Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Fejlramt komponent hæmmer produktionen af iPhone 6S Plus

Fejlramt komponent hæmmer produktionen af iPhone 6S Plus

Den store iPhone 6S Plus bliver kun tilgængelig i begrænset antal ved udgivelsen i butikkerne om 10 dage efter problemer med produktionen af telefonen.

Apple er ramt af problemer med produktionen af den store iPhone 6S Plus, der blev lanceret sidste uge. Det fortæller den velinformerede Apple-analytiker fra KGI Securities, Ming-Chi Kuo, i en meddelelse til investorer.

Læs også: Apple tæt på 10 millioner iPhone 6S-forudbestillinger

Den langsomme produktion af netop iPhone 6S Plus skyldes, at en af leverandørerne, Minebea, er ramt af problemer. Firmaet står for fremstillingen af bagbelysning til skærmpanelet, og med en aftale om at stå for 60 % af disse til produktionen af iPhone 6S Plus, går det hårdt ud over tilgængeligheden af telefonen her til salgsstarten.

For at mindske omfanget af problemet er Apple ifølge analytikeren fluks gået til den anden leverandør af bagbelysning, Radiant, med henblik på at forøge firmaets produktion fra de tidligere 40 % til nu 80 %.

Læs også: Derfor er den nye iPhone 6S så tung

Med cirka 10 millioner forudbestilte iPhone 6S og 6S Plus har Apple formentlig en masse tabt tid, der skal indhentes. Forbrugerne ser nemlig ud til i højere grad at gå efter den større iPhone. Til tv-kanalen CNBC fortæller en Apple-medarbejder i forbindelse med det høje antal forudbestillinger:

“Som mange kunder har opdaget, har online-efterspørgslen på iPhone 6S Plus været usædvanlig høj og overgik vores egne forudsigelser for perioden med forudbestillinger. Vi arbejder på at indhente forsinkelsen så hurtigt, som vi kan, og vi vil have iPhone 6S Plus såvel som iPhone 6 på lager i Apple-butikker, når de åbner næste fredag”.

Sådan ser forsinkelserne ud i eksempelvis Storbritannien, hvor der er 3-4 ugers forsinkelse som alle andre lande.
Sådan ser forsinkelserne ud i eksempelvis Storbritannien, hvor der er 3-4 ugers forsinkelse som alle andre lande.

3-4 ugers forsinkelse

En hjemmeside er sat op til automatisk at kigge Apples hjemmeside igennem for leveringstider på alle varianter af iPhone 6S og 6S Plus, og her er forsinkelsen ikke til at overse.

Alle farver og varianter af iPhone 6S Plus har 3-4 ugers ventetid angivet på Apples hjemmeside i alle lande, mens de fleste varianter og farver af iPhone 6S står som klar til salg den 25. september – og i enkelte lande og/eller for enkelte farver er ventetiden 2-3 uger.

Læs også: iPhone 6s har mere RAM, men mindre batteri end iPhone 6

Uanset hvad kan Apples iPhones endnu ikke købes her i Danmark før senere på måneden eller starten af næste – typisk en uge efter den første bølge skydes i gang. I mellemtiden kan Apple formentlig nå at udbedre problemerne, således at der ingen forsinkelse vil være.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies