Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Google VILLE have Motorola - sådan skete det

Google VILLE have Motorola - sådan skete det

Google var ekstremt forhippet på at få fingrede i Motorola, at buddene flere gange blev forhøjet.

Den endelige pris endte på 65 milliarder kroner, da Google og Motorola lukkede forhandlingerne, om Googles overtagelse af mobildivisionen i den amerikanske teknologivirksomhed.

Men inden da, var der en masse forskellige bud på bordet.

Computerworld.dk beskriver med kilde i Wall Street Journal hvordan forhandlingerne er foregået. Her var det tydeligt, at Google åbenbart var yderst interesseret i at få fat på Motorola.

I starten af august bød Google 30 dollar per aktie, men Motorola ville have 43,50 dollar. 9. august var Google parat med 37 dollar per aktie, og nu gik Motorola ned på 40,50 dollar, hvorefter Googles bud blev 40 dollar. Det sidste bud blev senere købsprisen for Motorolas mobilafdeling.

Et stort tema i forhandlingerne skulle angiveligt have været Motorolas store patentportefølge.

Tallene er kommet frem i Wall Street Journal, som ud fra en rapportering til det amerikanske finanstilsyn, har kunne afsløre forløbet.

Motorola har ikke forhandlet med andre end Google, da man ikke mente, at en offentlig auktion ville bringe prisen højere op.

Google har ikke ønsket at kommentere på artiklen.

Læs også:
- Motorola vil ikke tale om Google-opkøbet
- Google: Derfor købte vi Motorola
- Ekspert: Googles opkøb kan styrke Android
- HTC er glade for Googles køb af Motorola
- Test: Motorola Xoom

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Torkild 16-09-2011 09:40:15

Det er en ganske normal kort forhandlings proces der har været.
Et bud, et mod bud, et ny bud, et nyt mod bud - aftale.

Hvor i består det unormale som der frem hvæves ved brugen af VILLE på den måde?

0 0
Per 15-09-2011 15:01:18

Så nu begynder Google snart at lave deres egne telefoner, ligesom Apple, så kan det være vi endelig kan få nogle ordenlige telefoner med Android..

Godt jeg ikke er en producent som er blevet afhængig af android, siger jeg bare..

0 0
Cebastian 16-09-2011 09:37:15

Per:
Så nu begynder Google snart at lave deres egne telefoner, ligesom Apple, så kan det være vi endelig kan få nogle ordenlige telefoner med Android..

Godt jeg ikke er en producent som er blevet afhængig af android, siger jeg bare..


Hahaha, som om Android pludselig ikke længere er Open Source. Samsung, HTC og alle de andre vil stadig kunne bruge Android som de lyster, og ærlig talt tror jeg ikke på, at bare fordi Motorola pludselig laver bedre telefoner, at resten af Android basen dør. HTC laver jo stadig blandt de allerbedste mobiler på markedet. ! Tilbage til Apple land med dig, hvor der kun er plads til ét produkt. tsk tsk.

0 0
Mark 16-09-2011 11:00:51

Præcis - Modsat Apple vil Google gerne have konkurrence, for konkurrence gør Google bedre. De gjorde det samme med Wave. De lavede deres egen udgave, og udgav resten som open source, så de kunne få konkurrence og tvinges til at gøre deres eget endnu bedre.

Det samme med Android - Android og producenterne af Android, bliver kun bedre, hvis der er intern som ekstern konkurrence. Dét er Google interesseret i, og Motorolas rolle er at fremme den interne konkurrence på Android-platformen. Android er jo ikke et SF-fællesskab hvor man sidder og spiller guitar om et bål, og hygger. HTC er lige så meget konkurrent til Samsung, som de er til Apple. Og det glemmer folk tit.

0 0
Per 17-09-2011 12:19:29

Jaja, tro nu på det..

Google gør ligesom Dansk Supermarked gør overfor landmænd.. De gør producenterne afhængige af dem, også dumper de(dansk supermarked) priserne på hvad de vil give, også har producenterne ikke nogenandre muligheder end at sige ja. Bare modsat ved google, de hæver priserne overfor producenterne, gør at de skal betale mere for en licens, = dyrere mobiler. Så kommer google ud med deres egen mobil, som er billigere end de andres, fordi de andre betaler så meget i licens = Google har en højere indtjenings margin på deres egen producerede mobil. Det er naivt at tro at det IKKE kan lade sig gøre, for selvfølgelig vil google tjene penge, og vi ved allesammen, at desto mere konkurrence der er på et marked, gør markedet mindre rentabelt(for virksomheder). Så bare vent. Vi får se hvem som har ret. Tror HTC gør klogt i at udvikle videre på et nyt system.

0 0
Mark 17-09-2011 13:22:04

Undersøg hvad licensen på Android koster. Undersøg dernæst hvad "open source" betyder og indebærer. Undersøg dernæst hvor mange open source projekter Google har kørt i mange år. Så kan vi snakke sammen.

Google tjener på reklamer og ads. Derfor vil de være platformen hvor dét sker. Derfor går de på mobilmarkedet og derfor går de ind i sociale medier (Google+). Begge services er og forbliver gratis, for de tjener penge på at være kanalen der leverer reklamer.

0 0
Mark 19-09-2011 14:08:35

I den artikel kan jeg hverken finde
- Licensprisen på Android?
- Definitionen på open source?
- eller listen over Googles mange open source projekter?

Det eneste jeg kan finde er løse citater fra en ceo, der udtaler at man ikke gør noget impulsivt.

0 0
Mark 15-09-2011 10:31:15

Øh ja? Hvor ligger overraskelsen i, at man gerne ville have et firma man betalte mange penge for? Og hvor Mobilsiden nogensinde hørt om hvad forhandlinger går ud på?

0 0
Behnam Pariz 15-09-2011 09:14:03

Kan overhovedet ikke se meningen med denne artikkel?..

0 0

Om brug af cookies