Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Huawei afslører EMUI 10 i næste måned

Huawei afslører EMUI 10 i næste måned

Huaweis kommende brugerflade offentliggøres allerede til deres Developer Conference den 9. august.

Foto: Huawei

Det er ikke forfærdeligt længe siden, at Huawei lancerede deres seneste brugerflade, EMUI 9.1, men den kinesiske gigant er allerede langt i udviklingen af den kommende brugerflade.

Læs også: USA tillader godkendte selskaber af sælge til Huawei

På Huaweis kinesiske hjemmeside har Huawei for nyligt offentliggjort tidsplanen for deres Developer Conference, altså deres konference for udviklere. I tidsplanen er EMUI 10 specifikt nævnt under sloganet: "Linking the future of the world - Huawei EMUI 10.0 released".

Huaweis eget styresystem får angiveligt navnet, HongMeng.
Huaweis eget styresystem får angiveligt navnet, HongMeng.

Selvom Sloganet eftersigende siger, at EMUI 10 bliver lanceret, så er der nok nærmere tale om en offentliggørelse af diverse forbedringer. Både EMUI 8 og Emui 9 blev lanceret samtidig med henholdsvis Android 8 og Android 9. Eftersom Google næppe er klar med en lancering af Android 10, også kendt som Android Q, indenfor en måned, bliver det svært for Huawei at lancere EMUI 10 allerede den 9. august. Spørgsmålet er dog, hvordan samarbejdet med Google kommer til at foregå fremadrettet, hvilket vil have en direkte indflydelse på EMUI 10. Måske vil Huawei gerne have deres næste Android-baserede brugerflade på markedet før et eventuelt forbud træder i kraft fra USA's side.

Læs også: Huawei har ansøgt om at varemærkeregistrere deres styresystem

Der er selvfølgelig den mulighed, at Huawei lancerer den nye brugerflade sammen med deres eget styresystem, HongMeng. Det forlyder dog at HongMeng OS først er planlagt til oktober, altså to måneder senere.

Læs også: Huawei afventer officiel tilladelse til at fortsætte brugen af Android

Men hvad kunne en Android-baseret version af EMUI 10 byde på?
Først og fremmest vil brugerfladen nok understøtte en del, hvis ikke alle, af de allerede kendte Android Q-funktioner blandt andet Smart Reply og et forbedret panel til såkaldte Quick Settings. Derudover har Huawei allerede etableret funktioner som fuld styring ved hjælp af gestus, fuldt mørkt tema og deling af Wi-Fi via QR-kode.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies