Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Android 5.0 Lollipop klar til OnePlus One

Android 5.0 Lollipop klar til OnePlus One

Ejere af OnePlus One-smartphonen kan nu glæde sig over endelig at kunne opdatere Cyanogen OS til Lollipop-versionen.

Foto: Mobilsiden.dk

Hvis du er blandt ejerne af den kinesiske OnePlus One og ivrigt venter på at opdatere til Android 5.0 Lollipop, så er der gode nyheder. Cyanogen OS 12S ruller lige nu ud til OnePlus One.

Læs også: OnePlus Two detaljer lækket, inkluderer en fingeraftryksscanner

Efter flere forsinkelser får OnePlus One nu Lollipop-opdateringen i form af den tilpassede Cyanogen OS-udgave af Android.

Det sker med en såkaldt OTA-opdatering (over the air), hvor du får du meddelelse på telefonen om, at opdateringen er landet, hvorefter den skal downloades og installeres.

Opdateringen fylder knap 600 MB, og vi har allerede prøvet den nye Lollipop-version . Nedenfor er hvad vi har fundet af nye ændringer.

Ny og simplere opsætningsmenu

Opsætningsmenuen er nu en del simplere at gå igennem takket være Googles ændringer i Lollipop. Flere af de unødvendige trin er nu skrottet, og i stedet har du nemmere mulighed for at opsætte telefonen ud fra tidligere sikkerhedskopieret indhold. De mørke, kedelige opsætnigsmenu fra KitKat er også blevet ganske farverig.

Forbedret temavælger

Den helt store nyhed i opdateringen er den forbedrede temavælger, hvor du kan ændre brugerfladen i alle tænkelige retninger. Her bliver alt fra knapper, skrifttyper, opstartsanimationer, tekstfelter, ikoner, lyde, navigationslinje og baggrunde ændret.

Læs også: Nu kan du installere OnePlus' nye styresystem

I Cyanogen OS 12S er temavælgeren designet helt forfra og bringer et noget anderledes design. En særlig speciel tilføjelse er muligheden for at tilføje temaer til enkelte apps. Hvis du eksempelvis vil have Facebook-appen i et mørkt tema og Twitter-appen i et lyst tema, er det ingen sag for den opdaterede temavælger-app.

Material Design gør nu sit indtog

Af andre nyheder i opdateringen er der alle de ændringer, som Google har introduceret i Lollipop-opdateringen. Det omfatter blandt andet Material Designet-designsproget, forbedret ydeevne, ændret notifikationssystem og bedre batteritid. Se nogle af de mindre forskellige i designet herunder.

Ny mailtjeneste: Cyanogen Email

Med i Cyanogen OS 12 kommer en ny mailapp, der er lavet i samarbejde med mailtjenesten Boxer. Den nye app går under navnet Cyanogen Email og leverer en nem brugerflade - meget i stil med den, du kender fra Googles Gmail-app.

Du kan læse mere om den nye mailapp i Cyanogen her.

Hvis du støder på nogle nye ændringer i Cyanogen OS 12S, er du velkommen til at byde ind med dem i kommentarerne herunder.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies