Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Microsoft efterligner Apple: Windows 8-apps sælges via Microsoft

Microsoft efterligner Apple: Windows 8-apps sælges via Microsoft

Udviklere, der vil sælge touch-applikationer til det kommende Windows 8, må aflevere 30 pct. af indtjeningen til Microsoft. Samme koncept som Apple.

Microsoft demonstrede for nylig den nye Windows-brugerflade.
Microsoft demonstrede for nylig den nye Windows-brugerflade.
Foto: Afterdawn.dom

Microsoft går samme vej som Apple og kræver 30 procent af den indtjening, som app-udviklerne får kradset sammen.

Det afslører en nærstudering af vilkårene for udvikling og salg af applikationer til det kommende Windows 8, skriver elektronista.com.

Windows 8 vil give brugerne mulighed for at vælge imellem den velkendte, normale Windows-brugerflade og den såkaldte Metro-brugerflade, som er ideel på touch-baserede tablet-pc'er.

Derfor er applikationerne delt op i to kategorier: De 'normale' med mus og tastatur samt de såkaldte 'Touch First'-applikationer.

Sidstnævnte er hovedsageligt rettet imod touch-enhederne med Metro-brugerfladen, men de kan ligeledes benyttes via mus og tastatur.

Microsofts krav om 30 procent af indtjeningen gælder kun for disse Metro-udgaver af Windows-applikationerne. Der vil sige, at der udelukkende skal afregnes for de apps, som udnytter den nye brugerflade.

Læs også:
Test: Sådan er Windows Phone
Windows 8 minder om Windows Phone

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Dennis Rytter 20-09-2011 12:56:01

Nu vil jeg lige spille undrende og spørge, hvor relevant det er, nu hvor hjemmesiden hedder mobilsiden? Er det ikke en hjemmeside for mobiltelefoner, smartphones og tablets? Vi ser jo ikke nyheder omkring nye Dell computere eller for den sags skyld om Macbook Airs.

Men for at komme on topic igen, synes jeg at 30% er alt for meget at tage! Det er desværre det de kan, når brugergruppen er så stor!

0 0
Hydra 20-09-2011 13:13:49

Kan nemt følge dig, tror det er fordi styresystemerne er ved at "smelte" sammen. Apple og Google har valgt samme struktur, nemlig at køre Android og iOS på både deres smartphones og tablets, hvorimod Microsoft har valgt at køre Windows Phone udelukkende på deres smartphones, og så Windows 8 på tablets og desktop/laptops!

Det er jo fordelen ved at Windows 8 kan køre på blot en ARM processor!

Kører PT selv Windows 8 Developer Preview på en gammel Acer Netbook!

0 0
Zeb 20-09-2011 12:34:12

Samme koncept som Google.

Jeg er slet slet ikke fan af iOS økosystemet, men ret skal være ret - Google kører jo med samme system, og i bund og grund giver det mening da det pågældende selskab oppeholder alle udgifter til serverplads, båndbredde, strøm, og eventuelle advokater der skal snakke med diverse regeringer hvis en app er problematisk i eks. sin håndtering af privatlivs informationer.

Jeg synes selv 30% er alt for meget, men med undtagelse af Android så har man jo ikke nogen alternativer og dermed kan de tillade sig at kræve hvad de vil.

0 0
Hydra 20-09-2011 12:48:39

Enig... 30% er ALT for meget.... Dog en svinestreg jeg kan leve med når man ser på alle de gode ting Microsoft præsterer lige PT, som fx at smide store summer til app-udviklere, så de kan porte iOS og Android apps til Windows Phone!

Men man må fanme sige at Windows 8 er noget af en satsning for dem, det kan gå hen og gå rigtig galt! Glæder mig dog stadig som et lille barn ;-)

0 0

Om brug af cookies