Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Avis: Google arbejder på ny, smart beskedapp

Avis: Google arbejder på ny, smart beskedapp

Google arbejder lige nu på en beskedapp, der er centreret omkring kunstig intelligens i form af en såkaldt chatbot, som du kan føre samtaler med.

Google har endnu ikke fundet opskriften på en beskedtjeneste, der fungerer lige så gnidningsfrit som eksempelvis Apples Beskeder-app eller Messenger og WhatsApp fra Facebook. Det vil it-giganten dog nu gøre noget ved, skriver den velrenommerede avis, Wall Street Journal.

Mange detaljer om den nye beskedapp er endnu uklare eller ukendte, men grundlæggende vil der være tale om en app, hvor du først og fremmest - ikke overraskende - kan føre samtaler med venner og bekendte på normal vis. Hvor Googles næste beskedapp vil skille sig ud fra de nuværende beskedtjenester, er ved brugen af kunstig intelligens gennem de såkaldte chatbots.

Direkte i appen kan du altså føre en samtale med en sådan chatbots, hvor du kan spørge og skrive om alt mellem himmel og jord, og straks serverer Googles avancerede algoritmer - også kendt fra Google Nu - præcis den information, du har brug for som var det en bekendt, du skrev med. Den kunstige intelligens vil nemlig lære dig og dine behov at kende ud fra dine samtaler.

Læs også: Facebook arbejder på menneskelig personlig assistent

Der er på nuværende tidspunkt kun meget vage beskrivelser af, hvordan den nye app kommer til at fungere i praksis, men hjemmesiden Android Police kommer med følgende betragtning: Google har allerede Google Nu med den udvidende Google Now on tap-tjeneste, som til en vis grad benytter kunstig intelligens. ”Problemet” med Google Nu og Now on Tap er dog, at du aktivt skal interagere med tjenesten, før den kan præsentere nyttigt indhold for dig.

Med den nye beskedtjeneste, hvor Google i langt højere grad kan blive klogere på dig og dine behov gennem beskederne, der sendes mellem brugere, vil det kræve meget mindre interaktion af dig som bruger at få Google til at præsentere netop information, som du har brug for via disse chatbots, lyder det.

Forsvinder SMS og MMS fra Hangouts-appen?

Hvad beskedtjenesten kommer til at hedde, hvornår den lanceres og om det bliver en særskilt app eller integreret i en af de nuværende beskedtjenester, Messenger eller Hangsouts, vides alt sammen endnu ikke.

Det er dog bemærkelsesværdigt, at dette rygte opstår kun få dage, efter et – også bemærkelsesværdigt – rygte lød, at Google vil foretage drastiske ændringer med beskedappen Hangouts og direkte sløjfe SMS- og MMS-delen.

Om der er holdt i nogle af rygterne, er ikke til at sige endnu. Der er ikke andet for end at vente med at se i hvilken retning Google vil tage instant messaging.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies