Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google dropper QuickOffice, men opdaterer et alternativ

Google dropper QuickOffice, men opdaterer et alternativ

Google vil ikke længere opdatere QuickOffice, til gengæld vil de lægge kræfterne i Docs, Sheets og Slides.

Google I/O har budt på mange interessante nyheder, men når noget opstår, er der ofte også noget andet, som må lade livet. Vi har fået Android til bilerne, til vores TV og til de kommende smartwatches.

Læs også: I/O 2014 - Se Googles største nyheder her

Det som så nedprioriteres er Google app QuickOffice, hvor du kan redigere Word, Excel og PowerPoint filer. Selvom Google købte QuickOffice for kun 2 år siden, så har det været forventet, at QuickOffice måtte lade livet for at give plads til Docs og Sheets.

Er du QuickOffice bruger, så kan du stadig bruge QuickOffice, men Google opfordrer brugere til at skifte til Docs, Sheet og Slides. Er du hævngerrig, så kan du selvfølgelig også afprøve konkurrenterne Kingsoft Office, OfficeSuite eller Microsofts Office Mobile.

Google satser på Docs, Sheets og Slides

QuickOffice bliver fortid, fordi Google vil fokusere på deres apps "Docs", "Sheets" og "Slides". De to første apps kender de fleste nok i forvejen fra deres Chrome browser, eller har set når de har logget ind på gmail.com for at tjekke e-mail.

For dem som ikke kender Googles tre apps, så er Docs er Googles svar på Microsofts populære Word, og Docs kan selvfølgelig redigere Word filer, da det uofficielt er industristandarden i mange virksomheder.

Sheets er alternativet til Excel, og Slides er en konkurrent til PowerPoint.

Samtidig med at QuickOffice får kniven, så får Docs, Sheets og Slides en opdatering, som opdaterere deres design til Androids nye "Material" design. Samtdig sniger Google en Google Plus knap ind i de tre apps, så du kan dele dokumenter derigennem, lige som der også er mulighed for fildeling og back-up via Google Drev.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies