Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung Galaxy Note 8.0 - notat-tablet i håndformat (produkttest)

Samsung Galaxy Note 8.0 - notat-tablet i håndformat (produkttest)

TEST: Galaxy Note 8.0 rammer rigtigt til målgruppen. En god tablet med høj brugsværdi, for den rette køber.

Samsung Galaxy Note 8.0. (Foto: John G. Pedersen).
Samsung Galaxy Note 8.0. (Foto: John G. Pedersen).

Samsung har et utal af tablets og notes på markedet, og for mange er det svært at kende forskel på dem. Kort fortalt er ”Note”-enhederne med skrivepen. Mens ”Tab” er uden skrivepen – den såkaldte S Pen.

Således hører Galaxy Note 8.0 til i notat- og skrivekategorien, men er naturligvis også en almindelig Android-tablet computer.

Lidt firkantet fortalt er Note 8.0 en størrelsesmæssig nedskalering af Samsung Galaxy Note 10.1 og er altså mere håndterbar at have med sig på farten og til møder.

Designet er velkendt og ligner det vi kender fra Galaxy S III, S4, Note II osv. På materialedelen er der heller ingen overraskelser – plastik. Men Samsung har så til gengæld formået at holde vægten nede på 338 gram på WiFi-versionen, som er den udgave jeg har testet.

Meget ens specifikationer

På specifikationerne er Note 10.1 og 8.0 meget ens. Det er stadig chipsettet Exynos 4412 og en Cortex A9 quad-core processor der sidder i produktet. I Note 8.0 er det en 1,6 GHz udgave mens der sidder 1,4 GHz i Note 10.1.

Android-versionen er 4.1.2 og så er skærmen naturligvis 8,0 tommer. Opløsningen ligger på 800 x 1280 pixels og er af typen Super Clear Type LCD.

Jeg synes ikke det gør noget, at Galaxy Note’en er blevet mindre. Ud over den er lettere at have med, så indbyder den lidt mere til at være en notat-blok. Med andre over, er der bedre chance for, at S Pen bliver udnyttet, som netop er argumentet for at købe produktet.

Samsung Galaxy Note 8.0. (Foto: John G. Pedersen).
Samsung Galaxy Note 8.0. (Foto: John G. Pedersen).

En stor Note II med mange muligheder

På de fleste punkter er Galaxy Note 8.0 en forstørret udgave af Note II. Du kan altså de samme ting, blot på en større skærm. Det betyder også at pennen fungerer ens og notatdelen har de samme funktioner.

 - Test: Samsung Galaxy Note II

Note 8.0 kan altså også udregne formler, lave ordopslag direkte fra notater, genkende håndskrift osv. Genkendelsesdelen virker temmelig overbevisende og hvis man sætter sig for, at øve sig i at bruge Note 8.0 til mødenotater, ja, så bliver det over tid, ganske naturligt at benytte enheden til notater.

Jeg er imponeret over enhedens evne til at genkende mine kragetæer, der oftest er ulæselige for andre end mig selv.

Note 8.0 har også det sidepanel der kendes fra Galaxy S III og S4. Udover at fungere som genveje, kan applikationerne fra listen trækkes ind på skærmen, to på én gang, det såkaldte multivindue, hvor to apps kan køre side om side. Dette er særligt genialt, når skærmen er så stor som den er.

 - Samsung Galaxy S4 – læs testen

Samsung Galaxy Note 8.0. (Foto: John G. Pedersen).
Samsung Galaxy Note 8.0. (Foto: John G. Pedersen).

Tegn og brug billeder

Du kan også bruge S Pen til at lave udsnit af et billede, der er sat ind i et notat, og sende udsnittet med mail eller ud på sociale medier m.v. Funktionen kan også benyttes generelt i brugerfladen, og kan anvendes i mange situationer. Det samme kan screenshots, hvor der hurtigt kan gemmes et billede af skærmindholdet, der kan tegnes og skrives – og efterfølgende mailes eller deles.

Jeg vil tro, at Samsungs Note-produkter, indeholder markedets p.t. mest indholdsrige notatdel; man bliver konstant ved med at opdage nye funktioner og muligheder.

I øvrigt er Note 8.0 genial når det kommer til tegn og gæt spillet Draw Something. Her giver pennen mulighed for ganske flotte tegninger til vennerne. Hvis du er god til at tegne, vil Note 8.0 også være et fint supplement til blokken, når der skal skabes skitser til forskellige ting. 

Ved knapperne lige under skærmen er det naturligt at støtte med håndkanten, mens der tegnes eller skrives på skærmen. Her har Samsung indbygget en lille føler, der søger for at touch-knapperne ikke aktiveres, når hånden placeres på kanten. En lille fin innovation, der giver god mening i hverdagen.

Tablet-applikationer på vej

Android systemet har ikke i nærheden af det app-udvalg der findes på iPad (over 350.000 styks, ifølge Apple). Det plejer jeg altid at påpege ved testen af Android-tablets. Men den gode nyhed er, at Google ved konferencen I/O 2013 annoncerede, at der opprioriteres på dette punkt.

 - Google Play har fået nyt design

I Google Play på Galaxy Note 8.0 findes således også kategorien ”Anbefalede til tablets”. Der er vel omkring 15 udvalgte på nuværende tidspunkt. Men mon ikke Pulse, Pinterest og Netflix vil have manges interesse.

Desuden har Samsung selv en masse system applikationer, såsom kalenderen S Planner, E-mail m.fl., der udnytter den store skærm. Og naturligvis kan vi anbefale Flipboard der kommer præinstalleret i en vildt fed tabletversion. Med Note 8.0 får du også notatprogrammet Awesome Note HD med, der ligeledes er en tablet-optimeret applikation.

Jeg synes det er rart at se, at også tablet-app delen er kommet i fokus på Android.

Video: Første kig på Galaxy Note 8.0

God internet og mailoplevelse

Hvis du køber Samsung Galaxy Note 8.0 bliver du ikke skuffet over kontakter, kalender og mail-delen, der virkelig er god. E-mails kan organiseres på forskellige måder, herunder samtalevisning, som jeg synes giver det bedste overblik.

S Planner giver et virkelig godt overblik, og benyttes S Pen fungerer Airview også på aftaler. Du holder således bare pennen en smule over dagen, hvorefter aftalerne popper frem til dig, uden der skal klikkes eller trykkes på noget.

Internetsider bliver indlæst hurtigt og navigation rundt på siderne med zoom, flyt osv, fungerer godt, men Note 8.0 understøtter ikke Adobe Flash i browseren.

Samsung Galaxy Note 8.0. (Foto: John G. Pedersen).
Samsung Galaxy Note 8.0. (Foto: John G. Pedersen).

Konklusion: Fin tablet med høj brugsværdi for de rette købere

Samsung Galaxy Note 8.0 er et godt produkt, hvis man har behovet for notater eller tegninger, der trods alt kan laves mere præcist med S Pen fremfor ens finger. Samtidigt er det også en udmærket Android-tablet med en flot skærm og mange spændende funktioner.

Jeg er ikke selv i målgruppen for produktet, men jeg kan udmærket se at den opfylder et behov i markedet, men en bestseller tror jeg aldrig det bliver. Når det tilføjes at Note 8.0 er minimum 400 kroner dyrere end iPad Mini, så skal der virkelig være et specifikt behov, før investeringen står mål med brugsværdien.

Specs: Galaxy Note 8.0 vs iPad Mini

Men når det så er sagt, at lever produktet op til det Samsung lover, og til trods for, at der godt kunne gøres mere ud af at justere detaljer i softwareudviklingen, er det en fin tablet.

Note 8.0 fås i en ren WiFi udgave med 16 GB hukommelse i Danmark, men findes også i en variant med 3G og 4G, der desuden gør det muligt at anvende enheden som telefon.

Samsung Galaxy Note 8.0 får 5 ud af 6 stjerner.

Plus:

- God størrelse og flot skærm
- Innovative notatfunktioner og god pen-udnyttelse
- God kalender, e-mail og kontaktliste


Minus:

- Høj pris i forhold til iPad Mini
- Ikke stort udvalg af tabletoptimerede Android-apps
- Softwaredelen kunne finjusteres en smule


Samsung Galaxy Note 8.0 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jonas_a 20-05-2013 12:42:15

Samsung har efterhånden sendt så mange tablet ud på markedet, at de ikke er til finde rundt i.
Ved ikke om de satser på kvantitet i stedet for kvalitet.
Hvorfor ikke nøjes med en eller to, og så lave noget der seriøst kan konkurrere med ipad, isært hvad angår kvalitet og pris!

0 0
CJ 20-05-2013 17:03:14

Samsung har i bund og grund 2 tablets. En med og en uden pen. De fås i to størrelser ligesom ex iPad - 8" og 10". De findes ligesom iPads i flere generationer. Det er egentlig ikke så kompliceret :-)

0 0
CJ 20-05-2013 17:05:52

Sorry, Galaxy Tab er i 7" og 10" hvor Noten er i 8" og 10"

0 0
CJ 20-05-2013 17:08:21

Ja, og så har de et sidespring fra Android hvor en kører Wondows

0 0
Jonas_a 20-05-2013 18:04:07

Der er nu 10 modeller på deres hjemmeside:
http://www.samsung.com/dk/consumer/mobile/mobilephones/galaxy-tab/
Jeg har haft ipad, men ønsket mig en Android tablet, men synes ikke at der har noget overbevisende tablet, lige på nære nexus..venter dog på næste generationen.
Der findes flere generationer ipad? Ja..der findes også flere generationer iphone, og Samsung galaxy modeller..kan ikke se relevansen her.

0 0
CJ 20-05-2013 20:41:20

Du siger at det ikke er til at finde rundt i Samsungs tablets

Det vigtige (som nævnt ovf) er at Galaxy Tab og Galaxy Note er Samsungs 2 produktlinier i tablets og at det egentlig ikke er så kompliceret.

Det du kan vælge er - generation - størrelse - m/u pen.

I sammenligning kan iPad tilbyde valg af generation - størrelse

0 0
TF 20-05-2013 23:00:24

Tja han har da ret i der er flere forskellige ved samsung.

Samsung 3 forskellige typer

Apple 2 forskellige typer

0 0
Carsten Anderslund 20-05-2013 11:25:26

Fin artikel :)

Kunne I ikke poste listepriserne på de forskellige varianter af Note 8'eren?!

0 0

Om brug af cookies