Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia Lumia 1020 - måske årets kamera-smartphone (mobiltest)

Nokia Lumia 1020 - måske årets kamera-smartphone (mobiltest)

TEST: De vildeste fotos, hvis du har tiden, men Nokia Lumia 1020 er også en god smartphone, desværre ikke uden udfordringer.

Nokia Lumia 1020. (Foto: John G. Pedersen).
Nokia Lumia 1020. (Foto: John G. Pedersen).

I flere år har der været et sandt megapixels-ræs på mobilmarkedet, men Nokia lukkede i februar 2012 den debat, da de lancerede mobiltelefonen 808 Pureview med 41 megapixels kamerasensor.

Siden da er teknikken forfinet, og nu er Nokia Lumia 1020 her så, den første Windows Phone telefon med et så stort kamera, og som udmærker sig ved, at være en dedikeret fotomobil, til dem som vil have toppen af poppen, inden for dette felt.

Når der skal presses et superkamera af denne kaliber ind i en smartphone, resulterer det i visse kompromisser.

Vægten er 158 gram og telefonen er vinklet skråt, når den ligger på bordet, ganske simpelt fordi udposningen fra kameraet bagpå gør, at Lumia 1020 ikke kan ligge plant på bordet, så når den betjenes ligger den og vipper, hvilket er temmelig irriterede.

USB-stikket sidder i bunden midt for, mens tilslutning til headset er placeret på toppen af telefonen, lige i midten.

Nokia Lumia 1020. (Foto: John G. Pedersen).
Nokia Lumia 1020. (Foto: John G. Pedersen).

Klassisk Lumia-design

Jeg vil betegne designet af telefonen, som klassisk i forhold til Lumia-serien, hvilket gør den genkendelig, om end jeg også må sige, at Nokia endnu ikke har overgået designet på Lumia 800, som jeg synes, er det bedste de har skabt i nyere tid.

Materialet, der omkranser Nokia Lumia 1020, er plastik, eller polykarbonat – et udbredt designmateriale i industrien. Gennemfarvning og stor slagfasthed er nogle af fordelene. Udover høj brudstyrke, så bliver skammer og ridser ikke nær så visuelt synlige, som på telefoner, der er udført i glas eller aluminium.

Telefonen måler 130.4 x 71.4 x 10.4 mm, og den er dermed større, og vejer mere end Lumia 925. Dog optræder 1020’eren ikke voldsom, men er let at have med, og holde i hånden.

Ligner Lumia 925 på specifikationer

Generelt er den tekniske indmad ikke synderligt anderledes end det vi finder i Lumia 925. Samme skærm, processor, grafik- og chipset. Desuden er de trådløse forbindelser som Bluetooth, Wi-Fi, NFC og mobilnetværk også de samme.

Med Nokia Lumia 1020 får du også FM radio, GPS, A-GPS og Glonass.

Mange af markedets topmodeller har Full HD 1080p skærme, men i dette produkt må du nøjes med 768 x 1280 pixels fordelt på 4,5 tommer (332 PPI). Til gengæld har den ClearBlack display-teknik, så AMOLED-skærmen er lettere at aflæse i sollys.

Selvom teknikken ikke er nær så svulstig som konkurrerende Android-produkter, er det et langt stykke hen ad vejen heller ikke nødvendigt, da Windows Phone 8 er et effektivt styresystem. Selvom vi kun taler om 1,5 GHz dual-core processor, og ikke 2 GHz quad-core, opleves telefonen hverken langsom, hostende eller haltende, og den daglige betjening er super smooth.

Nokia Lumia 1020 med det medfølgende headset. (Foto: John G. Pedersen).
Nokia Lumia 1020 med det medfølgende headset. (Foto: John G. Pedersen).

Specielt udviklet kamera

Der skal ikke herske tvivl om, at kameraet i Nokia Lumia 1020 nok er det vildeste, der findes på markedet.

Kameramodulet er ikke en hyldevare, der blot er plukket hos en underleverandør. Ifølge Nokia har de selv designet og udviklet kameramodulet, hvilket også gælder kamerasoftwaren Nokia Pro Cam, som erstatter den almindelige kamera-app, Windows Phone er født med – dog ligger den originale fortsat i menuen, og kan uden problemer anvendes side om side med Nokias.

Det særlige ved Nokia Pro Cam er, at den spiller sammen med kameramodulet uden om det øvrige operativsystem, og det giver unikke muligheder for at optimere på den samlede kameraperformance.

Sensoren er på 41 megapixels hvor 34 megapixels, kan betegnes som de aktive, når der benyttes 16:9 format, hvilket er det mest almindeligt anvendte.

Fotos gemmes i to versioner

Når der skydes fotos med Lumia 1020, placeres to billeder side om side i hukommelsen, på henholdsvis 5 og 34 megapixels. Idéen er, at telefonen allerede har en lille version af et billede liggende, der kan deles på sociale medier, via beskeder og mails når man ønsker dette.

5 megapixels-billedet fylder omkring 2 megabyte, mens 38 megapixels-udgaven ligger mellem 7 og 10 MB.

Selvom det er smart at have begge versioner i telefonen, så man kan arbejde med dem grafisk, er det irriterede, at det store højtopløselige foto kun kan overføres til computeren via et kabel, og hvor tit er det så lige, at man gør det nu om dage, i disse cloud-tider?

Det er muligt at aktivere automatisk upload af billeder til Skydrive i bedste kvalitet, hvis telefonen er på Wi-Fi, men desværre er det kun 5 megapixels-billedet, der uploades til Microsofts cloud-tjeneste.

Jeg synes, ikke det er godt nok, at der skal kabeltilslutning til, før man kan få glæde af de store billeder. For det første er det netop det fulde foto, som man gerne vil arbejde med rent billede-behandlingsmæssigt, og for det andet tror jeg, at mange slutbrugere aldrig opdager, at det rent faktisk kun er de små udgaver der benyttes.

Nokia Lumia 1020. (Foto: John G. Pedersen).
Nokia Lumia 1020. (Foto: John G. Pedersen).

Mange indstillinger og muligheder

I fotogalleriet er det også det lille foto, der vises, med mindre man under billedet klikker på linjen ”Optaget med Nokia Pro Cam”.

Når du fotograferer, er der i venstre hjørne to små ikoner. Det ene åbner fotoalbummet (det til venstre), mens det andet giver mulighed for at croppe det fulde foto, og straks sende det videre.

Du kan bruge autoindstillingerne eller vælge den kreative løsning, og trække skærmens udløserknap mod venstre, hvorefter en vifte af indstillingsmuligheder åbner sig. ISO-værdier, eksponering, lukketid m.fl. kan justeres, men min favorit er nok den manuelle fokus.

Fotos kan efterfølgende redigeres i Nokia Creative Studio, og der har jeg (i alt beskedenhed) skabt nogle ret fede billeder i testperioden.

Hvis dette ikke er nok findes også applikationen Nokia Smart Cam, hvor funktioner som ”Bedste foto”, ”Action shots”, ”Fjern objekter i bevægelse” osv., ligger placeret. 

Som du næsten kan regne ud, er Nokia Lumia 1020 ikke kun et point-and-shoot kamera, men også et apparat der kan benyttes i situationer, der kræver lidt mere planlægning.

Hvordan er billederne?

Nogle af de bedste mobilfotos jeg har taget i år stammer fra Lumia 1020. Der er ingen tvivl om, at resultatet bliver overdrevent godt, hvis ellers man har motiver, der står forholdsvis stille.

Det kreative fotoarbejde bliver udfordret af, at kameraet tager 2-3 sekunder om at starte op, før det er klar til optagelse, og fra ét billede til et andet, skal du regne med 3-4 sekunder.

Så når det hurtige moment opstår skal du enten bede verden om at gå på pause, til du er klar, eller benytte Nokia Smart Cam, hvorefter eksempelvis ”Bedste billede” kan udvælges. Men begge dele er en langsommelig affære.

Fotos ved fødselsdagen af livlige børn, er med andre ord ikke en ordentlig mulighed med Nokias kameratelefon, der bedst egner sig til planlagt fotografering.

Zoom ind på tilværelsen

Jeg havde ærligt forventet, at Lumia 1020 klarede sig bedre på zoom-delen, end tilfældet er. Store oversigtsfotos bliver flotte og gode, men når du zoomer ind på objekter i billedet, bliver det hurtigt grynet. Direkte sammenlignet med præstationen i Lumia 925 klarer den lille model, sig ikke voldsomt meget dårligere.

Så du skal ikke forvente, at få knivskarpe detaljer når du zoomer i billederne ved redigeringen på computeren – jo, bedre end hvad andre telefoner kan levere materiale til, men blot ikke i den der ”jeg kan ikke få luft, hvor er det flot”-præstation.

I øvrigt kan man i bedre grad benytte digitalt zoom på 1020’eren, end på konkurrenternes produkter. På grund af den store sensor er det eksempelvis muligt at lave 3X zoom ved videooptagelse, når der benyttes Full HD-kvalitet, uden det går nævneværdigt ud over resultatet.

Når telefonen gemmer 5-megapixelsudgaven af det store billede, benyttes i øvrigt en teknik hvor telefonens billedebehandlingsdel kigger på nabopixels, inden den smider overflødige fotodetaljer bort. Analysen betyder, at billedet, der gemmes i lille opløsning har mere præcise farver og mindre billedestøj, end hvad man normalt vil få i sådanne situationer.

Nokia Lumia 1020. Indstillinger i Procam. (Foto: John G. Pedersen).
Nokia Lumia 1020. Indstillinger i Procam. (Foto: John G. Pedersen).

Skal du købe på grund af kameraet?

Hvis du er fotoentusiast og går op i at lave kreative billeder, eller hvis du i professionel sammenhæng vil have mulighed for at skyde gode billeder i høj opløsning, uden at skulle slæbe både telefon og rigtigt kamera med dig, så er Nokia Lumia 1020 telefonen at købe, hvis det isoleret set handler som disse behov.

Lumia 1020 er mobilverdenens svar på et professionelt kamera.

Hvis du køber Camera Grip PD-95G, får du et bedre greb om telefonen, større udløserknap samt mulighed for at montere Lumia 1020 på en tripod. Dertil kommer ekstra batterikapacitet på 1.020 mAh, der skal lægges til de 2.000 mAh Lumia’en er født med, samt mulighed for at aflæse batteriniveauet på fire lysdioder. Dette stykke ekstra tilbehør koster omkring 399 kroner i udsalg.

Jeg vil gerne rose Nokia for kamerainnovationerne, men i det daglige har jeg mere brug for hurtige og rimelige fotos, end super flotte og langsomme resultater. Men for pokker hvor er vi kommet langt, siden de første kameraer så dagens lys i mobilerne for 13 år siden.

En sjov detalje er i øvrigt, at i 2003 blev der solgt flere kameratelefoner på verdensplan, end stand-alone digitale kameraer. To år senere blev Nokia verdens mest solgte kamerabrand.

Nokia Lumia 1020. (Foto: John G. Pedersen).
Nokia Lumia 1020. (Foto: John G. Pedersen).

Windows Phone – flydende og lækkert

Brugerinterfacet er Windows Phone, som vi kender det. Altså farvede felter i forskellige størrelser, hvoraf nogle af dem er aktive, og kan vise notifikationer – de såkaldte Live Tiles.

Jeg holder rigtigt meget af oplevelsen, som Windows Phone 8 tilbyder, men da operativsystemet er nyere end både iOS og Android, er der stadig børnesygdomme og mangler.

Det går godt fremad med applikationerne og ifølge Microsoft i Danmark er nu over 175.000 apps fra 136.000 udviklere tilgængelige. Facebook-applikationen er efterhånden ved at være fornuftig, og Twitter fungerer fremragende. Desuden er MobilePay fra Danske Bank nu også at finde i Windows Phone Store, men overordnet har app-miljøet endnu ikke lagt sig ud i overhalingsbanen.

 - MobilePay klar til Windows Phone

Appudvalget er fortsat præget af, at nogle af de gængse og forventede apps ikke er tilgængelige, og dem der har meldt sig ind på platformen, leverer ofte en halv oplevelse; ”vi er her, men tager det ikke seriøst nok”. Eksempler i den retning er Ekstra Bladet og Danske Banks mobilbank.

Windows Phone er fortsat et glimrende system, men jeg håber at Microsoft med det forestående opkøb af Nokias mobilforretning, sætter endnu mere turbo på denne del. Og den senest annoncerede GDR3-opdatering, peger da også i den retning – det er den tredje større systemopdatering inden for blot et år.

Nokia kæmper deres egen kamp for at gøre systemet bedre, og scorer fortsat kæmpe pluspoint for deres egne tilføjelser, f.eks. overbliksskærmen der kan vise tid eller nat-ur, mens telefonen sover i standby. Når skærmen er helt slukket, kan uret kaldes frem igen, ved at føre hånden hen over telefonen, uden at røre den.

Også muligheden for at dobbelttappe på skærmen for at "slukke" eller vække telefonen, flip for at sætte på lydløs og equalizeren er ret anvendelige.

Dertil kommer blandt andet den komplette navigation Here Drive+ samt køreplansapplikationen Here Transit. Og som noget nyt, har Nokia lavet en pendler funktion, der på en livetile kan vise, hvor lang køretid der aktuelt er til jobbet.

Men alt i alt virker udviklings- og appkampen som en kamp, at Nokia kæmper på egen hånd, uden den store support fra Microsoft. Så det håber jeg ændrer sig i 2014.

Nokia Lumia 1020 på tripod (medfølger ikke) med Nokia Camera Grip. (Foto: John G. Pedersen).
Nokia Lumia 1020 på tripod (medfølger ikke) med Nokia Camera Grip. (Foto: John G. Pedersen).

Hallo – hvad siger du?

Lydkvaliteten ved samtaler er egentlig ret god, men desværre ikke ret høj. Selv på lydstyrke 10 ud af 10, skal der ikke være meget støj omkring en, før man intet kan høre. Dette problem har jeg tidligere set på Windows Phone-telefoner, og det er før blevet løst af en softwareopdatering.

Batteritiden er også et af de store problemer ved denne telefon. Jeg skal som minimum oplade telefonen en gang i løbet af arbejdsdagen, og det er i sagens natur ikke optimalt.

Når det så er sagt, så har Windows Phone, og dermed også Nokias produkter, et fantastisk godt samspil med særligt Office, Outlook og Microsoft Exchange. Når dokumenterne ligger på Skydrive eller Sharepoint, er det let at redigere i dem, eller sende dem videre fra smartphonen, uden brug af computer.

Jeg er dog irriterede over, at billeder i mails ikke vises automatisk, men skal hentes manuelt for hver eneste besked.

Nokia Lumia 1020 på tripod (medfølger ikke) med Nokia Camera Grip. (Foto: John G. Pedersen).
Nokia Lumia 1020 på tripod (medfølger ikke) med Nokia Camera Grip. (Foto: John G. Pedersen).

Konklusion: Vild kameratelefon

Nokia Lumia 1020 sælges på kameraet og hvad det kan præstere, i sagens natur både relevant og fortjent. Der er 32 GB intern hukommelse, der ikke kan udvides, men når der gemmes to versioner af hvert foto, plus eventuelle redigeringer, skal pladsen nok få ben at gå på.

Tastaturet er fremragende, bedre end tilfældet er på de fleste Android-telefoner, og adressebogen er blandt de bedste på markedet, men mange vil synes, at manglen på ugeoversigt og ugenumre, burde kunne findes i kalenderen.

Selvom en telefon hverken har problemer med Bluetooth, Wi-Fi, 4G eller andre af de dagligdags nødvendigheder, kan man godt synes, der mangler noget. Præcis dette er tilfældet med Lumia 1020.

Du får en telefon der er væsentligt mere kluntet at holde ved og se på, end Lumia 925, og kameraet er bare ikke et stort nok bytte for dette, særligt ikke når det samtidigt er langsomt at anvende.

Dette ER en vild kameratelefon, men det er ikke det bedste everyday-kamera.

Dagsprisen er, ifølge Mobilpriser.dk, omkring 5.000 kroner uden abonnement, hvilket er en meget høj pris, særligt set i lyset af, at Nokia Lumia 925 kan erhverves for ned til 3.000 kroner, ifølge Mobilpriser.dk. Okay så er der kun 16 GB hukommelse og ikke 41 megapixels, men for mig går det nok – specielt fordi Nokia Pro Cam applikationen, også virker på 925’eren.

Nokia Lumia 1020 må nøjes med 5 ud af 6 stjerner i overall-karakter, men det er stadig den telefon, jeg har taget de vildeste billeder med.

Tip: Hvis du har et almindeligt mobil- og fotobehov så køb Lumia 925.

Plus / minus

+ Kamera med overdrevne fede fotos
+ Brugervenligt flydende interface og godt tastatur
+ Stabilt design og medfølgende gratis navigation

- Kameraet er alt for langsomt
- Kort batteritid
- Lydstyrke for lav ved samtale

Hvad er din bedømmelse?

Nokia Lumia 1020 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Peter Frederiksen 18-10-2013 13:40:25

Ikke iflg. DxO mark.....
http://goo.gl/QeVSGs

0 0
Martin 20-10-2013 10:05:24

Men hvis du kigger nærmere på tallene, ligger den nummer to for still billeder.
Deres anmeldelse er faktisk ikke langt fra Johns.
Citater:
"The Nokia Lumia 1020 comes fourth overall, behind the rival Samsung Galaxy S4 and Apple iPhone 5S but a closer look at the scores reveals the Lumia, in fact, ranks in second place for stills with a score of 79 points (just two points behind its sibling)."


"In summary then, the Nokia Lumia 1020 is one of the best camera phones for stills, but its video performance could be improved which lowers the overall ranking to fourth place.

In fact, under low light conditions the Lumia 1020 outperforms rivals, producing still images with low noise and detail preservation that are simply the best we?ve ever seen from a smartphone.

Compared with the more recent Apple iPhone 5S, we can see that while Apple is getting the most from its existing technology but they appear closer to their technical limit than Nokia is with their Lumia 1020."

0 0
Martin 20-10-2013 10:07:27

Ps: Og nummer 1 er Nokia 808 PureView, som ikke er fra i år og derfor ikke kan deltage i "konkurrencen" om årets kameramobil.

0 0
Peter Frederiksen 20-10-2013 11:43:25

Men det er Sony Z1, IP5S, SGS4 ikke, som var min pointe til overskriften....

Desuden har S4 også scoret 79 point i Stills...

0 0
Martin 20-10-2013 15:49:10

Hvilket vel også betyder, at ifølge dxomark er enten Lumia 1020 eller også Galaxy S4 årets kameramobil hvad angår stills. Og så giver det vel også mening, at John G. skriver "_måske_ årets kameramobil".

0 1
Katron 18-10-2013 00:18:02

Nu skriver du at Nokia procam er langsomt. Er der, som på lumia 920, mulighed for selv at vælge hvilken kamera app, som aktiveres ved tryk på kamera knappen??
Jeg har nemlig på min 920 valgt std appen, som er hurtig til billedtagning, og vælger selv procam manuelt, hvis tiden er til det.

I øvrigt en rigtig god anmeldelse.

0 0
Alfix 19-10-2013 02:07:17

@Katron: Det er der!

0 0
Alfix 16-10-2013 19:12:46

Det maaske i har smidt i overskriften siger mere noget om at i ikke ved hvad i har med at goere.

0 0
John 16-10-2013 22:11:22

Forklaringen på måskeet i overskriften fremgår da ellers ret tydeligt i selve anmeldelsen.

0 0
Alfix 16-10-2013 23:19:57

Paa ingen maade. At en 925 er billigere og har pro cam goer ikke 1020 til en ringere kamera telefon. Det goer 925 til en betydelig bedre kamera telefon. Men udfra et hardware standpunkt: hvor 925 har en papir tynd bagside med smaa spraekker ude til alu kanten i fht en solid unibody 1020 der kan tabes ned af en mindre bjergside, saa burde der bare vaere nada tvivl.


1020s kamera grip med ekstra liv og tripod mount osv osv.... Det goer bare 1010 til en kamera telefon ude af alle andre kamera telefoners liga. Uanset hvordan man vender og drejer det.

2 x 925 tager ikke dobbelt saa gode fotos ;)

0 0
John 17-10-2013 00:06:57

Læs artiklen igen. Hvis du stadig ikke forstår det, skal jeg gerne skære det ud i pap.

0 0
Alfix 19-10-2013 02:06:15

Skaer det gerne ud i pap! Elsker pap :)

0 0
John 16-10-2013 16:25:02

Kameraet skyder ikke billeder i 38 MP i 16:9-formatet, men "kun" 34 MP. Det er i 4:3-formatet den skyder billeder i 38 MP.
Batteriet er ikke på 3.000 mAh, men kun på 2.000 mAh.

0 0
Mobilsiden.dk 16-10-2013 16:52:22

Hej John. Det er rettet. Tak for opmærksomheden.

0 0
Kim 16-10-2013 16:23:58

Åh, det er altid så opløftende at læse alle fandroid-tøsepigebørnenes evige hyleri om hvor meget Apple favoritiseres, når alle der evner at læse tydeligt burde kunne se, at John er en trofast Nokia-mand...

0 1
Mobilsiden.dk 17-10-2013 08:52:31

Hej Kim,

Tak for de pæne ord :) Hilsen John G.

0 0
TF 16-10-2013 20:30:44

Nu har jeg læst rigtig mange af johns tests og jeg syntes nu ikke man kan se han er nogens "mand"

0 1
Mobilsiden.dk 17-10-2013 08:53:09

Hej Thomas F. Også tak for de pæne ord til dig. Det er meget rart, at nogle også (bare en gang i mellem) er positive. Hilsen John G.

0 0
16-10-2013 15:51:22

Hej alle,

Billeder taget med Lumia 1020 kan hentes her i fuld størrelse:

http://www.mobilsiden.dk/media/Lumia1020fotos.zip

Der er også et link til dem i artiklen - men poster det her hvis nogle skulle have overset det.

Mvh
Daniel
Mobilsiden.dk

0 0
Kurt Plum 16-10-2013 13:06:26

Ja John, du skriver om manglende apps, "vi er her, men tager det ikke seriøst nok", men de er der, i modsætning til Mobilsiden, de er der slet ikke. Så fej lige for egen dør.

0 0
Mobilsiden.dk 16-10-2013 14:00:46

Hej Kurt,

Jeg er nødt til at gøre opmærksom på det, så køberne ikke bruger penge på en telefon, hvor de tror der er samme udvalg som på Android og iOS.

0 0
16-10-2013 14:51:19

Jeg syntes lige jeg vil nævne at med Update 3 (GDR3) bliver nokia pro og nokia smart lagt sammen i en app nemlig NOkia camera og det vil ændre nogle af de helt korrekt problemstillinger John G her fremhæver. Jeg har ligeledes købt en NOKIA 925 og det er klart en fantastisk telefon til hverdag især videon delen er lækker.
som der bliver fremhævede i anmeldelse er det NOKIA der har drevet windows phone fremad med sin produkter og gode navn, så jeg er lidt bekymret over Fremtiden, ikke fordi jeg ikke er klar over det er de samme medarbejder der kommer med over men mere fordi Microsoft glemmer sine køb sim skype til windows phone. Der burde de havde været med det nyeste men det var ikke tilfældet og de er for ringe til at få apps i butikken, nu er det ikke mig pwrsonligt det betyder mest for men det er jo tit sen undskyldning folk bruger til ikke at ville købe disse herlige smartphones.
nu nævnet en at NOKIA lumia 920 var et godt men vil dog også lige nævne NOKIA LUMIA 520 til under 1000,- det er helt vildt hvad man får for pengene her.
ellers en flot anmeldelse som jeg denne gang er langt overvejende er enige i.

0 0
Thomas Ulvedal 16-10-2013 13:19:15

Hej Kurt,
Det er ikke manglende lyst hos os, til at lave en WP app. Men selve økonomien i det. Vi er en lille virksomhed, så skal vi bruge en masse penge på udvikling af en app. Så skal vi også skønne, at vi som minimum kan tjene pengene hjem på den igen. Og med det, endnu lille marked, der er at ramme på WP, har vi vurderet, at det ikke kan hænge sammen økonomisk.
Hvis der er nogle dygtige folk, der kan lave en gratis WP app til os, så er vi selvfølgelig klar :-)

Mvh.
Thomas Ulvedal
Mobilsiden.dk

0 0
Kurt L Andersen 17-10-2013 12:48:14

Hej Thomas
Er det ikke bare en dårlig undskyldning, lidt ligesom YouSee ikke vil lave en musik apps til WP8 men TDC har en. Det er vist det man på jysk kalder skuffe 1 og skuffe 2 ikke snakker sammen,Fordi YouSee er jo TDC ;)
Men hvis man ikke tør springe ud i det ja så kommer vi/i ikke langt, og det er sådan noget der ødelægge WP8 chancer. Og hvis alle siger som i så var hjulet ikke opfundet endnu ;)

0 0
Thomas Ulvedal 17-10-2013 20:07:17

Hej Kurt,

Nej det mener jeg bestemt ikke at det er.
Vi er som sagt en lille virksomhed, og har ikke økonomi til "bare" at lave alle de apps vi gerne selv vil have. Det skal selvfølgelig hænge sammen økonomisk.

Hvis jeg ikke tog dialog med Michael, og hørte mere om en eventuel gratis WF app, så ville det være en dårlig undskyldning fra vores side :-)

Vi vil hellere end gerne være repræsenteret, på alle platforme og styresystemer, det skal bare hænge sammen.

Mvh
Thomas Ulvedal
Mobilsiden.dk

0 0
Michael 16-10-2013 14:02:55

Hej Thomas Ulvedal (Mobilsiden.dk)
Jeg har faktisk allerede en Mobilsiden App til WP liggende på computeren som et udviklingsprojekt. Så du kan da give mig et ring på 23310088, så finder vi bare ud af noget :)

0 0
Thomas Ulvedal 17-10-2013 20:00:19

Hej Michael,

Det lyder rigtig spændende.
Jeg prøver lige at kontakte dig i starten af næste uge.

Mvh
Thomas Ulvedal
Mobilsiden.dk

0 0
JoJo 16-10-2013 12:41:19

Så kan man få Lumia 920 til 1888 kr. pt., utroligt så meget mobil man kan få for pengene :)

0 0
skumcat 16-10-2013 17:11:00

Ja, men alligevel kan jeg ikke få solgt min Lumia 920 til halvdelen af prisen! Utroligt, for som du siger selv får man virkelig god mobil til pengene. Og den er meget trofast i standard tingene.

0 0
JoJo 17-10-2013 08:56:50

Jeg har selv en 920 og er meget tilfreds. Jeg har mange med Iphones i min vennekreds/familie og de er alle imponerede - og ved at besvime, når jeg fortæller dem prisen :)

Tror tit det skyldes manglende viden om smartphone markedet for den almene forbruger.
Iphone er så udbredte i gadebilledet og så omtalte i medierne, at det er dem folk køber uden egentlig at have analyseret markedet gennemgået deres egentlige behov.

Derudover er udvalget af IOS telefoner langt mere transparent end WP/Android - der er ikke mere end 2-3 modeller på markedet (selvom Apple måske er ved at udvande denne fordel?), hvorimod de myriader af WP og Android modeller der vælter ud på markedet får folk til at miste overblikket.
Der burde laves en "bang for the bucks" liste, så vi kan få synliggjort alle de fabelagtige og svine billige Lumia modeller :D

0 0
Om brug af cookies