Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Sony Ericsson Xperia Arc S - der loves for meget (mobiltest)

Sony Ericsson Xperia Arc S - der loves for meget (mobiltest)

TEST: Xperia Arc S er turbo-versionen af Xperia Arc. På papiret er det en nyhed, men i dagligt brug virker den overflødig.

Sony Ericsson Xperia Arc S. (Foto: Mobilsiden.dk).
Sony Ericsson Xperia Arc S. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Samme skærm, samme kamera, lidt hurtigere processor - fra 1,0 til 1,4 GHz og små justeringer i softwaren. Ja, det er i MEGET korte træk forskellene på Sony Ericssons aktuelle topmodel Xperia Arc og Xperia Arc S.

Heller ikke på designet findes nogle særlige nyheder. Produkterne er fuldkommen ens at se på, og selv salgsæskerne er svære at se forskellen på.

Jeg skal ærligt erkende, at det i testperioden fuldkommen har været som at gå rundt med Arc i lommen, frem for Arc S. Forskellene er ganske simpelt alt for små.

Sony Ericsson Xperia Arc S. (Foto: Mobilsiden.dk).
Sony Ericsson Xperia Arc S. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Arc S - stadig en god Android-smartphone

Xperia Arc S har 4,2 tommer touchskærm med ridsefrit glas, og en opløsning på 854 x 480 pixels - altså en stor og flot skærm.

Derudover er mobilen udført i plastik - dog i en god konstruktion. Det er  ikke samme lækre oplevelse, som der f.eks. findes på en smartphone i aluminium. Fordelen er dog klart, at vægten kan holdes nede på 117 gram.

Android-systemet gennemsyres af Sony Ericssons egen, og ret gode tilpasning. Menuerne er fortsat noget af det bedste, vi har set på denne platform.

Dertil kommer, at mobilen er let at komme i gang med. Sony Ericsson har forfinet opsætningsguiden, så der for brugeren er langt færre faldgruber.

Du kan læse mere om selve menusystemet i anmeldelsen af Xperia Arc.

Glimrende som mobil

Arc S kører stilsikkert gennem testen, når vi ser på mobilfunktionerne.

Lydkvaliteten ved opkald er rigtig god, den virker stabil i forhold til Bluetooth-headsets og SMS-funktionen er både godt designet, og let at anvende.

Tastaturet har det fulde layout med ÆØÅ og dansk ordbog, og foretrækker du et klassisk T9-tastatur, kan dette blot aktiveres.

Har du i forvejen har en Android-telefon, så vil du bestemt ikke savne nogle funktioner i Xperia Arc S. Der er altså de samme muligheder for synkronisering af kontakter, mail, kalender samt Google Maps, Facebook m.v. Ligesom du også kan hente applikationer fra Android Market.

20 procent hurtigere internet?

Et af salgsargumenterne i pressemeddelelsen fra Sony Ericsson er internet-delen, hvor der loves "20 procent hurtigere rendering af websites".

Påstanden er tæt på at være meget forkert. I forskellige tests, vi har lavet med Arc og Arc S ved siden af hinanden, må vi konstatere, at forskellene er absolut minimale.

På et laboratorie kan man sikkert måle en forskel, men den opleves altså ikke i dagligdagen.

Internettet fejler IKKE på Xperia Arc S, for det virker glimrende, inklusive sider med Flash og web-TV fra DR, men det trækker ned når man lover noget, der ikke i dagligt brug kan påvises.

Sony Ericsson Xperia Arc S. (Foto: Mobilsiden.dk).
Sony Ericsson Xperia Arc S. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

25 procent hurtigere opstart af kamera?

Kameraet i Xperia Arc S tager med sine 8.1 megapixels helt fantastiske fotos - præcis som Xperia Arc gør. Men der loves 25 procent hurtigere kameraopstart på Arc S.

Heller ikke her, er der forskel at bemærke. Uanset hvad jeg har gjort, så starter kameraerne lige hurtigt op - mobilerne får i øvrigt også billederne lige hurtigt i kassen.

Præcis som på internetdelen loves der noget, der måske i et klinisk testmiljø virker som en forbedring. Men i praksis udebliver begejstringen.

Der findes også en "3D Sweep Panorama funktion", der gør det muligt at lave "3D"-billeder. Men disse kan kun ses, hvis man tilslutter mobilen til et 3D-TV via HDMI-udgangen. Med andre ord en sjov gimmick, der forbliver at være "en sjov gimmick".

Billeder taget med Xperia Arc S

Fin musikmobil

Hvis du er til musik, så er Arc-modellerne et ganske fint køb.

Der medfølger et lækkert in-ear headset i salgspakkerne, og når det kombineres med Sony Ericssons gode musikafspiller, så er man ret godt kørende.

På begge modeller kan man dele den aktuelle sang man hører, med vennerne på Facebook. I linket ledes vennerne til Trackid.info, hvor der blandt andet er mulighed for at se YouTube-videoer med sangen.

Som altid med Sony Ericsson, så er musikken bare noget der spiller.

Konklusion: Hvorfor?

Hvis vi lader som om, at Sony Ericsson Xperia Arc ikke fandtes, så er Xperia Arc S en fremragende smartphone til fem ud af seks stjerner.

Hele vejen igennem kører mobilen glimrende, og der medfølger endda 8 GB hukommelseskort og HDMI-kabel til TV'et med i salgspakken.

Strømforbruget er som man kan forvente på en moderne smartphone, det vil sige, en hel arbejdsdag med alt sync der "bimler og bamler" - hvilket er helt normalt i disse tider.

Men, men, men! Når Sony Ericsson lover hurtigere kamera og internet samt forøger processorhastigheden, uden at det kan mærkes, så trækker det til minussiden på karakterskalaen.

Xperia Arc S koster omkring 3.300 kroner uden abonnement og ifølge Mobilpriser.dk kan forgængeren Xperia Arc købes til omkring 2.800 kroner. Så det er 500 kroner mere for "ingenting".

Her minder jeg lige om, at Xperia Arc kan opdatere, så softwaredelen fuldkommen matcher den på Xperia Arc S.

Jeg forstår ikke formålet med to så ens modeller. En af dem skulle have været droppet.

Xperia Arc høstede fem stjerner - men Arc S' mangler i forhold til lovprisningen ved lanceringen trækker ned. Derfor ender Sony Ericsson Xperia Arc S på fire ud af seks stjerner.

Læs også:
- Test: Sony Ericsson Xperia Arc
- Web-TV: Xperia Arc - oplev den her


Sony XPERIA arc S - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

JSK 11-10-2011 20:41:27

Arc S, er en lille opdatering til Arc. Men det betyder jo ikke man behøves undgå den. Den er jo ikke blevet dårligere, men heller ikke markant bedre. Har man en Arc, ville det være hul i hovedet at købe en Arc S. Men har man ingen af dem, ville det være åndsvagt at købe den "gamle" model, fremfor den nye, især hvis den nye måske er billigere eller koster det samme. Det kunne jo også være det på sigt ville være smart at have Arc S, tænker på fremtidige opdateringer. Styresystemerne kræver jo mere og mere.

Så køb en Arc S, hvis du ikke har Arc.

0 0
Jcb0919 11-10-2011 19:45:14

Er det dumt at købe arc'en istedet for arc s

0 0
hotpop 10-10-2011 13:38:45

http://www.pcworld.dk/art/198448?a=exp&i=0

1 0
hotpop 10-10-2011 13:09:57

Er vi ikke blot blevet forvænnet?
Så snart man snakker telefoner, skal det max. være 6 mdr. gammelt (Takket være den forældede tilskudsmodel) - men et TV der i disse tider undergår en ligeså voldsom udvikling, skiftes måske hver 10. år...

Er der virkelig brug for at skifte telefonen ud konstant, blot fordi der er noget der er hurtigere?

0 0
06-10-2011 23:22:36

kan det betaler sig at skifter
til arc s når man har arc er der
noget at henter

0 0
Jørgen E 08-10-2011 01:05:33

Hej
Jeg syntes da det fremgår meget tydeligt (det er faktisk det testen handler mest om), at du ikke vil opleve nogen forskel på de to modeller. Det er også årsagen til telefonen får en særdeles negativ anmeldelse på trods af den får positive anmeldelser hvis man kigger lidt ud over lille Danmark.

0 0
08-10-2011 09:16:17

Dvs. at du hellere ville købe den første udgave af Arc i stedet for Arc S?

0 0
06-10-2011 12:42:21

jeg vil godt vider om jeg skal sælger
min arc for at køber arc s er der noget
at hente

0 0
05-10-2011 22:34:33

Hej John.
Jeg kunne også godt tænke mig at vide hvilken en du ville anbefale.
Jeg har ingen af de to mobiler, men skal have en af dem. :-)
Jeg tænker bare når den "nye" Arc S er her, ville det så ikke være "dumt" at købe den lidt ældre Arc?

- I mit tilfælde er Arc S nemlig billigere end Arc. :-)

0 0
Zeb 10-10-2011 12:17:56

well hvis Arc S er billigere for dig og der ikke er forksle på de to så ville jeg gå efter Arc S - den har trods alt lidt flere kræfter og er dermed måske lidt mere fremtidssikret. Da den er nyere er der også større sandsynlighed for opdateringer til den i en længere periode. Men hvis du får ekstra udstyr med til den gamle Arc er det måske en anden sag.

0 0
10-10-2011 21:24:41

Den var billigere for en dag eller to, nu er den dyre end Arc. Hvorimod Arc nu er faldet i pris.
Men synes det er lidt svært at vurdere om man skal smide de ekstra penge for den lille smule ekstra processer som man i dagligdagen nok alligevel ikke ville kunne mærke..

0 0
mathias rasmussen 05-10-2011 18:01:32

hej John
ville det være klogest at købe arc i stedet for arc s? bliver nemlig helt i tvivl når jeg læser din anmeldelse om arc s.
Og i øvrigt følger der jo også skærm beskyttelse og et læder etui med til arc´en
hvad ville du foretrække ?? :-)

0 0
Nygaard 04-10-2011 18:10:45

Jeg forstår ikke helt det karaktersystem..
Når forgængeren til en næsten identisk model, med undtagelse af få FORBEDRINGER, fik 5 stjerner - så burde efterfølgeren da få det samme.
Der er ikke de store revolutioner men at give den lavere karakter giver ingen mening.

0 0
Mobilsiden.dk 04-10-2011 23:09:11

Hej Nygaard,

Ja, du har helt ret. Den burde have haft fem stjerner. Men jeg synes, at der i pressematerialet loves for meget, i forhold til hvad man oplever i virkeligheden.

0 0
Jørgen E 06-10-2011 16:35:20

Ifølge din termilogi må man jo så bare desværre konstatere, at det ikke er produktets egenskaber men dine forventninger til det, der er afgørende for karakteren ? Det giver da ingen mening, hvis den vitterlig er på højde med den 1. udgave på alle punkter, at bedømme den som værende ringere, hvis karakteren kan bruge til denne vurdering.

0 0
Zeb 10-10-2011 12:16:05

i så fald kan du jo ikke have en lukket skala. nutidens telefoner er uendeligt meget bedre end min gamle Ericsson A1018S aka "murstenen" - selv hvis den fik 1 stjerne skulle nye mobiler jo have 20 stjerner mindst når de er så meget bedre end den var. En karakter skala er i sagens natur nødt til at være relativ i forhold til lanceringstidspunktet, og der har Arc S altså en pris mv. der ikke er til 5 stjerner.

0 0
Mark 07-10-2011 18:50:13

Undskyld mine hårde ord, men hvor er du da egentlig dum at høre på (intet personligt)

Vil det sige at hvis SE lavede en Arc D (D står for dyr) der kunne nøjagtigt det samme som den almindelige Arc, men den kostede 7500 i stedet for de 2800 den almindelige Arc står til, så ville du også give den 5 ud af 6 stjerner.

Andmelderen ligger selvfølgelig mærke til at de 500kr du skal give mere for SE Experia Arc S tæller ned i bedømmelsen, når du til hverdagsbrug ikke kan mærke nogen form for forskel på Arc & Arc s.

En telefon der kan det samme, men ikke mere, i forhold til dens forgænger, skal selvfølgelig have en lavere karakter fordi at den koster mere.

0 0
Morten Jensen 04-10-2011 22:01:12

Jeg tror at det er fordi at den bliver solgt på det helt forkerte grundlag! For de kan ikke overholde det de lover!

0 0
Behnam Pariz 04-10-2011 16:43:33

Jeg fik nu et 16 gb hukommelsesstik med min gamle arc... Samt også en sleeve at have den i... (og selvfølgelig hdmi stik :-P)

0 0
Om brug af cookies