Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Googles smarthøjttalere lanceres nu i Danmark

Googles smarthøjttalere lanceres nu i Danmark

Google er nu klar til at lancere deres smarthøjttalere i Danmark. Google Home og Google Home Mini kan forudbestilles allerede nu.

Google Home og Home Mini
Google Home og Home Mini
Foto: Google

I dag er lige præcis en måned siden, at Google Assistent blev rullet ud på dansk. På tidspunktet var det udelukkende til smartphones, men det er nu ikke længere tilfældet. Google lancerer nemlig nu deres Google Home højttalere i danmark. Det drejer sig om både Google Home og Google Home Mini.

Med det smarte højttalere fra Google, får man en lille "Kloge Åge" i hjemmet, som velvilligt svarer på alle de små spørgsmål, men kunne have. Derudover hjælper den med at lave kalenderaftaler, komme på arbejde til tiden, spille musik, skrue op og ned for lyset med Philips Hue og meget mere.

Læs også: Dette kan du sige til Google Assistent på Android og iOS

Jesper Vangkilde
, der er Googles kommunikationschef i Danmark, udtaler om lanceringen:

"Danskerne tager normalt positivt imod ny teknologi, der kan gøre hverdagen lidt nemmere og spare os tid. Og det er netop, hvad Google Home kan. Vi håber, at mange danskere vil tage den til sig som en integreret del af deres hjem - hvad enten det er til at afspille musik, søge information, styre lyset og andre smart-home enheder eller noget helt andet. Det kan forhåbentlig frigøre noget tid, som vi i stedet kan bruge med hinanden"

Hey Google...

Man kan aktivere Assistenten med to kommandoer: OK Google eller Hey Google. Herefter vil den kunne hjælpe med informationer om vejr, trafik, opskrifter, nyheder, kalenderaftaler mm. Når Google Home registrerer en af de to aktiveringskommandoer, lyser et LED display op for at indikere, at enheden nu lytter aktivt.

Er man flere i hjemmet, så lærer den også dette. Med Voice Match kan Google Home skelne mellem forskellige stemmer, så informationen den giver bliver tilpasset den enkelte.

Google Home Mini vækker dig gerne om morgenen. Men kaffen må du stadig selv klare.
Google Home Mini vækker dig gerne om morgenen. Men kaffen må du stadig selv klare.
Foto: Google

Google Home kan forudbestilles nu

Google Home og Home Mini kan selvfølgelig også bruges som en almindelig højttaler, hvor der kan afspilles DR Radio, streames musik og lyttes til podcasts. Har man desuden en Google Chromecast, så kan man bede den om at afspille fx Netflix, hvorefter TV'et tænder og åbner den pågældende app. Der bliver hele tiden arbejdet på flere funktioner.

Prisen på Google Home er 1.149 kroner og Google Home Mini koster 449 kroner. De vil være på lager fra den 24. oktober. Man kan dog allerede nu forudbestille fra Elgiganten og i Googles egen butik.

Læs også: Google Assistent får en makeover

Smartwatches forstår nu også dansk

Ovenstående betyder også at flere andre enheder nu får Google Assistent på dansk. Fx smartwatches med Wear OS. Har du ventet på dette, så burde det virke nu.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies