Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Dell XPS 13 (2015) - Faktisk fræk bærbar [FØRSTE KIG]

Dell XPS 13 (2015) - Faktisk fræk bærbar [FØRSTE KIG]

Det er ikke hver dag, at et stykke Dell-elektronik taler til følelserne, men der er lige præcis det Dells seneste XPS 13 gør.

Dell XPS 13 ser interessant ud på pressebillederne
Dell XPS 13 ser interessant ud på pressebillederne

På papiret ser den spændende ud, Dells nye stjernebærbar. Dell har fornuftigt indset at rammen omkring en skærm egentlig er overflødig. Så den er barberet væk.

Dells nye darling bliver derfor en 13 tommers bærbar, klemt ned i et 11” kabinet. Resultatet, XPS 13 (2015), er dog endnu mere lovende end hvad pressebillederne antyder.

Læs også: Dell følger smartphonetrend med små kanter

I levende live er Dell XPS 13 langt mere overbevisende end hvad Dells produktfoto antyder
I levende live er Dell XPS 13 langt mere overbevisende end hvad Dells produktfoto antyder

Robust elegance

Det er nemlig ikke hverdagskost at se elegance og robusthed sådan give hinanden stævnemøde. Men det er præcis det, der opleves, når skærmen fylder sceneriet og fravrister opmærksomheden fra de sædvanlige sorte bjælker omkring displayet.

Selvom det kan synes sart på afstand, er det ikke tilfældet. XPS 13 er designet som en sandwich hvor to tykke skiver aluminium holder om en indmad af stift plast og kulfiber. Hele måltiden er til sidst fæstnet af nogle perfekt overdimensionerede skruer for neden.

Hængsler, overflader og samlinger emmer af den selvsikre overlegenhed, som kun adelige materialer som veldrejet kulfiber og børstet aluminium kan afgive. Selvom du ingenlunde vil få lyst til at mishandle denne PC, er konstruktionen så betryggende, at du ikke vil frygte kollaps ved selv hårdhændet behandling.

Dell XPS 13 er ingen bærbar som du kender dem.

Se også: Apple arbejder på nytænkning af MacBook Air

XPS 13 er dog ikke uden svagheder. Tastaturet afgiver en blød klikken som vil kræve lidt tilvænning, og maser du godt igennem når du taster vil det give lidt efter. Samtidig er XPS 13 ikke nær så florlet som de 11,6 tommers ultrabooks den deler fodaftryk med. Den vejer 200 gram mere end Apples Macbook 11”, men det er øjeblikkeligt tilgivet, for den større massefylde øger bare kvalitetsfornemmelsen.

Displayet smalle ramme fortrænger samtidig webkameraet til en mindre praktisk placering nederst til venstre for skærmen.

En mulig arbejdsnarkoman

Det eksklusive indtryk fortsætter, når du presser power-knappen ned. Det 13 tommer store Infinity-display blusser farverigt op med en opløsning på 3200x1800, hvilket svarer til 276 PPI – skarpere end Apples retina Macbooks og skarp nok til skuffen med kirurgiske skalpeller.

Skærmen brillerer samtidig ved en imponerende lysstyrke og glimrende betragningsvinkler. Bruger du den udendørs vil du dog opleve en del genskin. Displayet hærdes af Gorillaglas 3, og understøtter multi-touch input med op til 10 fingre. Sammen med det brede trackpad er det derfor ingen sag at naviger i Windows 8.1.

Et nydeligt udseende og glimrende skærm betyder dog ikke, at XPS 13 automatisk vil brillere som arbejdskollega i hverdagen. Råstyrke og udholdenhed skal også være til stede.

Kraftoverskuddet leveres i form af seneste generation af Intels Core i-processorer. Men selv basismodellen starter med en overbevisende Core i5 dual-core på 2,2 GHz som kan konfigureres op til i7-klassen som snurrer 0,4 GHz hurtigere. Standardmodellen med 8GB RAM og 256GB PCI-e SSD vil sikre god ydelse. Skulle det ikke række kan du udvide lagerpladsen op 512GB. RAM’en kan til gengæld ikke udvides.
Ud fra teknikbladet placerer Dells darling sig igen over Ultrabooks-segmentet og nærmer sig faretruende mere arbejdsorienterede maskiner som Macbook Pro. Eneste lille men, findes i grafikdelen, her er kun Intels indbyggede HD5500-grafik, fint til kontorbrug, men til 3D-spil eller visse Adobe-programmer vil det være i underkanten.

Batteriets levetid har mobilsiden.dk ikke haft lejlighed til at teste endnu. Dell lover her at driftstiden kan strækkes til 15 timer, men producent-tal er som bekendt optimistiske.

Læs også Surface Pro 3 anmeldelse - En kærlighedshistorie [TEST]

Det konkluderer vores første indtryk af Dells, lille, men potente bærbar. Det er en forførende fræk bærbar Dell her har skruet sammen. Hvorvidt den kan stå distancen kræver dog lidt yderligere tilvænning. Følg med på mobilsiden.dk hvor vi vil følge op med den fulde test.

Du kan bestille Dell XPS 13 (2015) fra i dag på Dells hjemmeside. Priserne starter ved 10.490 kroner for 8GB, 5. gen. Core i5 2,2GHz og 256GB SSD.

Specifikationer Dell XPS 13

Mål: 304 x 211 x 9-15 mm, 1280 gram
Skærm: 13,3” 3200x1800, 275 PPI
Kamera: 2 MP frontkamera
Ydelse: 5. gen. Intel Core i5/i7 2,2-2,6GHz dual-core med op til 3,2GHz boost, 8GB RAM
Batteri: op til 15 timer
Lager: 256 GB + SD-kortlæser + 20GB Dropbox i et år
Porte: 2xUSB 3.0, mini-DisplauPort, Kensington lås
Software: Windows 8.1
Øvrigt: Pris fra 10.490,- kroner. Fås kun i metalgrå.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies