Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Det homogene mobilmarked

Det homogene mobilmarked

Personliggør din mobil

Mobilindustrien er blevet utrolig strømlinet, og det er efterhånden et fåtal af producenter, mærker og modeller, der har noget at skulle have sagt på det store homogene mobilmarked.

De store drenge

Samsung og Apple dominerer mobilmarkedet. Det er der ingen tvivl om, og selvom producenter som både Nokia og HTC stadig findes, er det uden tvivl de to førstnævnte, der dikterer moden på mobilfronten.
Men sådan har det jo ikke altid været.

Tiden før iPhone og Galaxy

I tiden efter Nokia 3310 og umiddelbart før iPhones, var mobilmarkedet utroligt broget, og vi havde mange forskellige modeller. Det var dengang, hvor Siemens og Sony-Ericsson også sad på markedet, og vi havde brug for instrukser hvis vi lånte hinandens telefoner – for næsten ikke to modeller var ens.
Sådan er det ikke længere, og således er iPhones blevet vores foretrukne mobiltelefon.
Det kan man mene om hvad man vil, men det kan pludselig være lidt af en udfordring, at kende sin mobil fra sidemandens – og det er jo et problem. Så for at undgå forvirring, og for at beskytte telefonerne bedst muligt, pryder vi dem derfor med covers og mærkater, så vi har vores helt egen telefon, med sit helt eget personlige udtryk.

Personliggør din mobil med etiketter
Personliggør din mobil med etiketter

Kend din telefon

Markedet for iPhone tilbehør er enormt, og du kan efterhånden købe covers, mobilsnore og mærkater til telefonen, i selv de mindste butikker. Men meget af det, der er på markedet, er af tvivlsom kvalitet, der enten falmer i farve, krakelerer i plasticen eller forringer antennesignalet. Derfor er vi som forbrugere blevet mere kritiske med hvad vi smider på vores telefoner. En ting er, at kvaliteten skal være i orden – men det må også gerne være unikt.
Flere er derfor begyndt at få specialdesignet mærkater til mobilerne, så vi kan sætte vores helt eget præg på de kære mobiler. De er jo trods alt vores vigtigste partner i dagligdagen.

Fremtiden bliver stadigt mere mobil
Det er svært at spå om fremtiden når det gælder elektronik. Alting går så lynende stærkt. Hvad der virker utænkeligt nu, kan være virkelighed i morgen. Men der dog intet der tyder på, at vi bliver mindre afhængige af mobilen i fremtiden. Ikke lige foreløbigt, i hvert fald.
Og så længe de er en del af vores liv, vores hverdag og vores identitet, vil behovet for at style dem temmelig sikkert også være til stede.
Vi krydser fingre for en masse nyt gear og lir og fede features til telefonen i 2016.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies