Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   HTC Desire Eye - Mobilen til über-selfies [FØRSTE KIG]

HTC Desire Eye - Mobilen til über-selfies [FØRSTE KIG]

Første lille kig på HTCs nye telefon, der lige så gerne vil tage billeder af dig som det foran den

HTC Desire Eye i den blå udgave
HTC Desire Eye i den blå udgave

Ordet 'selfie' nærmest overfalder ens hoved, når man tænker på HTC Desire Eye - telefonen med 13MP frontkamera. Selfies vinder mere og mere indpas, og det er vil HTC udnytte med deres nyeste telefon.

Læs også: HTC: intet smartwatch i år

Der er fuld knald på kameraet på forsiden, og der er ikke sparet på funktionerne på forsiden heller. Det er et fuldt udrustet kamera, og ikke et nedskaleret et af slagsen, som man ellers ser i andre smartphones.

Video og billeder fylder utrolig meget i dagens smartphonebrug, og derfor er det måske et godt træk af HTC at komme med en telefon, der giver lige så gode billeder af dig, som det du tager billeder af.

HTC har inviteret mobilsiden.dk til New York, hvor vi ser nærmere på selfie-mobilen over dem alle.

Specifikationer på HTC Desire Eye

Mål: 151,7 x 73,8 x 8,5 mm
Vægt: 154 gram
Skærm: 5,2” Full HD
CPU: Snapdragon 801 quad-core 2,3GHz
Hukommelse: 2GB
Lagerplads: 16GB, microSD til 128GB
Netværk: 2G, 3G, 4G/LTE
Kamera: 13MP hoved, 13MP front
Batteri: 2400mAh
Styresystem: Android med HTC Sense
Andet: IPX7-certificeret, HTC Eye Experience, BoomSound, NFC

Succes indvendig – satsning udvendig

Kigger man på specifikationerne, og har man en god hukommelse, så vil man huske, at HTC One (M8) har næsten identiske specifikationer. Det er meget få punkter, hvor de to adskiller sig fra hinanden.

Læs også: HTC RE - Video skal være let [FØRSTE KIG]

Samme hukommelse, samme processor, og mange ting er meget sammenlignelige med den storroste HTC One (M8), men alligevel er det to meget forskellige telefoner.

Hvor HTC Desire Eye håber på altid at kunne give et godt billede, om man så ligger og daser ved poolen, eller om man skal skynde sig ned til bussen i regnen, der er HTC One (M8) den mere stilrene, der går mere efter et førsteklasses ”look and feel.”

HTC Desire Eye i den hvide/orange udgave - her med kig på den orange kant
HTC Desire Eye i den hvide/orange udgave - her med kig på den orange kant

Effektivt og friskt design

Der er ikke nogen aluminiumsbagside at finde på HTC Desire Eye, men det er der altså en grund til. Telefonen er nemlig vandtæt, og det er den endda uden de flapper, som Sony har brugt til deres løsning. Ligesom Samsung Galaxy S5 Mini, så er der intet, der dækker over microUSB-stikket.

Derfor er det heller ikke ved første øjekast synligt, at der rent faktisk er BoomSound i telefonen. Det er blevet gemt væk, så der ikke fosser vand ind af hullerne til højtalerne – men de er inde bagved.

Læs også: Nexus 9 tablet dukker frem i USA's Erhvervsstyrelse

På grund af de begrænsninger der er ved en begivenhed på størrelse med den, som HTC holdt, så var det ikke praktisk muligt at høre, hvordan det skjulte BoomSound lød, men det bliver testet, så snart der er mulighed for det.

HTC Desire Eye vil komme i to farverarianter - en i hvid for og bag med orange kant, og en i mørkeblå med lyseblå kant og blålig hvid forside.

Frontkameraet er så godt som håbet

Igen er der begrænsninger ved et event som HTCs, og derfor lykkedes det kun at få 2 billeder fra det så berømte 13MP frontkamera – men umiddelbart ser det rigtig godt ud.

Detaljerne er gode, selvom lysforholdene mildest talt er udfordrende i omgivelser som disse, og det er uden tvivl et kamera, der sagtens kan hamle op med en lang række frontkameraer på andre telefoner.

Læs også: HTC One (M8) Max kan blive stor indeni og udenpå

HTC Desire Eye er også født med HTC Eye Experience. Lige nu er det også den eneste telefon, hvor det kan fås, men funktionerne i Eye Experience vil komme til de nyere HTC-smartphones.

En af de ting man kan med HTC Eye er at klippe sig selv ind i et billede, man tager med bagside-kameraet. Det kræver lidt øvelse at få det til at se ud, som man vil, men jeg har forsøgt mig – uden meget held.

Læs også: HTCs indtjening er stærkt dalende, tjener dog stadigvæk penge

Derudover vil man også kunne opleve eksempelvis at smelte ansigter sammen, at tage billeder med både kameraet på fronten og bagsiden samtidig, tage billeder som i en fotobås, som man måske har set i amerikanske ungdomsfilm, og flere andre ting.

HTC Desire Eye vil være til at købe i Danmark inden årets udgang, og HTC har sat en vejledende pris på 4199 kroner.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies