Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Kendt app-udvikler brokker sig over restriktioner i WP

Kendt app-udvikler brokker sig over restriktioner i WP

Udvikleren bag Itsdagram er træt af de restriktioner man konsekvent møder i Windows Phone som ikke findes i iOS og Android.

Daniel Gary, manden bag den uofficielle Instagram-applikation Itsdagram (nu kaldet Instance) til Windows Phone, har luftet nogle holdninger til Windows Phones udviklingsmiljø og de muligheder udviklerne har tilgængelige på hans Twitter-profil. Han mener at udviklerne holdes for meget tilbage i forhold til de muligheder der er tilgængelige på iOS og Android.

Han noterer blandt andet at det er utrolig irriterende at man ikke har mulighed for at køre en applikation i baggrunden, at man ikke har adgang til at sende sms og at man ikke kan opdatere noget mere end hvert 30 minut.

Nokia adresserer manglende apps i ny video

Det kommende Windows Phone 8.1 er angiveligt en smule mere åbent end Windows Phone 8, men i alle tilfælde er der jo tale om en balancegang hvor man på den ene side har et relativt lukket men sikkert miljø hvor alle processer håndteres korrekt, og på den anden side har et meget åbent miljø hvor der er større sandsynlighed for baggrundsprocesser der hænger og potentielt større fare for sikkerhedsbrud.

Daniels tirade kan nemt give anledning til bekymring omkring batteritid, stabilitet og malware, problemer der naturligvis er færre af når alle interne processer styres med hård hånd af Microsoft, men omvendt kan man heller ikke lave et styresystem der ud af boksen passer alle.

Kilde: WMPowerusers

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Peter Lyck 24-03-2014 09:15:46

Jeg har lige investeret i en billig WP, en Nokia L520, den primære årsag for købet er Nokias ekstra programmer. Samtidig har det været en mulighed for at prøve WP.

Jeg fatter ikke fordelen ved tiles over ikoner, de er fuldstændigt blottede for ekstrafunktioner, og er dermed ikke andet end ikoner. iOS kan grundlæggende det samme, jeg ser ikke den fundamentale forskel, udover at iOS tilbyder mapper.

Og med relation til apsene så mangle mange af dem(sammenlignet med Android og iOS) og dem der findes er ikke på samme niveau.

Det værste er at m$ i en eller anden form for visdom ikke har udstyret IE med en tilbageknap, der er sikkert en idé bag, men det er og forbliver en dårlig idé. IE symboliserer WP, det er ikke dårligt, men det er heller ikke godt nok.

Havde jeg brugt 4000kr på en WP, havde det være penge ud af vinduet. Men Nokia L520 er en rigtig fin telefon til prisen og modsat m$, så har Nokia produceret noget fint hardware og software som er 1000kr værd. Here Maps er på mange måder mere anvendeligt end Google Maps og det fortjener ros.

5 4
David 24-03-2014 12:29:07

Jeg har haft en Lumia 1020 i noget tid nu, jeg jeg må stort set give dig ret med live tiles. Det gør dem i mange tilfælde ligegyldige at de opdateres så sjældent. Det mest tydelige eksempel på problemet, er weather apps, jeg har flere gange oplevet at min live tile siger én temperatur, min låseskærm en anden og en helt tredje hvis jeg går ind i appen. Derudover er det også rigtigt at mange WP apps er meget dårligere end på iOS/Android, men det er jo ikke platformens skyld.

Mit største problemer pt at der er en fejl i WP der gør at synkronisering af Google kalender ikke virker med DST, aftalen rykkes en time, hver gang man synkronisere, heldigvis går vi snart over på normal tid.

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/8330d495-99b0-472c-bb31-78e174869d3f/wp8-calendar-incorrectly-shifts-entries-by-1-hour-during-dst?forum=winphonegeneral

5 0
Onkel_Per 25-03-2014 06:45:01

"heldigvis går vi snart over på normal tid."

Nej, vi går snart fra normal tid til sommertid. ;-)

1 0
David 25-03-2014 10:11:38

Jeps, du har ret, jeg byttede rundt på det.. Sync virker når der er DST og ikke i normaltid. Jeg blev forvirret af at hele tråden på Technet også har byttet rundt på det. Som f.eks.

"The problem most likely will fix itself in a few days, because we are changing back from DST to normal. But, in a "Game of Thrones" analogy: "Winter is coming!" and we will face this bug again.

Friday, March 21, 2014 10:09 PM"

0 0
Tobias Lauridsen 24-03-2014 12:01:04

" fuldstændigt blottede for ekstrafunktioner"
lyder til du har de forkerte tiles prøv nogle nyheds eller mail eller aktie jeg kunne blive ved jeg har masser der viser info
og andgånde med IE når du sufer med den skal du bare tyrkke på pilen af dine 3 kanper i bunden af tlf så går den tilbage til foride side. men com on blev nu voksen og drop det M$ det er så banligt

1 5
Peter Lyck 24-03-2014 12:51:07

Hvis tilesene gav overblik på samme måde som mange widgets, så ville de give mening, info'ene fylder meget lidt og giver mig ikke ekstra funktioner. At jeg kan se på tilen for sms at der x antal beskeder, er ingen fordel sammenlignet med det iOS og Android kan tilbyde, det er bare det samme.

Bemærk når jeg skriver blottede for ekstrafunktioner, så skal forstås på den måde at de ikke giver nogle fordele sammenlignet med widgets i Android og selvom du måske kan finde et enkelt eller to steder for de har en fordel over ikonerne i iOS, så er det bare ikke nok, især ikke hvis der gemmer sig en dårligere app bagved.

Et eksempel, mit fotoalbum, her vises et lille hjørne af et billede i en form for animation, det er komplet ubrugeligt.

Og det med IE, når jeg trykker på tilbageknappen, så går den ikke en side tilbage, jeg har prøvet... eftersom det var det mest oplagte.

1 1
Tobias Lauridsen 24-03-2014 13:46:59

"Og det med IE, når jeg trykker på tilbageknappen, så går den ikke en side tilbage, jeg har prøvet"
ikke vis du lige starter det op med vis du går ind på http://www.mobilsiden.dk og så vider til http://www.dr.dk og kliker tilbage går den tilbage vis den lige starter op går den tilbage til menuen da det er det sidste du jo har brugt og er enig så lang af nogle af aspsne kunne være beder det er dog ikke dem jeg har brug for tilesene til lige dem syns jeg de fungere bedre syns Android ente meget hurtig med af ligne noget hvor stilarten var 100 forskelige vis jeg ville have info "widgets" Ios kan jeg ikke sige da jeg kun har prøve 5.1 får dog ipad air så for snart mulighed for af se om det skulle være beder

2 2

Om brug af cookies