Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Fjern dig selv fra Google

Fjern dig selv fra Google

EU har besluttet, at man skal kunne blive fjernet fra søgemaskiner, og Google er nu klar med deres løsning

Det er blevet vedtaget ved EU-domstolen, at EU-borgere har ret til at blive fjernet fra søgemaskiner, hvis resultaterne fra søgemaskinen er "utilstrækkelige, irrelevante eller forældede eller for omfattende i forhold til de tiltænkte formål." Google er nu klar med en formular, hvis man gerne vil fjernes.

Læs også: Musik med Google er nu i Danmark 

Google skriver, at de vil vurdere hver enkelt ansøgning om at blive fjernet fra deres søgeresultater, da de skal tage hensyn til både den enkeltes ret til privatliv og offentlighedens interesse i oplysningerne.

Amerikanerne arbejder stadig på en permanent løsning, men indtil den er på plads, må EU-borgere, der gerne vil glemmes, tage til takke med denne midlertidige formular.

Hvis du gerne vil anmode om at blive fjernet fra Googles søgeresultater, kan formularen findes her.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Thomas Larsen 30-05-2014 12:08:41

Sikke en omgang hjerneløst idioti fra EU af.

4 5
TF 30-05-2014 21:25:28

Hvad er dine argumenter for at det ikke skulle være muligt at få google til at fjerne info om en vis man ønsker det ? Hvor i ligger det "hjerneløse" ?

3 3
Thomas Larsen 31-05-2014 04:47:29

Almindelig sund fornuft såmænd, man burde da tro at hvis man mener det er en ret for personer at få denne type information fjernet, så er det ikke Google's ansvar men siderne der har udgivet informationen der har ansvaret.

Mig bekendt straffer vi heller ikke dem som laver vejene fordi vi har folk med tendens til ikke at overholde fartgrænserne.

2 3
Shawn S. Ø 31-05-2014 17:12:13

Inden du begynder dit korstog med hensyn til den sunde fornuft så kigger vi lige på det. Google bliver betegnet som content provider. Google samler informationer og præsenterer disse for os som ønsker det. Altså er de ansvarlige for enhver udgivelse på deres side. Der er faktisk ret mange andre grunde til at de selvfølgelig er ansvarlige og er nød til at leve op til det ansvar.
Men der er ingen grund til at hive flere frem Thomas Larsen.. Dit argument er skudt ned..

2 1
Thomas Larsen 31-05-2014 20:11:07

Der er ingen fornuft i at kræve en mellemmand skal fjerne indhold når de ikke er ansvarlige for det, de indekserer sider på nettet, så hvis informationen ikke er "relevant" på Google burde den heller ikke være "relevant" på den originale side den kommer fra.

I hvilket tilfælde det selvfølgelig er i Google's interesse at sørge for at deres søgeresultater er ajourførte, men igen ikke rigtigt deres ansvarsområde, derfor er det selvfølgelig åndsvagt at mene Google skal fjerne data, hvis den data ikke længere er relevant på nettet er det altså en opgave for dem som rent faktisk har udgivet indholdet, ikke dem som indekserer det, ikke direkte anyway.

I forhold til argumenter fremførte du aldrig et, du gentog såmænd bare fakta, det er der ingen som diskuterer imod, diskussionen omhandler hvorvidt det er hul i hovedet eller ej at EU har lavet sådan en regel, jeg har fremført argumentet for hvorfor det er hul i hovedet, det argument har du endnu ikke forsøgt at angribe.

Heraf sandsynligvist dit desperate forsøg på at diktere debattens gang.

1 0
Da Nizzel 01-06-2014 07:27:41

Jeg må også give Thomas Larsen ret. Hvad hjælper det at fjerne informationer fra google. Det er jo ikke fordi google er den eneste søgemaskine og fjerner man ikke denne information fra kilden, så ligger den stadig frit tilgængelig hos alle andre søgemaskiner.

1 0
Thomas Larsen 01-06-2014 12:47:07

Det skal trods alt nævnes at det ikke kun gælder Google, men også andre søgemaskiner.

Men problemet er at man udøver censur på selv lovligt materiale, så materialet forsvinder ikke, det bliver bare sværere at finde.

0 0

Om brug af cookies