Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Den modulopbyggede PuzzlePhone kan nu finansieres online

Den modulopbyggede PuzzlePhone kan nu finansieres online

For at den modulopbyggede smartphone, PuzzlePhone, kan blive en realitet, mangler firmaet bag din støtte på Indiegogo.

Hen over de seneste år har det vrimlet med modulære smartphones - nogle mere ambitiøse end andre. Den seneste af slagsen er den såkaldte PuzzlePhone, som det finske firma, Circular Devices, står bag.

Læs også: PuzzlePhone - modulopbygget rival til Project Ara klar i år

Firmaet mangler dog den sidste hjælp for at kunne føre idéen ud i virkeligheden. Det sker gennem hjemmesiden Indiegogo, hvor projekter kan støttes med forskellige beløber.

Der er behov for $250.000, hvilket svarer til cirka 1,7 millioner kroner. Èn dag er gået, siden Indiegogo-siden blev sat op, og der er i skrivende stund sikret knap 280.000 kroner.

Sådan fungerer PuzzlePhone

Denne finske PuzzlePhone er bygget op omkring tre moduler, som alle kan udskiftes. Den første del er hjernen, som rummer processoren, grafikchippen, RAM, den interne lagerplads og kameraet. Disse komponenter kan have en kortere levetid og er derfor nyttige at kunne skifte ud på én gang.

Den anden del af PuzzlePhone er rygraden af telefonen, eller den såkaldte spine. Her finder du skærmen og andre elektroniske dele, som har en længere levetid. I tilfælde af at du taber telefonen, kan du derfor nøjes med kun at udskifte dette modul.Det sidste og tredje modul er hjertet, som indeholder batteriet og som, lige som skærmen, kan udskiftes uafhængigt af de øvrige moduler.

PuzzlePhone findes i tre varianter, som du kan støtte op omkring: Den allerførste udgave til de 250 første personer for €299 eller 2.230 kroner, den normale udgave til de næste 500 købere for €399 eller 3.000 kroner samt en begrænset udgave til yderligere 250 købere for 5.200 kroner.

Læs også: Project Ara's byg-selv-smartphone først klar næste år

For disse beløb får du en 5” Full HD-skærm med en opløsning på 1.080 x 1.920 pixels, valget mellem 16, 32 eller 64 GB lagerplads sammen med 3 GB RAM. Processoren er en 64-bit 8-kernet af slagsen af en endnu ukendt producent, hvor Qualcomm er den mest sandsynlige.

Kameraet bag på gemmer på 12 megapixels og er, som andre smartphones, udstyret med en LED-blitz. Den vejer 170 gram og måler 69 mm x 137 mm x 8,9 mm. Såfremt det nødvendige beløb bliver samlet sammen, vil telefonen leveres til køberne fra september 2016.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies