Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google udgiver appen Files Go til at rydde op i din mobil

Google udgiver appen Files Go til at rydde op i din mobil

Google tester lige nu en helt ny Android-app kaldet Files Go, som hjælper dig med at rydde op i unødvendige filer, som optager lagerplads.

Foto: Droid-life.com

De såkaldte ’file explorer’-apps er særdeles populære til Android-smartphones og -tablets. De lader dig nemt browse igennem enhedens filsystem for at finde filer i eksempelvis downloads, et microSD-kort eller lignende.

Læs også: Google lancerer GIF-appen Motion Stills til Android

Nu er Google også klar med sin egen tilsvarende app. Den går under navnet Files Go og var for en kort stund offentliggjort i Google Play som en endnu ikke udgivet version, som man kunne få tidlig adgang til. Måske lidt for tidlig endda, for appen er sidenhen fjernet, men hjemmesiden Android Police fik lynhurtigt udgivet appen til sin søsterside APK Mirror, hvorfra du kan downloade den.

Sådan fungerer appen Files Go

Appen består af to faner: ”Lagerplads” og ”Filer”. Den første fane har til formål at rydde op i unødvendige filer, som du ikke bruger på din telefon, og som blot optager unødvendig plads. I forskellige bokse kommer appen med forslag til, hvordan du kan frigøre plads, eksempelvis ved at rydde appcache, store filer og downloadede filer. Appen kan også give dig underretninger om apps, som den kan se, at du ikke bruger, og som du derfor kan afinstallere.

Den anden fane i appen lader dig browse rundt i telefonens indhold - helt præcist mapperne Downloads, Modtagne filer, Billeder, Videoer, Lyd og Dokumenter. Her har du mulighed for at dele filerne, se oplysninger om dem, omdøbe dem og ikke mindst slette dem.

Læs også: Google udgiver antivirus app til Chrome

Denne fane gemmer på en sidste og ret smart funktion - nemlig muligheden for at dele filer lokalt mellem to enheder via Bluetooth. Funktionen fungerer ved, at den ene person vælger, at man gerne vil sende filer, mens den anden vælger, at man gerne vil modtage - og herfra skabes der automatisk kontakt mellem de to enheder, mens den eller de valgte filer overføres med det samme.

Det er endnu uvist, hvornår Google igen udgiver Files Go i Play-butikken. Hvis du ikke kan vente på dette, kan du som sagt allerede nu downloade den via hjemmesiden APK Mirror, hvor appen er blevet valideret og sikkert kan downloades fra. Det kræver dog, at du går ind i din telefons sikkerhedsindstillinger og sætter flueben ud for ’Ukendte kilder’. Det tillader dig at åbne APK-filen, som du downloader fra APK Mirror, og så installeres den fuldstændig som var den hentet fra Google Play. Husk bagefter at slå ’Ukendte kilder’ fra.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies