Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apple vil løsrive Apple Watch fra iPhone

Apple vil løsrive Apple Watch fra iPhone

Apple Watch skal ikke længere være afhængig af en konstant opkoblet iPhone. Apple vil derfor udstyre Apple Watch med en mobildataforbindelse.

For at kunne bruge Apple Watch fuldt ud er det nødvendigt at have en iPhone tilsluttet via Bluetooth. I de fleste tilfælde er det ikke problematisk, da visse dele af Apple Watch fortsat kan fungere uden at være tilsluttet en iPhone, men ved eksempelvis en løbetur er det ikke muligt at tracke din rute.

Det vil Apple gøre noget ved. Ifølge kilder, som skulle være bekendte med Apples planer, vil virksomheden løsrive Apple Watch fra iPhone ved at udstyre uret med sin egen mobildataforbindelse. Det skriver Bloomberg.

Det vil f.eks. kunne lade sig gøre med det såkaldte eSIM - et integreret SIM-kort direkte i uret, som i de kommende år står til at vinde indpas.

Læs også: Apple Watch synger på sidste vers: Begynder at blive udsolgt

Apple er dog stødt på en hindring, som også har ramt andre producenter. En dataopkobling er p.t. alt for strømkrævende til at blive taget i brug med et Apple Watch, som i sin nuværende og første generation har et ganske lille batteri på blot 205 mAh.

Oprindeligt havde Apple planer om at introducere mobildataforbindelse i det næste Apple Watch 2, som desuden også får GPS indbygget, men det høje strømforbrug satte en stopper for de planer. Selv hvis Apple fremlagde en meget stram tidsplan ville et Apple Watch 2 med mobildata angiveligt ikke nå at blive klar før december måned, og det passer ikke med Apples kalender, der holder en event i næste måned - måske 7. september.

Læs også: Kommende Apple Watch: Større batteri og indbygget GPS

Derfor er den amerikanske virksomhed ifølge mediet nu i fuld sving med at undersøge muligheden for et nyt og mere strømbesparende modem til uret, så det ikke længere er nødvendigt at skulle have en iPhone på sig for at få mest muligt ud af Apple Watch.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies