Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   MediaTek vil lave 10- og 12-kernede processorer

MediaTek vil lave 10- og 12-kernede processorer

Næste skridt i processorudviklingen kan være endnu flere kerner - i hvert fald hvis man spørger MediaTek

De nye smartphones på Android-siden ser ud til at blive domineret af processorer med 8 kerner, men det er ikke nok for MediaTek. Chipmagerne vil lave processorer med 10 og 12 kerner, og de kan se dagens lys hurtigt.

Kilder fortæller det kinesiske medie mydrivers.com, at det taiwanesiske firma planlægger netop de 10- og 12-kernede processorer, og at de kan være klar til at drive smartphones allerede i år.

Læs også: Analytikere: Stadig problemer med flagskibschip

Det vil være en ganske stor bedrift for MediaTek, da denne slags udvikling kan tage flere år. Det er dog også muligt, at MediaTek har arbejdet på disse i lang tid i al hemmelighed.

Lige nu er det de 8-kernede processorer, der dominerer smartphones i den høje ende. Både Qualcomm, Samsung og Huawei har ud over MediaTek selv processorer med 8 kerner i sine produktkataloger.

Læs også: Nvidia: så hurtig er vores nye superchip

Nogle vil måske stille spørgsmål ved, om branchen er klar til så mange kerner. Apple er eksempelvis ikke gået med i kernekapløbet, og en lang række apps er ikke i stand til at udnytte så mange kerner, der er til rådighed.

Ikke desto mindre ser det ud til, at MediaTek er klar på at tage kampen op med Qualcomm, som lige nu har sit navn stående på en lang række processorer i Android-flagskibene.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies