Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Avis: Næste Nintendo-konsol får Android som styresystem

Avis: Næste Nintendo-konsol får Android som styresystem

Den næste spillekonsol fra Nintendo bliver ifølge en japansk avis udstyret med Android-software fra Google.

Her ses (Super) Nintendo Entertainment System, 64, GameCube, Wii, Wii U med en plads overladt til den næste.
Her ses (Super) Nintendo Entertainment System, 64, GameCube, Wii, Wii U med en plads overladt til den næste.

Spilgiganten, Nintendo, tager drastiske skridt, når man vil lancere sin næste spillekonsol. Softwaren bliver nemlig udskiftet til Googles Android-styresystem.

Sådan lyder det i hvert fald fra den japanske avis, Nikkei, som har oplysningen fra en person fra inderkredsen i Nintento - og måske er rygtet ikke så skørt endda. Avisen, Nikkei, har før ramt rigtigt med rygter vedrørende Nintendo.

Læs også: Forvandl din Android til en bærbar ”spillekonsol”

Da Nintendo ikke ønsker at tale om den næste spillekonsol før 2016, er det også uklart, hvilket produkt der reelt er tale om. Spekulationer går på, at det drejer sig om en konsol, der ligger imellem 3DS og Wii U, hvor sidstnævnte ikke har vundet indpas på markedet. Hvad der derimod er sikkert, er at den går under kodenavnet Nintendo NX.

Nintendos mission med skiftet til Android-platformen er at være mere attraktiv for tredjepartsudviklere af spil, efter at disse udviklere en efter en forlod floppet, Wii U. Det blev vendepunktet for Nintento, der nu går efter den åbne og fleksible Android-platform for samtidig at gøre indholdet brugbart på smartphones og tablets, lyder det.

Læs også: Android/iOS smadrer Nintendo og Sony

Da Nintento forbliver tavse ved den kommende E3-event (Electronic Entertainment Expo) den 16. til 18. juni, er der derfor ikke andet for end at vente til et endnu ukendt tidspunkt i 2016, hvor Nintento vil gøre forbrugerne og pressen klogere på, hvad man har undervejs og om det ender med at blive med Android-styresystemet.

I så fald skal du ikke forvente en Android-brugerflade, som du kender på traditionelle smartphones og tablets fra eksempelvis Samsung, HTC, LG og Sony. Det er formentlig de nedre lag af systemet, som Nintento vil gøre brug af med egen brugerflade tilføjet, der ligner alt andet end Android.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies