Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HTC 10-topmodellen lanceres den 12. april

HTC 10-topmodellen lanceres den 12. april

HTC inviterer til lanceringen af den længe ventede HTC 10-topmodel om tre uger. Du kan derfor godt sætte kryds i kalenderen den 12. april.

Foto: Venturebeat.com

Nu behøver du ikke længere spekulere over, hvornår HTC mon lancerer firmaets næste store topmodel, som indtil videre går under navnet HTC 10. På Twitter inviterer producenten nemlig til en event tirsdag den 12. april, som finder sted i London. Helt præcist vil HTC-eventen blive skudt i gang klokken 14:00 dansk tid.

Selv om det ikke fremgår direkte af invitationen, at det er HTC 10, der er tale om, er hashtagget #powerof10 en tydelig indikation på det. Det er nemlig samme hashtag, som HTC har brugt i de tidligere teasere forud for eventen, eksempelvis på billedet, hvor man ser omridset af metalrammen med den skarpe kant.

Læs også: Knivskarpe pressefotos af topmodellen HTC 10 dukker op

Der har i de foregående uger været flere bud på, hvornår HTC 10 vil blive lanceret. I starten af februar lød første rygte på, at det ville ske den 11. februar, hvilket må siges at være ganske tæt på den officielle dato, som det nu er endt med. Senere mente Twitter-tipsteren evleaks at vide, at HTV ville løfte sløret for telefonen den 19. april, men det blev som bekendt om 20 dage tirsdag den 12. april.

Her er invitationen fra HTC, hvor folk opfordres til at tjekke HTCs hjemmeside ud den 12. april klokken 14:00.
Her er invitationen fra HTC, hvor folk opfordres til at tjekke HTCs hjemmeside ud den 12. april klokken 14:00.

Mens der har været lidt tvivl om datoen, har der til gengæld ikke været meget tvivl om, hvad HTC 10 gemmer på af specifikationer og ikke mindst hvordan den ser ud. Designet har allerede været mål for stor debat, da HTC 10 mest af alt kan beskrives som en krydsning af One M9 på bagside og One A9 på forsiden.

Det betyder, at der ingen BoomSound-stereohøjttalere på fronten vil være – noget der ellers har været HTC-topmodellers særpræg. Metaldesignet går dog igen – om end i et lidt andet udtryk med meget skarpe linjer på bagsiden, hvori det stadig er til at ane forgængernes design.

Læs også: Twitter-tipster: HTC 10 får større batteri

Under metaldesignet vil der gemme sig den kraftige Snapdragon 820-processor fra Qualcomm, som smartphones som LG G5, Samsung Galaxy S7 (den amerikanske og kinesiske variant) og Sony Xperia X Performance også benytter.

Processoren bliver ifølge rygterne suppleret af 4 GB RAM og 32 GB intern lagerplads, som kan udvides med et microSD-kort. Kameraet bagpå bliver på 12 megapixel og af typen IMX377 fra Sony. Det er samme kamerasensor, som sidder i Nexus 5X og Nexus 6P, og den har vist sig at være blandt de bedste på markedet – særligt under dårlig belysning. Den ventes derudover at komme med laserautofokus og optisk billedstabilisering på trods af, at hverken Nexus 5X eller Nexus 6P har sidstnævnte.

HTC 10: Foreløbige specifikationer

Dimensioner: 144,6 x 69,7 x 9,6 mm
Skærm: 5,15" Super LCD5
Opløsning: QHD (1.440 x 2.560 pixels)
Processor: Qualcomm Snapdragon 820 (4 x op til 2,2 GHz), Adreno 530-grafikchip
Kamera: 12 megapixel UltraPixel (Sony IMX377) + 5 megapixel frontkamera (Samsung S5K4E6)
RAM: 4 GB
Intern lagerplads: 32 GB + microSD-understøttelse
Batteri: 3.000 mAh
Software: Android 6.0 Marshmallow + HTC Sense-brugerflade
Andet: Fingeraftrykslæser, USB Type C

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies