Test: Motorola One Vision – Den bedste i mellemklassen

Anmeldelse: Efter langtidstest af Motorola One Vision er vi overbeviste om, at den er den bedste smartphone i mellemklassen lige nu.

Test: Motorola One Vision – Den bedste i mellemklassen

Der er ikke gået lang tid i mellem Motorolas Moto G7 Plus og One Vision. Spørgsmålet er hvor meget, der kan forbedres på bare tre måneder? Begge telefoner er nemlig placeret i samme prisklasse, med kun 100 kroners forskel. Dog viser det sig, at der er overraskende stor forskel.

Faktisk er noget af det eneste der går igen i Motorola One Vision skærmpanelet, som i begge modeller er af IPS-typen. Men her stopper lighederne hurtigt, for One Vision dropper 19:9 formatet og kaster sig i stedet over et mere aflangt 21:9 format. Skærmnotchen er skiftet ud med et hul i skærmen, lignende det på Samsung Galaxy S10e.

Og nu Samsung allerede er nævnt, så lad os endelig blive ved dem. Motorola One Vision er for første gang udstyret med et Exynos-chipsæt, der produceres af Samsung, hvor Motorola trofast tidligere brugte Qualcomms Snapdragon.

Motorola One Vision er udstyret med et spritnyt primært kamera på 48 megapixel og et større 3500 mAh batteri. På trods af det større batteri er der stadig blevet plads til 3,5mm jackstik.

Vi har testet Motorola One Vision i længere tid og vi er ekstremt begejstrede for den. Er den perfekt? Nej, men det har aldrig været tættere på i denne prisklasse.

Motorola One Vision: Fordele og ulemper

Fordele:

  • Flot skærm i nyt 21:9 format
  • God ydelse
  • Ren Android One software
  • God byggekvalitet
  • Rigtig god lyd under samtaler
  • God batteritid
  • Godt kamera til prisen

Ulemper:

  • Ingen trådløs opladning
  • Ingen stereohøjtalere
  • Opladningshastigheden er nedgraderet
  • Hullet til frontkameraet optager for meget plads på skærmen
Motorola One Vision
Der er stadig 3,5mm jackatik i Motorola One Vision. Foto: Mobilsiden

Motorola One Vision: Designet

Endelig ser vi noget nyt fra Motorola. Det er nu ikke fordi at designet på Motorola Moto G7 Plus skuffede, men kameramodulet på telefonens bagside har længe haft samme runde design. Det er nu udskiftet med et nyt aflangt kameramodul, der minder meget om fx Huaweis.

Selve byggekvaliten er meget lig Motorola Moto G7 Plus og der er ikke en finger at sætte på det. Der er glas på forside og bagside, beskyttet af Gorilla Glas i version 4. Bagsiden runder en smule i højre og venstre side, hvilket giver et meget behageligt greb om telefonen. Samtidig er selve skærmen flad, så der er ingen skarpe kanter, men i stedet masser af greb. Kombineret med det nye smallere 21:9-skærmformat, så har man et utroligt godt greb om One Vision.

Der er stadig den klassiske kapacitive fingeraftrykslæser på bagsiden, og den er lige så hurtig som den plejer at være.

På forsiden finder vi også nye ting. Telefonen er blevet smallere og længere, men er stadig i en håndterbar størrelse. Der er forsvundet en højtaler i telefonens top, så altså ingen stereolyd denne gang. Skærmnotchen er udskiftet med et Samsung-lignende “hul i skærmen”, men kan alligevel ikke helt sammenlignes. Udskæringen omkring kameraet er større og der er betydeligt mere ramme omkring. Sammenligner man notchen på Motorola Moto G7 Plus og One Vision, så er der mere spildt plads på One Vision. Jeg ville hellere have haft en notch, men større er problemet heller ikke. Til gengæld er kanten omkring skærmen blevet mindre, specielt i bunden.

Alt i alt er Motorola One Vision en utroligt flot, godt bygget og praktisk udformet smartphone.

Motorola One Vision: Specifikationer

Motorola One Vision specifikationer
 Mål og vægt 160,1 x 71,2 x 8,7 mm
180 gram
 Skærm 6,3″ IPS Cinema Vision
1080 x 2520 pixel i 21:9
 Processor Samsung Exynos 9609
 Batteri 3500 mAh
15W TurboPower
 Lagerplads 128GB
 RAM  4GB
 Kamera 48 megapixel, f/1,7 med OIS
Quad Pixel-teknologi
5 megapixel sensor
25 megapixel, f/2 frontkamera
 Software Android 9 Pie
Android One-programmet
 Andet Dolby Audio
IP52 certificering
Bluetooth 5.0
dualSIM
MicroSD op til 512GB
3,5mm jackstik
Silikone bagcover i æsken
Vejledende pris 2.299 kroner
Motorola One Vision
Hullet i skærmen til frontkameraet optager lidt for meget plads. En skærmnotch havde været en bedre valg. Foto: Mobilsiden

Samsung-motor under kølerhjelmen

Motorola har tidligere sværget til Qualcomms Snapdragon-chipsæt, men den tid er nu forbi. Samsung vil have en større bid af chipsæt-kagen, hvilket vi med Motorola One Vision for første gang ser resultatet af. Exynos 9609-chipsættet er en nedclocket udgave af Exynos 9610, som vi finder i Samsungs seneste Galaxy A50 i samme prisklasse. Selvom der mangler 100 Mhz, 2,2Ghz i 9609 og 2,3Ghz i 9610, så fejler ydelsen på One Vision bestemt intet. Faktisk er den mærkbart hurtigere end Motorola Moto G7 Plus, der er udstyret med Snapdragon 636.

Motorola One Vision er lynhurtig til at åbne apps, afspille video, scrolle i gennem hjemmesider. Alt foregår utroligt flydende og meget tilfredsstillende. Underligt nok føles One Vision ofte hurtigere end Samsung Galaxy A50, men mon ikke det har noget med softwaren at gøre.

One Vision er nemlig udstyret med ren Android, direkte fra Google. Det er stadig en af vores favorit versioner af Android, måske lige overgået af OnePlus’ OxygenOS. Dertil er One Vision en del af Android One programmet, hvilket betyder opdateringer af Android-systemet i to år frem samt sikkerhedsopdateringer hver måned tre år frem.

Derudover har One Vision også Motorolas traditionelle tilføjelser til Android-softwaren. Moto Actions og Moto Display er fantastiske tilføjelser, som man lynhurtigt bliver afhængig af.

Test: OnePlus 7 – Kedelig, men fremragende

Motorola One Vision
Den blå farve på denne Motorola One Vision er nydelig. Foto: Mobilsiden

Motorola One Vision er lang og smal

21:9 format siger dig måske ikke meget. Det er skærmformatet i Motorola One Vision, som i sammenligning med tidligere formater, giver en smallere og lidt højere telefon. Heldigvis er skærmstørrelsen holdt nede på 6,3 tommer, så den er ganske håndterbar. Den længere skærm gør det sværere at nå toppen af telefonen, men det har ikke været et større problem i testperioden. Det positive ved 21:9-skærmformatet opvejer klart den lidt længere skærm.

Der er stadig tale om en LCD-skærm i 1080×2520 opløsning, desværre ikke en AMOLED som vi finder i Galaxy A50. Der er heldigvis rigeligt med lys i skærmen og farverne er bestemt også godkendte. Farverne er ikke helt så mættede som på Motorola Moto G7 Plus og den er ikke helt så lysstærk som Samsung Galaxy A50, dog er den mere end god nok.

Der er blevet plads til et større batteri denne gang. Faktisk er det hele 500 mAh større end i Moto G7 Plus og Motorola One, og det kan mærkes. Ved normalt brug får jeg omkring halvanden dag, inden den skal en tur i opladeren. Det er med 5-6 timers skærmtid.

Skiftet fra Snapdragon til Exynos har, på trods af bedre ydelse, fjernet muligheden for den hurtige 27W Quick Charge 4. I stedet er One Vision udstyret med en langsommere 15W opladning. Det er stadig hurtigopladning, bare langsommere.

Motorola One Vision
Motorola One Vision, Motorola Moto G7 Plus og Samsung Galaxy A50. Foto: Mobilsiden

God lyd, men ingen stereo

Motorola One Vision er, som tidligere modeller, utroligt rar at tale i. Lyden er klar og høj. Motorola Moto G7 Plus var udstyret med fremragende stereohøjtalere, hvor One Vision underligt nok må nøjes med en enkelt højtaler i bunden.

Lyden fra dens højtaler er udmærket, men ikke så god som på Moto G7 Plus. De spiller nogenlunde lige højt, men G7 Plus spiller mere klart og (selvfølgelig) i stereo.

Vision for et bedre kamera

Navnet Motorola One Vision ligger måske lidt langt fra tidligere navngivning, men der er en mening bag galskaben. Der findes allerede en Motorola One, hvorpå producenten har smidt efternavnet “Vision”. Bag det ligger et bedre kamera, men vigtigst af alt langt bedre natfotografi.

Motorola One Vision er udstyret med Sonys IMX 586-sensor, som også findes i blandt andet OnePlus 7 Pro, med en blænde på f/1,7 og hele 48 megapixel. High Dynamic Range er som standard slået til, hvor flere billeder bliver taget i træk, selvom man kun trykker en enkelt gang på aftrækkeren. Dette er for at opnå den største mulige dynamiske rækkevidde. Billeder i dagslys er generelt rigtig fine med fine detaljer, kontrast og virkelighedstro farver. Der kan til tider spottes en anelse overeksponering. Motorola One Vision producerer rigtig gode portrætbilleder, men selfies kunne være bedre. Dermed ikke sagt de er ringe, men mere “okay”.

Mellemklassen af smartphones er ikke ligefrem kendt for at tage gode billeder, når lyset forsvinder. Men det er Motorola One Vision her for at lave om på. Med en blænde på f/1,7, relativt store pixels på 0,8µm og en dedikeret natfoto-funktion, er One Vision godt udstyret til dette. Resultatet er uhørt gode aften- og natbilleder.

Vi er meget imponerende over billederne Motorola One Vision leverer. Den sætter standarden for mellemklasse-telefoner.

Her er billeder taget med den. Der bliver også sammenlignet med Motorola Moto G7 Plus og Samsung Galaxy A50.

Motorola One Vision
Motorola One Vision: Taget med portræt-funktion. Foto: Mobilsiden
Motorola One Vision
Motorola One Vision. Foto: Mobilsiden

Når det bliver rigtig mørkt:

Motorola Moto G7
Motorola Moto G7 Plus. Foto: Mobilsiden

Motorola One Vision – en ny konge i mellemklassen

Motorola One Vision kan naturligvis ikke måle sig med de dyrere flagskibene, men den kommer tættere på end nogensinde før og ifører sig førertrøjen for mellemklasse-mobilerne. Det er hele vejen rundt en fantastisk mobiltelefon, som selv de allermest krævende mobilkendere kun kan blive imponerede over.

For vejledende 2.299 kroner får man en flot smartphone med et moderne look. Den er hurtig og flydende, og giver samtidig tryghed for både Android-opdateringer og sikkerhedsopdateringer med Android One. Jo, der mangler stereohøjtalere og hurtigopladningen er ikke den hurtigste, men alt andet er godt ved One Vision, at det er ligegyldigt. Den indeholder et fremragende kamera, som specielt i mørke distancerer sig fra konkurrenterne. Selv efter længere tids brug er den stadig lige så hurtig, som da vi først pakkede den ud, og vi er vilde med den.

Vil du ikke give flere tusinde kroner for en ny smartphone, så er Motorola One Vision lige nu det allerbedste bud. For de 2.299 kroner følger der endda et silikone-cover med en æsken.

Motorola One Vision får 6 ud af 6 stjerner og en anbefaling med herfra.

Test: Huawei P30 – Det gode, fornuftige valg

Motorola One Vision
Foto: Mobilsiden

Opfølgning af sagen

Næste historie om emnet er også interessant. mobilsiden kunne ikke lade være. 7/6/2019 fulgte vi op med en artikel med tematikken Test: Google Nest Hub – Mere end bare en billedrammeKlik her for at læse artiklen.. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om temaet..