Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google-kontor ransaget: anklaget for skattesnyd

Google-kontor ransaget: anklaget for skattesnyd

Googles Paris-kontor ransages af de franske skattemyndigheder. Søgegiganten beskyldes for skatteunddragelse for milliarder.

Foto: bbc

Over hundrede franske skattekontrollører indledte i dag en ransagning af Googles franske hovedkontor i Paris. Det skriver bbc.com.

Ifølge franske politikilder har operationen kørt siden i morges, mens Google endnu ikke har kommenteret sagen.

Årsagen til ransagelsen ligger i et udestående mellem Google og de franske skattemyndigheder som beskylder søgegiganten for at have udestående på 1,6 milliarder Euro i ubetalt skat, svarende til 12 milliarder kroner.

Tvisten mellem de franske myndigheder og Google går tilbage til juni sidste år, hvor søgegiganten mistænkes for at kanalisere franske indtægter til Irland hvor skatteforholdende er mere fordelagtige.

Læs også: Irsk skattefordel slut for Apple og Google

Google i strid med EU

I Storbritannien er Google kommet under lignende anklage. Tvisten blev løst med en engangsbetaling til de britiske skattevæsen på 130 millioner pund, en aftale som siden er blevet stærkt kritiseret.

Det franske krav kommer i kølvandet på monopol-beskyldninger fra EU-kommissionen og konkurrencekommissær Magrethe Vestager, hvilket kan resultere i et bødekrav på op til 49 milliarder kroner.

Se også: EU: Google har misbrugt sin førerposition på markedet

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies