Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Dato for europæisk roaming-aftale fjernet fra nyt udkast

Dato for europæisk roaming-aftale fjernet fra nyt udkast

Det var formodet at roaming afgifter i Europa skulle fjernes med udgangen af 2015, i et nyt udkast er datogrænsen ikke specificeret.

Tilbage i april vedtog Europaparlamentet at det allerede i 2016 skulle være slut med roaming afgifter indenfor Europa. Med et nyt udkast fra det italienske EU-formandsskab er der nu usikkerhed omkring denne datogrænse.

Det nye udkast nævner nemlig ikke noget om en fast grænse, i stedet lægges der op til en glidende udfasning af afgifterne i stedet for.

Den afgående kommissær for teleområdet, hollandske Neelie Kroes, havde ellers netop dette emne som et af hendes mærkesager. Den glidende overgang skal arbejde sig mod målet “Roam Like At Home (RLAH)“ hvor mobiltelefonbrugerne betaler de samme takster i udlandet, som de ville gøre hvis de befandt sig i deres hjemland.

Kilder i industrien fortæller at man ikke er uenige i, at roamingafgifter skal fjernes, men timingen er angiveligt ikke særlig god. At fjerne så stor en indtjeningskilde for tidligt, ville hindre operatørernes muligheder i at investere i hurtigere netværk.

På nuværende tidspunkt er der dog kun tale om et udkast, det kan nå at ændre sig flere gange inden processen er afsluttet, ej heller vides det hvor længe den glidende overgang foreslås at være.

Kilde: Reuters
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Thomas Larsen 28-09-2014 10:49:34

Så med andre ord har der i lang tid ikke været en god begrundelse til de høje priser, det er da godt at de selv indrømmer de overtakserede folk mere end var rimeligt :)

5 0

Om brug af cookies