...

0 0
04-06-2012 14:24:57

Ja og Lumia 900 ,er så ikke bedre end Huawei ascend g300 ?????

0 0
Kim 04-06-2012 14:40:20

Jo... Huawei ascend g300 er en low-end mobil, men som sådan er den 5 stjerner værd. Det kan ikke direkte overføres til high-end (ligesom den ikke er lige så god som One X).

0 0
04-06-2012 15:06:40

Det er lidt noget rod med de stjerner, syntes at der var en del ting på den Huawei som var kritisable og så pga prisen får den 5 stjerner, det er ligesom Tænk's tests hvor prisen er for afgørende.

0 0
Kim 04-06-2012 15:13:09

Ja, der burde måske nok være en klar opdeling mellem low- mid- og high end.

0 0
Alfix 04-06-2012 13:26:19

I concur. Skaermen og batteritiden specielt. :)

0 0
Om brug af cookies