Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Mobil-TV i Danmark er på vej i graven

Mobil-TV i Danmark er på vej i graven

Flere ting tyder på, at danskerne går glip af rigtigt mobil-TV. Boxer TV og DR er meget tavse om planerne.

Bedre, hurtigere og mere stabile dataforbindelser på mobilnettet er i gang med at lukke luften ud af rigtigt mobil-TV i Danmark via standarden DVB-H, som er en TV-sendeform specielt designet til mobile enheder. Det skriver Mediawatch.

Problemet er, at flere mobiloperatører allerede tilbyder en række TV-kanaler, der sendes til mobiltelefonen via det almindelige mobilnet. Dermed kræver det ikke nødvendigvis en særlig telefon, eller et helt nyt sendenet, at få TV-signalet ud til brugerne.

Da Boxer TV fik adgang til at drive Danmarks nye TV-sendenet, der kan modtages med en almindelig stueantenne, lå det i aftalen, at Boxer og DR fra 1. november 2010, blev forpligtet til at udbyde mobil-TV, der ikke sendes på mobilnettet, men et helt nyt mobil-TV sendenet - det der omtales som DVB-H.

Mobil-TV omtales i stilhed

Selvom Boxer’s direktør tidligere har lovet TV-kanaler på mobilen, er projektet nu nærmest ramt af stilhed, og ifølge Mediawatch er aktørerne meget fåmælte omkring emnet.

 - “DVB-H var hot for nogle år siden, og var tænkt som et nyt GSM-format, men er ikke rigtig slået igennem i andre lande. Vi må se, hvad vi kan lære af de erfaringer”, siger Steen Ulf Jensen, direktør for Boxer TV til Mediawatch.

Eksperter vurderer nu, at DR og Boxer TV vil mødes med politikerne på Christiansborg her i foråret, og forsøge at få dem talt ud af betingelserne omkring rigtig mobil-TV i Danmark.

Ekspert: 400.000 kunder skal have ny mobil

Teleekspert John Strand fra Strand Consult, der lever af at rådgive telebranchen, mener ikke, at vi skal forvente mobil-TV via DVB-H i Danmark.

 - “DVB-H er død i Østrig og Schweiz, fordi forretningsmodellen ikke hang sammen. Det vil den heller ikke gøre i Danmark. Jeg anslår, det vil koste 240 mio. kroner at bygge det nødvendige sendenet, og det vil kræve mindst 400.000 kunder”, udtaler John Strand.

Kundeantallet er ifølge eksperten urealistisk blandt andet fordi, at kunderne skal have en ny telefon - telefoner som mange producenter er holdt op med at fabrikere.

I dag udbyder både 3, TDC og Telenor en række TV-kanaler, der kan modtages på mange eksisterende mobiltelefoner.


Læs også:
 - Mobil-tv i Danmark med 30 kanaler fra 2010
 - Boxer: Usikkerhed om forretningsmodel for mobil-TV
 - Den første mobil-TV sender er klar
 - Nokia: Udbredelse af mobil-TV har ikke succes

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Robin Lilfelt 29-04-2010 21:20:17

I dag udbyder både 3, TDC og Telenor en række TV-kanaler, der kan modtages på mange eksisterende mobiltelefoner.


Jeg håber virkelig at Telia også begynder på at lave en service med tv på ens mobil via 3G-netværket og det ikke kun er 3, TDC og Telenor der giver mulighed for det.

Er der nogle af jer der ved om Telia enten er ved at lancere sådan noget, eller om det allerede er der, som jeg så bare har overset?

0 0
Mobilsiden.dk 29-04-2010 22:09:48

Hej Robin. Jeg har aktuelt ingen viden om Telias planer på dette område.

0 0

Om brug af cookies