Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Samsung Galaxy Tab 2 - for dyr og uden ambitioner (produkttest)

Samsung Galaxy Tab 2 - for dyr og uden ambitioner (produkttest)

TEST: Der er ingen grund til at overveje Samsung Galaxy Tab 2, hvis du vil købe en Android-tablet. Tab 2 er for dyr, og helt uden ambitioner.

Samsung Galaxy Tab 2. (Foto: Mobilsiden.dk).
Samsung Galaxy Tab 2. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

I februar 2012 meddelte Samsung at de ville komme på markedet med et par nye tabletprodukter, som skulle være en tand billigere, end det vi hidtil har set fra producenten.

Navnene var ”næsten helt mundrette”; Galaxy Tab 2 10.1 og Galaxy Tab 2 7.0, hvilket vil få de fleste markedsføringsfolk til at vende det hvide ud af øjnene.

På Mobilsiden.dk var vi da heller ikke sene til at udråbe Tab 2’erne, som Samsungs svar på lavpristablets, så man kunne købe disse, fremfor mere tvivlsomme noname-produkter.

Nu hvor de to produkter er landet til test, har markedet flyttet sig. Priserne er generelt faldet, konkurrencen blevet skarpere, og derfor ender Samsungs tablets skuffende i vores test.

Første kig på Tab 2

Ser billig ud

Da jeg i sin tid testede topmodellen Samsung Galaxy Tab 10.1, blev jeg begejstret over designet, som var lækkert, og viste, at de i Korea formår, at lave noget som vækker genklang hos kritiske nordeuropæiske forbrugere.

Samsung Galaxy Tab 10.1 – læs testen

Men Tab 2’erne når ikke dette niveau. Selvom de på mange måder ligner, så føles de bare væsentlig dårligere i hånden. Den grå plastik på bagsiden og fronten med små højtaler-gitre, gør det slet ikke til en stilren oplevelse. De skal dog roses for de runde hjørner.

Den store 10-tommer ligger stabilt på et plant underlag, mens 7-tommer versionen vipper en lille smule, hvis man bevæger fingeren ud mod kanterne. Derfor er denne bedst at betjene, når den holdes i hånden.

Samsung Galaxy Tab 2. (Foto: Mobilsiden.dk).
Samsung Galaxy Tab 2. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Hvad er der i maven på dem?

Begge test-tablets har 1 GHz dual-core processor, Bluetooth, to kameraer og trådløst netværk samt 3G-tilslutning.

Skærmen på Galaxy Tab 2 7.0 er på syv tommer og en opløsning på 1024 x 600 pixels, mens Tab 2 10.1 har ti-tommer skærm med 1280 x 800 pixels i opløsning.

Der er tale om TFT-skærme, altså skærme i den billige ende af skalaen, set i forhold til hvad markedet ellers byder på. Samsung har tidligere sendt Galaxy Tab 7.7 ud med en Super AMOLED Plus skærm, et niveau, som Tab 2 SLET ikke når op på.

Konkurrenternes opløsninger er følgende: iPad 2 1024 x 768, Den nye iPad har 2048 x 1536 pixels mens Asus Transformer Infinity har 1920 x 1200 pixels. Desuden har både Apple og Asus væsentlig bedre skærmteknik på deres nye modeller, end Samsung på Tab 2.

Vores testudgaver har henholdsvis 8 GB og 16 GB hukommelse. Men begge kan udvides med ekstra hukommelse via microSDHC kort.

Alt i alt ikke specifikationer der overrasker. Den gode nyhed er prisen, som er lavere hos Samsung – eller er den?

Gammel hardware

Det går stærkt i mobilbranchen, og når man går tæt på specifikationerne, ligner Galaxy Tab 2 ren genbrug fra Samsungs side. Man kan ikke undgå at bemærke et stort sammenfald med Galaxy Tab 10.1 fra efteråret 2011.

Tjek: Sammenligning på specifikationer af Tab 2 10.1 og Tab 10.1

Umiddelbart er Android-versionen en af de mest iøjnefaldende forskelle. Galaxy Tab 10.1 kører version 3.0 Honeycomb, mens Tab 2 er med på Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Samsung har dog tidligere meldt ud, at Galaxy Tab 10.1 bliver opdateret til Ice Cream Sandwich, hvilket så blot minimerer forskellene mellem produkterne endnu mere.

Så i princippet får du altså lige så meget ud af, at købe en brugt Galaxy Tab 10.1.

Samsung Galaxy Tab 2. (Foto: Mobilsiden.dk).
Samsung Galaxy Tab 2. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Er sløv men virker

Du skal ikke foretage dig ret meget inden Tab 2 begynder at virke sløv i optrækket. En tur på nettet, eller kørsel af et program, så hakker desktoppen en tand mere end før. Og generelt er der ikke tale om en flydende oplevelse, hvilket bare er irriterende.

Heldigvis er Tab 2 stabil, uden at gå i sort under brug. Og selvom de bruges meget, har man ikke på fornemmelsen, at batteriet fosser ud af dem, og den ligger ikke og spiser strøm i standbytiltand, hvilket minimerer behovet for opladning.

Du kommer fra A til B med Galaxy Tab 2, men det er ikke en tur hvor komforten er i højsædet. Det svarer lidt til at rejse på monkeyclass med Ryanair til London – man kommer frem, men der findes andre steder komforten er højere.

Internetoplevelsen er derimod bedre end selve brugerfladen. Det er set hurtigere og bedre, men kan bestemt godt anvendes.

Preloaded med skrammel-software

Jeg skælder tit ud på Android-systemet og sløvheden der præger udviklingen af tablet-applikationer, som er langt væk fra hvad iPad tilbyder. 

Det ville forøge værdien af en Android-tablet væsentligt, hvis ikke man skulle nøjes med smartphone-apps strukket ud til fuld skærm, eller zoomet, med pixelering til følge.

Eksempelvis er Twitter en katastrofe på Android-tablets, Facebook er heller ikke pæn - og sådan kan man blive ved.

Samsung har valgt at preinstallere en masse skrammel-apps på frontskærmen, f.eks. Yahoo News uden danske nyheder, og en reklamevideo samt musikbutikken Music Hub. Det mest anvendelige er vejrudsigten, der faktisk er ret flot.

Det kræver altså lidt oprydning, inden man for alvor kan komme i gang med, at bruge sin nye tablet.

Enhederne har ikke USB-port, så tilslutning til computeren, skal ske med Samsungs specielle ladekabel. Et plus er dog, at man med fingeren kan tegne på screenshots inden de gemmes. Dette giver mulighed for at fremhæve ting, hvis det f.eks. skal sendes videre på mail.

Kan Tab 2 anbefales?

- ”Kan du anbefale mig, at købe Galaxy Tab 2?”. Nej! Det vil jeg ikke kunne – køb noget andet.

Disse tablets er baseret på forældet hardware, og selvom man har sat et nyt cover på, og givet produktet et nyt navn, så ændrer det bare ikke på, at Tab 2 ikke indfrier forventningerne. Dertil kommer, at prisen er alt for høj.

Den vejledende udsalgspris på Samsung Galaxy Tab 2 10.1 er 2.899 kroner for WiFi-only udgaven, mens Galaxy Tab 2 7.0 koster 1.999 kroner.

I 10-tommer kategorien skal du i stedet overveje Asus TF300TG der kommer med quad-core processor. Den koster godt nok omkring 3.800 kroner, men du får også 32 GB hukommelse, og en langt nyere hardware.

Et valg kan også være iPad 2, der jo også er gammel hardware. Den koster lige under 3.000 kroner.

Når det kommer til syv-tommer versionen, er valgmulighederne lidt færre, og topmodellen i den kategori fra Samsung er Galaxy Tab 7.7, som er utrolig lækker, men også utrolig dyr.

Samsung har ikke meldt ud, hvorvidt Galaxy Tab 2 bliver opdateret til Android 4.1 Jelly Bean, hvilket må være et must, at få be- eller afkræftet, før man kaster kronerne efter produktet.

Ærligt fra hjertet. Galaxy Tab 2 er ambitionsløse produkter fra Samsung, der forsøger at prakke dig gamle hardware-stumper på, til nypris. Præcis som romkugler og studenterbrød – de er meget sjove, men bliver aldrig lige så lækre, som et nybagt stykke wienerbrød.

Samlet karakter: 2 ud af 6 stjerner.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

rasmus 06-03-2013 20:51:35

jeg synes at galaxy tab 7.0 er en fantastisk tablet til prisen. for dem der ikke sætter for mange penge i en tablet er den perfekt. dens størelse gør også at den lige kan være i ens jakkelomme når man lige skal et eller andet. jeg giver galaxy tab 7.0 6 ud af 6.

0 0
Kim Harder 10-07-2012 21:03:15

Virker lidt underligt, at lave en test med en lidt billigere tabs også sammenligne den sådan med Ipad, så den går ned på 2 stjerner af 6. I video klippet virker det lidt mere positivt med de nye Samsung Tablet.

0 0
Peter Frederiksen 10-07-2012 23:10:10

Den version som John Gee tester er på Barcelona messen, har et Tegra2 chipset af en eller anden oversag har Sammy valgt et andet chipset i den udgave af TAB2 som bliver udgivet idag.

0 0
johnny 11-07-2012 19:29:12

John G, det er det eneste man kan sige til det, den er ikke lige så strømlinet som ipad, nej for det må den ikke være selvom samsung rent faktisk var først med en billederamme længe før ipaden hvor Apple har taget deres design fra. Højtalerene i front sikre netop at det er forskellige produkter.

0 0
BSG 10-07-2012 13:28:04

Med Android bestenmer du selv, det gør du ikke med iPad :)

0 0
Footiefan 10-07-2012 16:21:03

Øhh jo...

0 0
Peter Frederiksen 09-07-2012 18:54:03

Når du kan få adgang til the real deal...

log Ind i facebook via din browser, husk flueben i "For bliv logget ind!", når du er kommet ind i din FB, lav et bookmark....

hop ud til din start skærm, og lav genvej til "Bogmærke" og vælg facebook, og der vil efterfølgende være et FB Ikon på dit skrivebord.

Husk Adobe Flash skal være aktiveret, hvis man vil have hele PC desktop oplevelsen!!!!

0 0
DX 09-07-2012 20:27:22

CITAT "Preloaded med skrammel-software
Jeg skælder tit ud på Android-systemet og sløvheden der præger udviklingen af tablet-applikationer, som er langt væk fra hvad iPad tilbyder.

Det ville forøge værdien af en Android-tablet væsentligt, hvis ikke man skulle nøjes med smartphone-apps strukket ud til fuld skærm, eller zoomet, med pixelering til følge.

Eksempelvis er Twitter en katastrofe på Android-tablets, Facebook er heller ikke pæn - og sådan kan man blive ved." CITAT SLUT

John G har som sædvanligt ikke fattet en brik af det hele. Tag dig nu sammen mand, Som Peter F skriver kan du jo have samme udgave på Tablet som på PC via din feks. Google Crome eller Dolphin HD browser INCL.Adobe Flash Player 11,( Har selv en Medion Lifetab S9512 / MD 99200 med Android version 4.0.4 ) ( Pris Kr 2299,- Det må da snart være sivet ind John G,at med Android bestemmer du selv Og "preloaded med skrammel apps" SÅ af installer dem dog mand og installer nogle du kan lide = Det er ANDROID OS

0 0
Erik Østergaard 10-07-2012 14:46:02

La nu vær, i tænker på hvad i selv vil høre prøv nu lige altså John G sidder og ser alle jeres kommentarer og prøver tror jeg, på at gøre det bedre.

1 0
Kim Christiansen 09-07-2012 21:04:35

Friendcaster virker faktisk ganske glimmernde på tablets. Prøv lige den ;)

0 0
Kim Christiansen 09-07-2012 19:07:09

Eller bare sige nej tak til side op og side ned af lige gyldige status opdateringer og skifte til G+ ;)

0 0
johnny 09-07-2012 18:52:34

f.eks.når man har et smart tv, kan man lige lave dual view og tage det man ser med sig hvis man skal på toilet.

Nu kan der jo findes lack alle steder også på mobilsiden dk, havde glemt mit password skrev efter det vi glemt password linket det tog kun 15-20 min. før det var her så til mobilsiden.dk giver det så 1 ud af 6 stjerner for den største lack

0 0
Kári 09-07-2012 18:49:39

Syntes virkelig det er dårlige og gammelt hardware og software er slet ikke til at råbe hurra for, især i 2012 og til den pris som de tablet har , og det er helt fint at sammenligne med ipad 2, jeg har en Samsung galaxy s 2 og jeg er ikke helt glad for den software syntes ikke den er optimal som på Samsung galaxy s 3.

Må sige at som tablet så ville jeg meget hellere bruge mine penge på en ipad eller Asus som også levere nogle pris stærke og utrolige lækre tablet, eller den nye nexus 7.

0 1
Kim Christiansen 09-07-2012 14:00:37

Er helt enig i karakteren. Det er slet ikke et produkt der værd at smide penge efter. Asus produktet er en meget bedre investering. Men hvor bliver galaxy 10.1 note af?

0 0
jonasbh 09-07-2012 12:30:21

"Den vejledende udsalgspris på Samsung Galaxy Tab 2 10.1 er 2.899 kroner for WiFi-only udgaven

I 10-tommer kategorien skal du i stedet overveje Asus TF300TG der kommer med quad-core processor. Den koster godt nok omkring 3.800 kroner"

Samsung Galaxy Tab 2 10.1 er WiFi only
Asus TF300TG er med 3G

Asus TF300T er også 10.1., 32GB og WiFi only. Den koster pt. kun kr. 3.124,-. Så er prisen næsten den samme og kvaliteten væsentlig bedre.
Jeg har en Asus TF300T og kan varmt anbefale den. Dels er den vanilla android, så den får hurtige opdateringer fra Google og dels er kan alle Android mobiller klare tethering, så 3G er mindre vigtigt

0 0
Anders 10-07-2012 01:01:03

Asus TF300T får IKKE opdateringer direkte fra google, men ellers er jeg enig

0 0
John 09-07-2012 12:17:01

De burde hellere se at få fingeren ud af røven og få opdateret 10.1 først.

0 0
DPT 09-07-2012 11:20:11

Ja så fik John desværre lavet en masse reklame for Apple igen... Det må være godt for mobilsidens pengepung.

0 0
09-07-2012 12:11:12

Arh come on....De to tablets er sq ikke noget at råbe hurra for..

0 0
Bo 09-07-2012 13:03:40

Så fordi Samsung lancerer en dårlig tablet, må mobilsiden være i lommen på Apple? Det giver jo fint mening!

0 0
09-07-2012 14:12:53

Hvad snakker du om ?

0 0
09-07-2012 11:38:42

Tror du selv på at de modtager penge fra Apple, hvis de giver andre produkter en dårlig karakter? Tænk dig nu om, ik;-)

0 0
DPT 09-07-2012 12:12:17

Jeg ved ikke hvad Apple kan finde på. Sygt firma har noget syge tanker.

0 0

Om brug af cookies