Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danske supermarkedskæmper vil have Apple Pay

Danske supermarkedskæmper vil have Apple Pay

Både Coop og Dansk Supermarked vil hellere tage imod Apple Pay end MobilePay-betalinger.

Når det virtuelle betalingskort skal svinges over supermarkedsdisken er de to retail-giganter Dansk Supermarked og Coop enige: de tager gerne imod mobilbetalinger via Apple Pay. Det skriver ITWatch.dk.

"Når der er kundeinteresse for at betale med Apple Pay, vil vi tilbyde det," siger Jens Juul Nielsen, kommunikationsdirektør i COOP, til Økonomisk Ugebrev mens beskeden gentages Dansk Supermarkeds Kasper Reggelsen:

"I Dansk Supermarked kan kunderne godt betale med Apple Pay, hvis de ønsker det".

Dermed vil Apples betalingsløsning få to nøgleaktører med på vognen, når Apple lancerer tjenesten inden årets udgang.

Se også:  Apple Pay i Danmark nærmer sig så småt

Fordele for forretningerne

Apple Pays betalingsløsning er lokkende for de danske retailvirksomheder, da det vil fjerne en udgift for forretningerne.

Hvor konkurrenter som Mobilepay lægger gebyrer på betalinger i forretningerne, er det i stedet bankerne , der skal betale, når en kunde benytter sig af Apple Pay.

Hos Coop blev MobilePay tidligere på året testet på forsøgsbasis, men løsningen er siden blevet skrottet. Den ellers populære betalingsapp skabte for meget kø ved kasserne.

"Det afgørende for os er, at det skal være så nemt, enkelt og hurtigt som muligt for kunderne at betale. Derfor har vi valgt det mobile Dankort. Skulle vi også have Mobilepay, skulle vores kassemedarbejdere altid spørge kunderne, om de ønsker at betale med den ene eller anden løsning for at aktivere den betalingsform, kunden ønsker. Det ville vi gerne undgå for at have det bedste flow vedkassen," siger Kasper Reggelsen.

Både Coop og Dansk Supermarked understreger samtidigt at gebyrerne ved betalingerne også medvirkede til, at løsningen blev vraget.

Alt er på plads

Når Apple senere på året introducerer Apple Pay, vil løsningen hurtigt kunne udrulles i retail-giganternes forretninger.

Samtlige af butikkernes terminaler er klar til at modtage kontaktløse betalinger og Nets har samtidig givet grønt lys til, at Apple Pays betalinger kan foretages via deres system.

Samtidig er Danmark et af de lande, hvor iPhonen er allermest udbredt – næsten hver anden dansker har en iPhone og er denne nyere end en iPhone 6, vil Apple Pay kunne benyttes.

Læs også:  Første butikskæde er klar til at tage imod Apple Pay

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies