I dag dør Adobe Flash på Android

Så er diskussionen for og imod Flash på smartphones slut. I dag begynder Adobe at lukke ned for Flash på Android-enhederne.

I dag dør Adobe Flash på Android

Da den nu afdøde Apple-topchef Steve Jobs i 2007 bekendtgjorde, at Flash-teknologien ikke kom på iPhone, og at teknikken ikke egnede sig til mobile enheder, lød der fra mange sider i ramaskrig – for hvordan skulle internettet fungere uden Flash?

Android-fans brystede sig af, at kunne det hele på deres enheder, der havde den konkurrencefordel, netop at kunne bruge Flash-teknologien.

Men sidste år annoncerede Adobe så, at de ikke længere ville understøtte Android-platformen. I forvejen havde både Microsoft på Windows Phone, Nokia på N9 samt Googles udviklere af Chrome-browseren til Android, plus flere andre, givet Adobes gamle teknik den kolde skulder.

I dag, den 15. august 2012, lukker Adobe for download af deres Flash-plugin i Google Play Store. Så hvis ikke du har installeret programmet, kan det ikke længere hentes.

Når Android 4.1 Jelly Bean lidt senere når bredt ud, forsvinder understøttelse af Flash helt. Dermed vil et plugin heller ikke virke.

Nu skal website-ejere verden over for alvor til at ændre deres sites, såfremt de bruger Adobe Flash.

Behovet for Flash er med tiden blevet mindre, blandt andet på grund af, at mange sites erstattes eller suppleres af applikationer. Desuden muliggør den åbne standard HTML5 mange af de funktioner, som Flash ellers var kendt for at kunne.

Læs også:
Ingen Adobe Flash fra Android 4.1 – en æra slutter