Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Microsoft overrasker med foldbar Android-mobil

Microsoft overrasker med foldbar Android-mobil

Ved gårsdagens event, overraskede Microsoft alle med en ny foldbar mobiltelefon med Android. Her er Surface Duo.

Foto: Microsoft

En foldbar mobiltelefon med Android fra Microsoft. Hvem havde troet det skulle ske? Microsoft Surface Duo blev i går vist frem i en prototype, og vil altså først blive lanceret til næste år. 

Surface Duo-mobilen er udstyret med to skærme på hver 5,6 tommer. Modsat Huawei og Samsung, så foldes selve skærmen ikke, men er i stedet delt i to.

Der er ikke mange informationer ude om enheden endnu, men den skulle være udstyret med et Snapdragon 855-chipsæt og så selvfølgelig Androids-software. Hver skærm kan køre to forskellige apps på samme tid, og Duo kan "omdannes" til liggende tilstand, så det ene display kan bruges som et tastatur eller en spilcontroller. Android-versionen i Duo ligner en light-udgave af Microsofts nye Windows 10X.

Hængslerne på Surface Duo kan dreje 360 grader, og gør det muligt for skærmene at være på både enhedens yderside og inderside.

Læs også: Microsoft klar med ny Surface-familie

Den ene skærm på Surface Duo kan fx bruges som tastatur.
Den ene skærm på Surface Duo kan fx bruges som tastatur.
Foto: Microsoft

Enheden vil ikke være ude før engang i 2020. Den bliver vist frem nu, for at give udviklere masser af tid til, at begynde at bygge apps til den nye hardware.

Microsoft Surface Duo set bagfra.
Microsoft Surface Duo set bagfra.
Foto: Microsoft

Her er Microsofts korte præsentation af den spændende enhed:

Microsoft Surface Neo med Windows 10X

Ved samme event blev en Duo-lignende enhed præsenteret. Microsoft Surface Neo er også en foldbar enhed med to skærme. Modsat Neo, så er den udstyret med Windows 10, i en ny Windows 10X udgave. Windows 10X er specielt designet med dual-screen enheder.

Den har to 9 tommer skærme, der kan vendes 360 grader, med stylus-support. Enheden er 11,2 millimeter tyk og vejer 1,3 kilo.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies