Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple dumper igen i antennetest

Apple dumper igen i antennetest

Apples nyeste iPhones dumper i stor antennetest - op til 100 gange svagere end de stærkeste.

Apples iPhone 6S Plus er en af netværkstestens store tabere
Apples iPhone 6S Plus er en af netværkstestens store tabere

Der kan være en kæmpe forskel på, hvor godt smartphonen kan ringe når du befinder dig langt udenfor byen eller alfarvej. Her klarer Apples nyeste iPhones sig dårligst blandt 26 testede smartphones.

Det er konklusionen i en nyligt udgivet rapport forfattet af professor Gert Frølund Pedersen ved Aalborg Universitet, skriver reuters.dk.

”Nogle enkelte af telefonerne har brug for 100 gange så kraftigt et signal som den bedste telefon i undersøgelsen,” Apple har haft problemer, og de bliver ved med at have problemer. Det ser endda ud til at blive værre på nogle af deres nye telefoner - hvilket er ret utroligt, konstaterer Gert Frølund, der har lavet en lignende undersøgelse to gange før.

Professoren appellerer til, at en mærkningsordning udarbejdes, så forbrugere kan gennemskue antennernes styrke forud for køb - og ikke når taleforbindelsen ryger ude på stranden eller i kælderen.

Rapporten er blevet til med støtte fra Nordisk Ministerråd.

Læs også:   Danmark har Europas hurtigste mobilnetværk

Bedre dækning på 4G

At Apples iPhones dumper i undersøgelsen, behøver ikke at være ensbetydende med dårlig forbindelse når du er på farten. Det er i rapportens GSM900 tests at Apples iPhones dumper, en standard der kun benyttes til samtaletrafik.

Se også:  Alle smartphones dumper i antennetest

I undersøgelsens test af LTE-frekvenser er det henholdsvis Doro Liberto 825, LG G5 og HTC 10 der ender som nummer sjok på henholdsvis LTE800, LTE1800 og LTE2600 testene.

Apples iPhones blev de første smartphone der i Danmark understøttede både VoLTE og WiFi-calling, to standarder der tilbyder bedre samtalekvalitet, end det aldrende GSM900-net.

Du kan læse hele rapporten her.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies