Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Navdy er et smartphone-forbundet display til din bil

Navdy er et smartphone-forbundet display til din bil

Navdy er en lille skærm som er forbundet til din bil og telefon, står på instrumentbrættet og som kan styres med fagter.

Alt imens Google og Apple indtager bilen på hver deres måde med CarPlay og Android Auto, så skal begge deres løsninger benytte en central skærm - ofte placeret i midten af instrumentpanelet. Navdy er en lignende løsning som påpeger at det ikke altid vil være sikkert at tage øjnene fra kørebanen for at holde øje med skærmen.

Navdy HUD (Heads Up Display) sættes oven på instrumentbrættet, imellem dig og forruden, den projekterer et lille billede som svæver direkte i synsfeltet så du dermed ikke behøver fjerne blikket fra kørebanen for at se på navigations instrukser eller indkommende opkald fra din smartphone (Android eller iOS).

Navdy kan kontrolleres med fagter så opkald kan eksempelvis besvares eller afvises blot ved at give den lille enhed en tommelfinger opad for at tage opkaldet, eller et swipe for at afvise. Den kan desuden reagere på stemmeinput så tekstbeskeder kan dikteres - naturligvis er det formentlig kun på engelsk dette vil fungere.

Enheden forbindes til din bils ODB II port hvorfra den får strøm og informationer omkring bilens hastighed, omdrejninger med mere. Til mobilen benyttes naturligvis Bluetooth og den fungerer sammen med en række populære applikationer som Spotify, Google Maps, Pandora med mere.

Navdy sælger lige nu disse enheder til 299 dollars (~1.700,- kroner) stykket i en begrænset periode, hvorefter den stiger til 499 dollars (2.800,- kroner). Navdy håber på at nå 60.000 dollars i forudbestillinger for at søsætte produktionen, det er et forsøg på at crowdfunde produktet udenom de gængse kanaler som Indiegogo og Kickstarter.

Der kan læses mere på deres egen hjemmeside her.

Kilde The Next Web

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies